Hälsningar från krematoriet : vad kan jag säga? Hon körde skiten ur mig

av Hans Ahlgren
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Elliott Monk är en man vars liv totalhavererat. Han har förlorat sin fru och är på god väg att avskedas från sitt eget företag. I spillrorna av misslyckandet får han ett telefonsamtal han aldrig kommer att glömma. Agnes Pellerin är en 87-årig krutgumma som sitter i rullstol och behöver hans hjälp. De ska leta reda på en viss Marcel Florian, en ungdomskamrat från Aspudden, innan det är för sent.

SKU 9789188533739

Beskrivning / Hälsningar från krematoriet : vad kan jag säga? Hon körde skiten ur mig

Elliott Monk är en affärsman vars liv totalhavererat. Han har förlorat sin fru och är på god väg att avskedas från sitt eget företag. Villan i Djursholm har sålts med en brakförlust. I spillrorna av misslyckandet får han ett telefonsamtal han aldrig kommer att glömma. Agnes Pellerin är en 87-årig krutgumma som sitter i rullstol och behöver hans hjälp. Hon och Oscar Monk, Elliotts far, har för länge sedan avgett ett löfte. De ska leta reda på en viss Marcel Florian, en ungdomskamrat från Aspudden, innan det är för sent.

Sökandet går genom finansvärldens och kulturens boningar, hela vägen till Stockholms skuggsida. Spåren är inte många, men de får hjälp av alla besynnerliga existenser som dyker upp längs vägen. Dessvärre är de inte ensamma om att vilja få tag i Marcel Florian. I deras fotspår följer individer man helst undviker, ett hot som tränger sig allt närmare. Var kommer det ifrån och varför ser det ut som om Oscar Monk är inblandad? De befinner sig snart i en härva av falskspel och brutalitet. Vem är det egentligen de letar efter och varför känner fru Pellerin till så mycket om Elliotts liv? Gömmer det sig en plan i hennes förvirring eller är det bara en gammal människas senilitet som förändrar spelreglerna varje dag? Ingenting går att lita på, ändå verkar det mesta höra samman. Marcels öde, hans fars svek och föräldrarnas äktenskap, allt möts i ett avgörande på barndomens marker. Hälsningar från krematoriet handlar om en färd åt fel håll i livet. En tragikomisk och spännande historia om identitet, lögner och svikna löften. Om sökandet efter sig själv och kärleken.

Mer information:

Isbn 9789188533739
Förlag Bokförlaget Mormor
Utgivningsdatum 22 nov. 2019
Typ Bok
Format Danskt band
Upplaga 1
Språk Svenska
Antal sidor 307
Författare Hans Ahlgren
Formgivare Olsson, Håkan