Laddar ...
99 sätt att använda en hundbajspåse – Skitnö(r)dig kunskap om hundbajs och plast

99 sätt att använda en hundbajspåse – Skitnö(r)dig kunskap om hundbajs och plast

Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad

Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad

Hunduppfödning i teori och praktik

339,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789197869195
Förlag Svenska Kennelklubben
Publiceringsdatum 30 apr. 2021
Typ Bok
Media format Bok
Format Inbunden
Upplaga 2
Språk Svenska
Längd 324 sidor
Författare Åsa Lindholm, Catharina Linde Forsberg, Ingalill Blixt
Designed by Qvist, Pernilla, Söderlund, Sandra
Illustratör Indrebø, Astrid, Gustavsson, Tomas, Eriksson, Bertil, Ingesson, Kim, Davidson, Marion, Davidson, Margaret, Linde Forsberg, Catharina
Fotograf Lindholm, Åsa
Alternativa produkter
av Åsa Lindholm , Catharina Linde Forsberg , Ingalill Blixt
Bok

Hunduppfödning i teori och praktik är boken som ger dig en bred och fördjupad kunskap inom allt som rör hunduppfödning, ett av de allra mest spännande och engagerande områden den riktigt hundintresserade kan ägna sig åt. Oavsett om du står inför att ta din första valpkull eller har fött upp hundar under många år, erbjuder boken viktig, inspirerande och intressant läsning. Boken innehåller kapitel om hundhållning, utfodring, anatomi, genetik och avelsmål, reproduktion, dräktighet och valpning, valparnas tid hos uppfödaren, valpars mentala utveckling, försäljning, lagar och avtal och valpens första tid i sitt nya hem. Hunduppfödning i teori och praktik är rikt illustrerad med fotografier och pedagogiska teckningar. Den utgör studiematerial i SKK-organisationens uppfödarutbildning.  

Åsa Lindholm är fotograf, författare och journalist. Hon har själv i flera år varit praktiserande hunduppfödare. Åsa har sedan slutet av 1980-talet medverkat i Svenska Kennelklubbens tidningar och publikationer och är adjungerad till bland annat SKKs Avelskommitté, Uppfödar- och kennelkonsulentkommitté och Kommittén för hundars mentalitet. Hon har skrivit ett flertal böcker, till exempel Golden retriever, Labrador retriever och Svenska hundraser ett kulturarv. Åsa var även en av författarna till uppslagsboken Hundraser i Sverige och SKKs bok Hundavel i teori och praktik.

Catharina Linde Forsberg är veterinär (VMD), Svensk Specialist II och Europeisk Diplomate samt professor emeritus i smådjursreproduktion vid Sveriges lantbruksuniversitet, där hon forskar och har undervisat under flera decennier. Hon har också byggt upp AI-verksamheten för hund i landet. Idag bedriver hon den kliniska verksamheten i sitt företag CaniRep HB. Hon är en flitigt anlitad föredragshållare internationellt och nationellt. Privat föder hon sedan många år upp beagle, är drevprovs- och exteriördomare och har, och har haft, flera förtroendeuppdrag inom SKK-sfären.  

Ingalill Blixt har arbetat med hundar och hundägare i drygt 50 år. Hennes främsta intresse är samspelet och relationen mellan människa och hund med fokus på hundens mentalitet och beteendeutveckling från valp till vuxen individ. Tillsammans med maken Curt har hon arbetat med utbildning av ekipage inom olika tävlings- och provformer samt tjänstehundar. Ingalill och Curt har skrivit Mentalitetsboken och Härliga valptid och har verkat i det egna företaget Jyckesta Hundkunskap AB. Företaget, vars huvudinriktning är utbildning, drivs efter Curts frånfälle år 2020 av Ingalill.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Hunduppfödning i teori och praktik