Laddar ...
Lyckliga äro de lyckliga

Lyckliga äro de lyckliga

De utestängda

De utestängda

Hur mår fröken Furukura?

238,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789178616343
Förlag Lind & Co
Publiceringsdatum 23 jan. 2020
Media format Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Original language jpn
Längd 162 sidor
Författare Sayaka Murata
Designed by Hanson, Kerstin
Översättare Emond, Vibeke
Alternativa produkter
av Sayaka Murata
Bok

Redan som barn var Keiko Furukura annorlunda. Nu är hon 36 år, har aldrig haft en pojkvän och har jobbat i den lilla närbutiken i arton år.
Hennes föräldrar är oroliga och önskar att hon skulle skaffa sig ett riktigt jobb. Och hennes vänner undrar varför hon inte träffar någon och gifter sig. Men Keiko har hittat sitt eget sätt att ge livet mening, och hon tänker inte låta någon eller något komma emellan henne och närbutiken.  

Hur mår fröken Furukura? är lika mycket en varm och rolig kärleksförklaring till en udda figur som en allvarlig fundering över vad det innebär att leva ett "normalt" liv.    

SAYAKA MURATA (f. 1979) är en av Japans mest prisade och omtalade författare och har vunnit bland annat det prestigefyllda Akutagawa-priset. Tidigare har hon själv arbetat som biträde i en närbutik i arton år. Hur mår fröken Furukura? är en en internationell bästsäljare och den första romanen av Sayaka Murata som översätts till svenska.

"Jag tyckte jättemycket om den! Vissa stunder blir så galna i hennes tankar att jag fnissar till, saker som är logiska för henne men udda för alla andra. Det är en berättelse om att inte passa in i mallen som samhället sätter och hur man kan hitta sin egen mening i livet. Jag rekommenderar den om man vill ha något lite annorlunda som dessutom går väldigt snabbt att läsa!"
Vargnatts bokhylla blogspot  

"Helt klart en udda bokpärla från Japan."
Caroline Engvall, Fönstret

"Ett sällsynt nöje: en litteraturpris-vinnare som även är en bladvändare ... briljant, rolig, och gullig."   
Vogue  

"Härligt knasig ... oemotståndlig."   
Observer  

"Drömsk." 
New Yorker  

"Uppiggande udda och kul."   
Sally Rooney

Skriv din egen recension
Du recenserar:Hur mår fröken Furukura?