Efter kolonialväldet: Två romaner om en övergiven värld, E-bok

av V. S. Naipaul
E-bok
Skickas direkt via e-post

Nobelpristagaren V. S. Naipauls främsta romaner i vacker samlingsvolym

Romanen Ett hus åt Mr Biswas [1961] blev V. S. Naipauls stora internationella genombrott. Det är berättelsen om Mohun Biswas, en hinduisk man på Trinidad som vill komma upp sig i världen men mestadels misslyckas. Han gifter in sig i den inflytelserika familjen Tulsi, men får inte del av familjens status, utan blir snarast mer hunsad. Hans mål i livet blir till sist att äga sitt eget hus.
I Vid flodens krök [1979] fortsätter Naipaul sin illusionslösa skildring av den postkoloniala världen: Salim kommer från en gammal indisk köpmanssläkt. Han slår sig ner i ett icke namngivet afrikanskt land, i en icke namngiven stad vid flodens krök. Där får han på nära hålla uppleva vad som blir kvar när det forna kolonialväldet rämnar.
Efter kolonialväldet samlar dessa två romaner vilka räknas till Naipauls allra främsta i en volym. I svensk översättning av Carl Sundell respektive Else Lundgren, med ett nyskrivet förord av författaren och litteraturvetaren Stefan Helgesson.

V. S. NAIPAUL [1932-2018] var en brittisk författare, född på Trinidad och Tobago. Han tilldelades Nobelpriset i litteratur år 2001 »för att ha förenat lyhört berättande och omutlig iakttagelse i verk som dömer oss att se den bortträngda historiens närvaro«.

»Knappast någon annan samtida författare kan tävla med V. S. Naipaul.« New York Times Book Review

SKU 9789178934744

Mer information:

Isbn 9789178934744
Förlag Modernista
Utgivningsdatum 11 juni 2021
Typ E-bok
Format Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare V. S. Naipaul
Co editor Stefan Helgesson
Översättning Else Lundgren