Från och med Hornstull 117 39 : drömmar om kärlek, frihet och tillhörighet, i en stad som inte bryr sig

av River Hellman, T. Freudenthal
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Från och med Hornstull 117 39 är River Hellmans/Torbjörn Freudenthals debutroman från 2021, en rik och välskriven berättelse om uppgång och fall, löften och svek. Det är en historia om kärlek, frihet, sex och våld, och om en stadsdel som lovar så mycket, men som kräver hjärteblod av dem som flyttar dit.

SKU 9789188453532

Beskrivning / Från och med Hornstull 117 39 : drömmar om kärlek, frihet och tillhörighet, i en stad som inte bryr sig

Den förtrollande överlevnadskonstnären Jackie, en cigarrlåda med brev från Jackies mamma Sanna tjugotre år tidigare och en lång rad öden som flätas samman över årtionden. Det är vad som möter den unge författaren och småstads-ufot River Hellman, när hen flyttar till Hornstull på Södermalm i Stockholm. River faller handlöst för Jackie, som ärvt en klubb, en musikstudio och en tjugo år gammal konflikt med den mäktiga skivbolagsdirektören Richard Stromboli Persson.

Fler och fler färgstarka personer tar plats i Rivers nya liv, och en mängd parallella historier utvecklar sig. Konflikter och ouppklarade relationer visar sig spänna över två decennier, och hemligheter som legat begravda reser sig och kastar hotfulla skuggor över alla inblandade. Trängd från alla håll försöker River förstå vad som egentligen hände när Jackies mamma lämnade sina musikdrömmar och Hornstull hals över huvud, för att aldrig återvända.    

Mer information:

Isbn 9789188453532
Förlag Storge Förlag
Utgivningsdatum 14 okt. 2021
Typ Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 424
Författare River Hellman, T. Freudenthal