I Blixtormens tunnlar, E-bok

av Anna Fogelberg
E-bok
Skickas direkt via e-post

De kan inte hitta tillbaka. Plötsligt dyker det upp nya förgreningar som de inte har sett tidigare. Ingenstans känns doften av frisk luft eller syns skymten av stjärnhimlen. De trevar sig vidare.
- Det värsta är, säger Vildfred efter en stunds trevande, att jag tror jag har kommit på vad det är för sorts gång vi har klättrat ned i.
- Jaha?
- Jag tror att de här tunnlarna är gjorda av en blixtorm.
 

Detta är andra boken i serien Övervendarins lärling . Majra bor numera i Blå tornet tillsammans med några av Zoriens skickligaste magiker. Men det går långsamt med hennes studier, magi är inte så lätt som hon föreställt sig. När vintern kommer är det dags för Majra att följa med övervendari Aldra på midvinterstämma. Hon får i uppgift att ta hand om kistan med nycklarna till magins källa. Men har Majra verkligen de kunskaper som krävs för att hålla nycklarna bort från Stendalens onda vresk Hazeck? Till sin hjälp har hon vännen Vildfred. Tillsammans råkar de ut för ett riktigt vinteräventyr med stormar och blixtormar.

"Författarens styrka är de mångfacetterade karaktärerna som tillåts ha både sympatiska och osympatiska drag. Om de är kvinnor eller män spelar inte så stor roll för karaktärernas roller vilket får boken att sticka ut bland fantasyböcker för mellanåldern."
Siska Humlesjö, ur lektörsomdöme från BTJ

SKU 9789197912594

Mer information:

Isbn 9789197912594
Förlag Bogaloffen
Utgivningsdatum 27 sep. 2015
Typ E-bok
Format Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Serie Övervendarins lärling
Författare Anna Fogelberg
Illustratör Andreas Raninger