Hundbackens Marta och Runeberg

av Mauri Kunnas
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

"Svenskar är vi inte, ryssar vill vi inte bli, låt oss alltså vara finnar." Marta får följa med till nationalskalden Runebergs hem för att hjälpa familjen. Hjälpen är högst behövlig, för det väntas gäster: Elias Lönnrot, J.V. Snellman och Zacharias Topelius. Marta får se Runeberg i hårt poetiskt arbete och lyssna till Topelius berättelser. En rolig och lärorik berättelse för hela familjen!

SKU 6430049922539

Beskrivning / Hundbackens Marta och Runeberg

"Svenskar är vi inte, ryssar vill vi inte bli, låt oss alltså vara finnar."

De finska nationella stormännen med sina stora tankar gjorde djupt intryck på lilla Marta från Hundbacken. Marta har fått följa med sin kusin till nationalskalden Runebergs hem för att hjälpa familjen. Hjälpen är högst behövlig, för det väntas kära och värderade gäster: Elias Lönnrot, J.V. Snellman och Zacharias Topelius.

Marta får se Runeberg i hårt poetiskt arbete och lyssna till Topelius berättelse om björken och stjärnan. Hon får höra berättelserna om den hårt slitande bonden Paavo i Saarijärvi och om den enfaldige krigshjälten Sven Duva. Mötet med nationens hjältar väcker en tanke hos flickan: Det är ganska fint att vara finne ändå.

Mauri Kunnas bok är en lättsam, rolig och lärorik berättelse för hela familjen.

Mer information:

Isbn 6430049922539
Förlag Förlaget M
Utgivningsdatum 1 feb. 2021
Typ Bok
Format Inbunden
Age group 6-9 år
Språk Svenska
Original language fi
Antal sidor 64
Författare Mauri Kunnas
Illustratör Kunnas, Mauri
Översättning Huldén, Lars