Havets kyrkogård

av Aslak Nore
book-open Bok
SKU 9789113122564

Beskrivning / Havets kyrkogård

"ett rafflande familjedrama, uppbyggt som en ­spänningsroman med starkt driv" Yukiko Duke, Tidningen Vi

Hösten 1940 förliser Hurtigrut-skeppet Prinsesse Ragnhild utanför Bodö i Norge. Författaren Vera Lind och nyfödde sonen Olav överlever, men hennes make, skeppsredaren Thor Falck, och hundratals andra omkommer.

Sjuttiofem år senare begår Vera självmord. Hennes författarskap fick ett abrupt slut då hon var på väg att berätta sanningen om vad som egentligen hände den där ödesdigra dagen under kriget, men istället tvingades till tystnad. Sonen Olav driver numera den mäktiga SAGA-stiftelsen, som byggts upp med hjälp av pengarna från försäljningen av faderns rederi. Efter Veras bortgång börjar Olavs dotter Sasha gräva i sin farmors historia. Vad var det egentligen som hände dagen då skeppet förliste?

Havets kyrkogård är en storslagen roman om en norsk familjedynasti och maktkampen som uppstår i dödens kölvatten. Det är en romantisk och tragisk resa längs den norska kusten i dåtid och nutid, och en berättelse där sanningen står mot familjelojaliteten, med konsekvenser så stora att de kan leda till familjens undergång.

Mer information:

Isbn 9789113122564
Förlag Norstedts
Utgivningsdatum 10 maj 2023
Typ Bok
Format Pocket
Upplaga 1
Språk Svenska
Original language no
Serie Sagadynastin
Antal sidor 484
Författare Aslak Nore
Formgivare Olsson, Nils
Översättning Eklund, Lotta