Jägarna på Karinhall

av Carl-Henning Wijkmark
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Året är 1936 och Hitler och Goebbles jättelika propagandaspektakel Berlinolympiaden går av stapeln. Samtidigt arrangerar Göring sin årliga jaktfest på slottet Karinhall strax utanför huvudstaden. Den norske maratonlöparen Roar Trøgesen förirrar sig in på de karinhallska ägorna och blir ofrivilligt vittne till firandets kusligt välorganiserade galenskap. Med excesser i välhängt viltkött, årgångsvin

SKU 9789185453689

Beskrivning / Jägarna på Karinhall

Året är 1936 och Hitler och Goebbles jättelika propagandaspektakel Berlinolympiaden går av stapeln. Samtidigt arrangerar Göring sin årliga jaktfest på slottet Karinhall strax utanför huvudstaden. Den norske maratonlöparen Roar Trøgesen förirrar sig in på de karinhallska ägorna och blir ofrivilligt vittne till firandets kusligt välorganiserade galenskap. Med excesser i välhängt viltkött, årgångsviner och horbaletten från Freidrichstrasse gör festvärden Göring sitt bästa för att skymma de storpolitiska planer som smids i rusets dimma.

Carl-Henning Wijkmark föddes 1934 i Stockholm. Jägarna på Karinhall är hans debutroman, omtalad för sin tunga kritik av maktbegäret, och en av de starkaste svenska skönlitterära debuterna någonsin. Carl-Henning Wijkmark fick sitt internationella genombrott med Dressinen (1983) som finns tillgänglig i Modernistas svenska klassikerserie. Carl-Henning Wijkmark mottog 2007 års Augustpris för romanen Stundande natten.

Pressröster

»[E]tt gigantiskt allkonstverk, ett teaterstycke som syftar till att visa upp maktens fullkomlighet.«
Daniel Sandström, Sydsvenskan

»[...] en dunderdebut«.
Nina Lekander, Expressen

Mer information:

Isbn 9789185453689
Förlag Modernista
Utgivningsdatum 5 juni 2008
Typ Bok
Format Häftad
Upplaga 1
Språk Svenska
Serie Modernista klassiker
Antal sidor 285
Författare Carl-Henning Wijkmark