Flyktpunkter

Flyktpunkter

av Lucija Stupica
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

I Lucija Stupicas dikter laddas begreppet flyktpunkter med nya innebörder.  Diktjaget lämnar sitt hemland för kärlekens skull och ställs inför inre och yttre förflyttningar illusionslöst medveten om att också kärleken har en begränsad hållbarhetstid, vilket fyller det verkliga livet med osäkerhet och en exilliknande tillvaro.

SKU 9789189105072

Beskrivning / Flyktpunkter

Inom perspektivlära är flyktpunkter de parallella linjer som löper samman i en eller flera punkter på horisontella plan. I Lucija Stupicas dikter laddas begreppet med nya innebörder. I Flyktpunkter lämnar diktjaget hemlandet för kärlekens skull vilket tvingar fram bilder av förgångna och den egna familjens historiska djup samt förhållandet till den andres förväntningar. Att ställas inför inre och yttre förflyttningar illusionslöst medveten om att också kärleken har en begränsad hållbarhetstid, vilket fyller det verkliga livet med osäkerhet och exilliknande tillvaro.

Lucija Stupica (f. 1971) är en av Sloveniens mest framstående poeter i sin generation. Hon har på svenska tidigare utkommit med den hyllade När avtrycken vaknar. I Slovenien har Flyktpunkter hyllats av kritiker som en betydande litterär händelse.  

Mer information:

Isbn 9789189105072
Förlag Rámus Förlag
Utgivningsdatum 4 feb. 2021
Typ Bok
Format Danskt band
Upplaga 1
Språk Svenska
Original language slv
Antal sidor 77
Författare Lucija Stupica
Formgivare Alm, Thomas
Översättning Enbohm, Henrik C., Klemencic, Iva