Laddar ...
Folkliga koraler från Dalarna : första och andra samlingen

Folkliga koraler från Dalarna : första och andra samlingen

Dancers, artists, lovers : Ballets Suédois 1920-1925

Dancers, artists, lovers : Ballets Suédois 1920-1925

Georg Riedel : jazzmusiker och kompositör

323,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789188316974
Förlag Bo Ejeby Förlag
Publiceringsdatum 10 aug. 2020
Media format Bok
Format Inbunden
Upplaga 1
Språk Svenska
Längd 206 sidor
Författare Martin Nyström, Sofia Lilly Jönsson, Gunnel Fagius, Jan Bruér
Designed by Wester, Jocke
Alternativa produkter
av Martin Nyström , Sofia Lilly Jönsson , Gunnel Fagius , Jan Bruér
Bok

Georg Riedel är jazzmusiker och kompositör.

Få musiker har arbetat på ett så brett, händelserikt och varierande verksamhetsfält som Georg Riedel. Från början av 1950-talet och fram till idag har han hört till de främsta svenska musikerna. På 60-talet var han med och skapade musikhistoria med bearbetningar av svensk folkmusik, jazz på svenska . Han har komponerat för jazzmusiker, barn, symfoniorkestrar och körer. Sånger som alla i vårt land känner, balettmusik, opera, musikal, kyrkomusik. Men främst för jazzensembler där han ofta själv medverkat.

För att spegla hela denna bredd porträtteras Georg Riedel i fyra kapitel: om jazzen, om barnsången, om körmusiken och det judiska, och slutligen om det klassiska arvet. Författare är jazzhistorikern Jan Bruér, kännare av inte minst svensk jazz från 50- och 60-talet; Gunnel Fagius, en av vårt lands främsta företrädare för barn och sång; Sofia Lilly Jönsson, tidigare musikkritiker i Svenska Dagbladet, numera frilansande skribent med religion, teologi och musik som sina ämnen; slutligen Martin Nyström, Dagens Nyheters huvudkritiker för klassisk musik och opera.

Boken är rikt illustrerad och innehåller två CD med inspelningar från 70 år. Många av inspelningarna har aldrig tidigare varit utgivna.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Georg Riedel : jazzmusiker och kompositör