In i vildmarken, E-bok

av Jon Krakauer
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

I april 1992 begav sig den tjugotreårige amerikanen Christoper McCandless ut i Alaskas vildmark för att ensam vandra runt i naturen - utan mål, och utan att ens ha någon karta med sig.
Innan han gav sig av hade han gett sig själv ett nytt namn: Alexander Supertramp. Han hade skänkt bort sina besparingar, övergett sin familj, bränt sin bil och sina kontanter och bestämt sig för att starta ett helt nytt liv. Fyra månader efter att han gett sig av hittades han död av en jägare. Han hade svultit ihjäl.
In i vildmarken är Jon Krakauers självlysande, hyllade och nu klassiska skildring av John McCandless liv, längtan och tragiska död, berättad med lika delar nyfikenhet och ömsinthet.

JON KRAKAUER, född 1954, är en amerikansk författare och bergsbestigare. Han har bland annat skrivit för tidskrifter som Outside och Rolling Stone. In i vildmarken [1996] var Krakauers stora genombrott som journalist och författare, och har sålt i flera miljoner exemplar. 1997 kom den lika hyllade, självupplevda Tunn luft, som även den blev en mångmiljonsäljare. 2007 blev In i vildmarken film i regi av Sean Penn.

»Skrämmande och suggestivt. Ett hjärtskärande drama om mänsklig längtan.« The New York Times »Fängslande och tragisk. Omöjlig att lägga ifrån sig.« San Francisco Chronicle

»Det må vara sakprosa, men In i vildmarken är ett mysteriedrama av bästa sort.« Entertainment Weekly

»En berättelse med en enastående kraft.« Washington Post

SKU 9789188681324

Mer information:

Isbn 9789188681324
Förlag MiMa Förlag
Utgivningsdatum 13 feb. 2018
Typ E-bok
Format Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Jon Krakauer
Cover design Rasmus Pettersson, Jesse Brack
Formgivare Lars Sundh
Översättning Ola Klingberg, Katarina Sjöwall Trodden