Gröna gården

Gröna gården

av Viktor Barth-Kron
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
SKU 9789188123220

Beskrivning / Gröna gården

En borgerlig regering på fallrepet, en välfärdsskandal utan motsvarighet i svensk historia och en gryende revolution i Söderort. Vinden blåser åt vänster, men är seglen i ordning?

Gröna gården är berättelsen om den unge Albin Öhrn, som lämnar en lovande yrkeskarriär för att söka ny mening i politiken. Till en början går det lysande, men efter ett tag visar sig maktens korridorer vara något av en velodrom.

Det är också en berättelse om en tid och en värld som ibland är snubblande lik vår egen. Där steget är kort mellan rätt och fel, men där de flesta ändå lyckas befinna sig i gråzonen.

*

Viktor Barth-Kron är journalist på Dagens Nyheter. Gröna Gården är hans debutroman.

*

Årets roligaste läsning hittills! Viktor Barth-Krons politiska, mediala satir var en så kallad "fnissfest". Bra, Viktor!
Alex Schulman

Har fnissande läst Viktor Barth-Krons Gröna gården. En hel del igenkänning och roliga iakttagelser av tidstypiska fenomen.
Göran Hägglund, f.d. partiledare KD

Initierat och fartfyllt om politiskt spel, maktoch media. Och jag misstänker att många i politiker- och medievärlden kommer att känna igen sig ...
Carolina Neurath, författare och journalist

Jag ligger först raklång av skratt för en roligare bok har jag inte läst sen Steven Fry men sedan griper allvaret in. Detta är en skarp och nödvändig kritik av vår tid. Läs den!
Daniel Suhonen, författare och debattör

Mer information:

Isbn 9789188123220
Förlag Volante
Utgivningsdatum 18 mars 2016
Typ Bok
Format Pocket
Upplaga 1
Språk Svenska
Antal sidor 226
Författare Viktor Barth-Kron
Formgivare Acedo, Sara R.