En mördare blir till

av Jan Olsson
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

En höstmorgon 1988 hittas en sopsäck lutad mot muren vid en landsortskyrka.
Det är upptakten till En mördare blir till, ett fiktivt kriminalfall där före detta kriminalkommissarie Jan Olssons erfarenhet av polisens verklighet, ofta långt ifrån kriminallitteraturens overklighet, kommer till tals.

SKU 9789198037111

Beskrivning / En mördare blir till

En höstmorgon 1988 hittas en sopsäck med likdelar lutad mot muren vid en landsortskyrka.
Det är upptakten till En mördare blir till, ett kriminalfall där före detta kriminalkommissarie Jan Olssons erfarenheter av polisens verklighet, ofta långt från kriminallitteraturens overklighet, kommer till tals.
I En mördare blir till är det utredningen och polisernas arbete som har huvudrollen. Jan Olsson visar hur en utredning växer och till slut börjar leva sitt eget liv. Hur den blir till ett nät där oskyldiga förvånansvärt lätt kan fastna.

Jan Olsson började sin polisiära bana som brottsplatsundersökare i Stockholm innan han blev kriminalkommissarie och rikskriminalens förste chef för gärningsmannaprofilgruppen, en grupp som han tillsammans med Ulf Åsgård initierade i mitten av nittiotalet.
I den rollen arbetade Jan med många omfattande utredningar, sammanställde analyser och gärningsmannaprofiler samt arbetade med utbildning inom rättsväsendet, på så väl nationell som internationell nivå.
Idag har Jan slutat inom polisen men är fortfarande engagerad i olika uppdrag, bland annat i Rättskonsulterna. Han har setts och hörts i TV & radio samt skrivit artiklar och medverkat i flera böcker, senast i Hannes Råstams bok om Quick-ärendet.

En mördare blir till är Jan Olssons skönlitterära debut.

Mer information:

Isbn 9789198037111
Förlag Parabellum Nord
Utgivningsdatum 30 maj 2013
Typ Bok
Format Inbunden
Upplaga 1
Språk Svenska
Antal sidor 292
Författare Jan Olsson
Formgivare Ökvist, Lennart