Kärleksaffären som förändrade historien, Ljudbok

av Orage
volume-up Ljudbok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

Den har kallats den största kärlekshistorien i historien, såväl som den största kungliga skandalen – affären mellan Wallis Simpson och Edward VIII förändrade brittisk historia för evigt.
Edwards liv hade varit fullt med skandaler, främst på grund av sin förkärlek för opassande kärleksaffärer. Från 20-årsåldern ägnade han sig åt många relationer med både prostit­uerade och med gifta kvinnor. Kan den affär han är mest känd för möjligen vara den minst skandalösa av dem alla? Nämligen den som gjorde att han efter mindre än ett år på tronen abdikerade för att gifta sig med sitt livs kärlek, Wallis Simpson. Hon hade två skilsmässor bakom sig och den brittiska regeringen och dominioner ansåg att hon var politiskt, socialt och moraliskt olämplig som framtida gemål. Att gifta sig med henne skulle resultera i en konstitutionell kris ...


Ursprungligen publicerad av Orage och Bokasin.se

HISTORIA är en serie om historiska händelser och personer som har fängslat och intresserat oss i generationer. I kortare artiklar och reportage får vi en inblick i historiens mest omtalade företeelser och ögonblick.

SKU 9788726274523

Mer information:

Isbn 9788726274523
Förlag Saga Egmont
Utgivningsdatum 28 okt. 2019
Typ Ljudbok
Format Mp3 - korta avsnitt
Mp3 - en fil
Språk Svenska
Serie Historia
Längd 00:13:00
Författare Orage
Read by Kristina Leon