Invandrarna (lättläst)

av Vilhelm Moberg, Cecilia Davidsson
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

I Invandrarna har Karl Oskar, Kristina och de andra utvandrarna från Småland landstigit i New York. En ny etapp på deras resa tar sin början. De ska till Minnesota, för där kan man få en bit mark att bygga sitt nya hem på. Men vägen dit blir lång och svår och när de väl kommer fram är det inte alls som de tänkt sig folk lever inte det goda liv de hört om.

SKU 9789188073105

Beskrivning / Invandrarna (lättläst)

Karl Oskars, Kristinas och de andras resa fortsätter. De kommer fram till New York men måste färdas vidare över land för att komma fram till Minnesota, där de planerar att bo. Inte heller den resan blir lätt, både flod- och landvägen tar lång tid. Det är olidligt hett och farliga sjukdomar sprids.

När de äntligen kommer fram är orten, där en släkting till en i sällskapet tidigare bosatt sig, inte riktigt vad de tänkt sig. Hemmen är primitiva och det börjar bli sent på året. Karl Oskar och Kristina kämpar vidare, med att skaffa ett enkelt hem, få mat på bordet och göra allt de kan för sina barn. Och Karl Oskars bror Robert är inte nöjd han drömmer om att ge sig iväg igen, och hitta guld i det nya landet.

 

Cecilia Davidsson har återberättat Vilhelm Mobergs klassiker på lättläst svenska.

Invandrarna är den andra delen i serien.

Mer information:

Isbn 9789188073105
Förlag LL-förlaget
Utgivningsdatum 24 okt. 2016
Typ Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Romanen om utvandrarna
Antal sidor 240
Författare Vilhelm Moberg, Cecilia Davidsson