Herrens bön, E-bok

Herrens bön, E-bok

av Nicholas Ayo
E-bok
Skickas direkt via e-post

Sagt om boken Herrens bön:
Det har med rätta sagts att människan är skapad för bön, liksom vi är skapade för att tänka och andas. Men hur ska vi be? När apostlarna ställde denna fråga tog Jesus dem vid handen och ledde dem in i bönens underbara värld. Till hjälp gav han dem en bön som i den kristna traditionen därför kommit att kallas Herrens bön eller bönernas bön.

Många kristna ber denna bön dagligen. Men tänker vi på vilka djup den innehåller? Ger vi oss tid att stanna till inför de olika delarna av denna bön? När Jesus gav lärjungarna bönen var det inte bara för att de skulle upprepa dess ord, utan för att bönen skulle bli en dimension som var närvarande i allt de gjorde.

När vi nu ges en omfattande kommentar till Herrens bön, är det just detta som författaren, Nicholas Ayo, vill hjälpa oss till: att låta bönen bli något vi är och inte bara något vi gör. Därför öser han ur den erfarenhet av Herrens bön som kristna delat med sig av under kyrkans historia, i synnerhet fäderna från de första århundradena.

Detta gör denna bok till en andlig skattkammare, en bok att läsas långsamt och med eftertanke, så att orden väcker längtan efter ett rikare liv i bön och ger vägledning på vår vandring i bönens land.
Peter Halldorf, pastor

I bästa mening skriver författaren som vetenskapsman och praktiserande kristen. Därtill redovisar översättaren i ett avslutande avsnitt ett antal översättningar av denna bön som ytterligare stimulans för den enskilda bibelläsaren och för studiegruppernas gemensamma samtal.
+Gunnar Weman, ärkebiskop em


Fader Nicholas Ayo, teol lic och fil dr, har undervisat i 35 år vid Portlands och Notre Dames universitet i USA. Han är novismästare för det Heliga Korsets brödraskap i Amerika (c.s.c.) och har publicerat ett flertal böcker om Kyrkans liturgi.

SKU 9789187615221

Mer information:

Isbn9789187615221
FörlagGloria Förlag
Publishing date28 nov. 2014
Media formatE-bok
Format102, 105
SpråkSvenska
FörfattareNicholas Ayo
Translated byKai Larsen

Alternativa produkter