Ellis Island, E-bok

av Georges Perec
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

Ellis Island är den ö utanför New York som nästan alla europeiska invandrare passerade på vägen till sitt nya liv i det förlovade landet Amerika; bara mellan 1892 och 1924 slussades 16 miljoner människor via ön in i USA. Georges Perec gjorde 1978 - 1979 en film om Ellis Island, tillsammans med filmaren Robert Bober.

Boken Ellis Island består av den poetiska text som Georges Perec läste i filmen, och hans fascination inför denna ö är enkel att förstå. I fenomenet Ellis Island samlas mycket av det som Perecs författarskap kretsar kring: individen i massorna, uppräknandet av fakta och statistik, minnet och dess fysiska avtryck på världen.

GEORGES PEREC [1936-1982] är den konceptuella litteraturens franske mästare, författare till romanklassiker som Livet en bruksanvisning, W eller minnet av barndomen och Försvinna.

"Georges Perecs lilla essäbok är en stilla förundran, samtidigt lätt och vemodig. Den går att läsa på en timme, men läsaren gör klokt i att ge den hela kvällen."
THOMAS LUNDERQVIST, SVENSKA DAGBLADET

"En vacker, saklig och nedtonat gripande bok, om ett ämne som inte borde sluta angå oss bara för att vi, för tillfället, har möjlighet att leva där vi önskar."
NIKLAS SÖDERBERG, SYDSVENSKAN

SKU 9789174992717

Mer information:

Isbn 9789174992717
Förlag Modernista
Utgivningsdatum 26 mars 2013
Typ E-bok
Format Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Serie Modernista klassiker
Författare Georges Perec