Kattvakten

av Malin Lindroth
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Kattvakten är en berättelse om att hitta sitt eget sätt att leva, om utanförskap och gemenskap. Malin Lindroth uppmärksammades stort för sin essä Nuckan 2018.

SKU 9789189149052

Beskrivning / Kattvakten

/LÄTTLÄST/

Det är samma sak vartenda år. Hösten och vintern är tyst och stilla. Ingen ringer. Ingen undrar hur Mary mår. Men när våren kommer vill plötsligt alla ha kontakt. Grannar, kollegor och bekanta, alla frågar de samma sak: Mary, du som ändå är hemma, kan du snälla passa vår katt när vi åker på semester? Och Mary säger alltid ja.

En av alla katter som väntar på mat och uppmärksamhet är Håkan. När han råkar utför en olycka blir Mary sjuk av oro. Tänk om han har fått skador som inte syns? Mary tittar till honom både dag och natt. En död katt är alla katt vakters mardröm.

En dag på jobbet nämner Mary Håkans namn, och kollegorna nappar direkt. Har hon alltså äntligen träffat en man? Berätta om Håkan, säger de. Och Mary berättar, sveps med av kollegornas entusiasm. Snart är Marys nya kille det stora samtalsämnet runt fikabordet. Innan Mary vet ordet av är hon och Håkan bjudna på fest. Då har lögnen växt sig så stor att Mary inte vågar berätta sanningen.  

Kattvakten är en berättelse om att hitta sitt eget sätt att leva, om utanförskap och gemenskap. Malin Lindroth uppmärksammades stort för sin essä Nuckan 2018. Hon är även dramatiker och kulturskribent. Hon har lång erfarenhet av att skriva lättläst, både i original och som bearbetare av litterära klassiker.  

 

"Författaren skriver tankeväckande, respektfullt och berörande om rätten att få vara den man är, om falska och äkta relationer samt om djurs betydelse i våra liv på ett tydligt och nyanserat sätt." Helene Ehriander, BTJ-häftet nr 16, 2021. 

Mer information:

Isbn 9789189149052
Förlag LL-förlaget
Utgivningsdatum 1 sep. 2021
Typ Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 63
Författare Malin Lindroth
Formgivare Lidström, Kristin