Eldätaren

Eldätaren

av Kristian Lundberg
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Bok 1 i Malmösviten, en serie om fem som alla har Nils Forsberg och gruppen för Extra Ordinära Utredningar i fokus. En tidig morgon hittas den första kroppen i Västra hamnen. En stel och kall barnkropp. "Kristian Lundberg är obrottsligt lojal med samhällets olycksbarn i detta Malmö så fyllt av både grymhet och skönhet." Maria Edström, Kulturnytt P1

SKU 9789188429315

Beskrivning / Eldätaren

"Kristian Lundberg är obrottsligt lojal med samhällets olycksbarn i detta Malmö så fyllt av både grymhet och skönhet." Maria Edström, Kulturnytt P1

Bok 1 i Malmösviten, en serie om fem som alla har Nils Forsberg och gruppen för Extra Ordinära Utredningar i fokus.

Limhamnsfältet, strax bortanför det exklusiva bostadsområde som fortfarande går under namnet Bo01 även om det korrekta namnet är Västra Hamnen. Det är här, en tidig morgon med tät dimma, som den första döda kroppen hittas.

Kristian Lundbergs hårdkokta och annorlunda roman Eldätaren utspelar sig i ett samtida Malmö. Det är en stad som uppenbarligen håller på att krackelera från insidan och utsidan och där den alkoholiserade f.d. kriminal-utredaren, numera hittegodsexpeditören Nils Forsberg långsamt stiger i graderna, tills han, förvånande nog är den som leder utredningen. Forsberg är nykter. Han försöker göra vad han kan.

OM FÖRFATTAREN: Kristian Lundberg är en av Sveriges mest älskade författare och har bland annat tilldelats Ivar Lo-Johanssons personliga pris, Sydsvenska Dagbladets kulturpris, litteraturpriset till Pär Lagerkvists minne, Aniarapriset och Sveriges Radios romanpris för sina kritikerrosade romaner Yarden (2009, pocket 2016) och Och allt skall vara kärlek (2011).2013 tilldelades han Svenska Akademiens Signe Ekblad-Eldh-pris, och hyllades med ABFs Litteratur- och konstpris 2014 för sin roman En hemstad. 2015 tilldelades han Stiftelsen Natur & Kulturs arbetsstipendium för sitt författarskap.

Mer information:

Isbn 9789188429315
Förlag Bladh by Bladh
Utgivningsdatum 29 aug. 2017
Typ Bok
Format Pocket
Språk Svenska
Serie Malmösviten
Antal sidor 247
Författare Kristian Lundberg