10000 produkter

10000 produkter

Eböcker

Populära e-böcker

På Ordochbok.se har vi massor av e-böcker till schyssta priser. Här finns en e-bok för alla, leta i vårt enorma sortiment & hitta din nästa läsupplevelse idag!

Eböcker

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. En mental sporre : ta din ridning till nästa nivå, E-bok
  En mental sporre : ta din ridning till nästa nivå, E-bok
  E-bok

  116,00 kr

  76,00 kr

  En mental sporre är en oumbärlig bok för ryttare på alla nivåer. Det är en unik och praktisk handbok med mycket hjärta och med övningar som hjälper dig att ta din ridning vidare till nästa nivå. Johanna Lassnack är en av svensk ridsports största profiler och mental coach åt ryttare på alla nivåer. I boken berättar hon om sin väg från ridskolan till eliten. Med inlevelse och värme delar Johanna med sig av lärdomar och sin egen mentala resa. Om dåligt självförtroende, höga krav på sig själv, jämföra sig med andra och om att gå vidare efter en familjetragedi. I den här boken svarar Johanna Lassnack på alla frågor om hur du kan bli den bästa tänkbara ryttaren och hästmänniskan. Hur kan du förbereda dig inför träning och tävling? Hur lär man sig hantera med- och motgångar? Och hur kan du utvecklas som ryttare? Boken ger dig en stor mängd praktiska verktyg som kan användas innan, under och efter träning och tävling. Genom pedagogiska övningar och inspirerande exempel lär du dig hur du kan träna ditt fokus, öka motivationen och hitta en hållbar väg mot dina mål. En mental sporre är en självklar följeslagare i ryktväskan och en oumbärlig bok för ryttare på alla nivåer. Johanna Lassnack är hoppryttare, föreläsare och mental coach. 2013 grundade hon företaget Ryttarinspiration och har sedan dess hållit uppskattade föredrag om mental träning för tusentals idrottare runt om i Sverige. Susanne Högdahl är ponnymamma, journalist och webbredaktör på Tidningen Ridsport Läs mer
 2. Resan med Beagle : En naturforskares vetenskapliga äventyr, E-bok
  Resan med Beagle : En naturforskares vetenskapliga äventyr, E-bok
  E-bok

  97,15 kr

  70,00 kr

  I slutet av år 1831 avseglar fartyget HMS Beagle från Plymouth i Storbritannien. Ett av resans syften är att utföra geologiska undersökningar av Sydamerikas kuster. Huvudansvaret för det uppdraget tilldelas en blott 22-årig naturalist från Shrewsbury vid namn Charles Darwin. Han är en noggrann observatör, intresserad av både djur- och växtliv, geologi och människans kultur. Han har än så länge ingen position som vetenskapsman utan är snarare en sökare på väg bort från sin bana som teolog.

  Darwin studerar och fascineras av naturen i all dess prakt och ägnar allt samma uppmärksamhet: saltöknar i Argentina, spindlar i Brasiliens regnskogar, fåglar i Atlanten och förstås de stora landsköldpaddorna på Galapagosöarna. De rön han finner blir underlaget till hans banbrytande verk Om arternas uppkomst som skulle komma att skriva om den vetenskapliga världsbilden i grunden.

  Resan med Beagle är ett unikt reportage över en av den moderna vetenskapens mest avgörande upptäcktsresor. Det är en berättelse om hur vetenskap går till i praktiken: genom noggranna observationer, oväntade möten och ett öppet sinnelag för världens rikedom.   

  Vetenskapliga klassiker ges ut i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien. 

  Läs mer
 3. Galileos misstag : Till försvar av panpsykismen, E-bok
  Galileos misstag : Till försvar av panpsykismen, E-bok
  E-bok

  97,15 kr

  70,00 kr

  Att formulera en teori om hur medvetande uppstår ur neurologisk aktivitet är en av den moderna vetenskapens största utmaningar. Men frågan är om medvetandets mysterium överhuvudtaget kan lösas inom vårt nuvarande vetenskapliga paradigm?

  I Galileos misstag visar Philip Goff hur Galileo Galileis revolutionerande bedrift att beskriva naturen med ett enbart matematiskt språk förutsatte att allt som inte kan beskrivas matematiskt – färger, dofter, smaker, ljud – skalades bort från den objektiva världen och förpassades till det subjektiva medvetandets sfär. Men om det som inte kan beskrivas med den moderna naturvetenskapens matematiska modeller tillskrivs medvetandet, hur ska då medvetande förstås vetenskapligt?


  En ny början till svaret på medvetandets gåta finner Goff istället i panpsykism, en teori som förordar att medvetande är en fundamental egenskap hos all materia. Med stöd i teorier som utarbetats av vetenskapsmannen Arthur Eddington och filosofen Bertrand Russell presenterar han en ny väg mot den slutgiltiga teorin om medvetande.

  Läs mer
 4. Beppe och farmor – Beppe mår konstigt, E-bok
  Beppe och farmor – Beppe mår konstigt, E-bok
  E-bok

  42,05 kr

  36,00 kr

  Experimentera med Beppe och farmor!

  Beppe mår inte särskilt bra. Han går till farmor med problemet, hon brukar alltid kunna lösa sånt här! Kan Beppe ha feber? Eller har han ätit något dåligt? Farmor lär Beppe om matens väg genom kroppen. Men nej, det verkar inte vara orsaken. Det kanske har att göra med den nya tjejen i klassen, som Beppe inte vågar hälsa på ...

  Beppe och farmor är en serie om nioåriga Beppe och hans knasiga farmor. Tillsammans undersöker de olika ämnen, från naturvetenskap till samhällskunskap, och gör roliga experiment. Och det bästa av allt – när du har läst klart boken kan du testa själv hemma.

  Beppe Singer är kemiläraren som blev barnens favorit som programledare på tv. Han älskas för sina härliga experiment som alla kan göra.

  Läs mer
 5. Pelle Svanslös och skidtävlingen, E-bok
  Pelle Svanslös och skidtävlingen, E-bok
  E-bok

  36,25 kr

  31,00 kr

  Äntligen snöar det i Uppsala! Den hurtige katten Frösö-Frasse har kommit hela vägen från Jämtland för att lära Pelle Svanslös och de andra stadskatterna att åka skidor. Det blir vintersport både utför och på längden. När skidskolan är slut är det dags att testa kunskaperna i en tävling, en tävling som Måns tänker göra allt för att Pelle inte ska vinna ... Författarna Åsa och Michael Rönn och illustratören Lovisa Lesse återberättar Gösta Knutssons klassiska Pellesaga med fart och fläkt.

  Berättelsen är tidigare utgiven i "Stora boken om Pelle Svanslös".

  Läs mer
 6. Baronen som sköt med kanonen, E-bok
  Baronen som sköt med kanonen, E-bok
  E-bok
  26,10 kr
  "Det här är baronen som sköt med kanonen... så att prosten tappade osten... och gubben snubblade på stubben..."

  Följ med på en rimmande resa om vad som följer baronens kanonskott i Ulf Löfgrens klassiska bilderbok. Här får vi möta pumpan som föll föll på rumpan, häxan som tappade pjäxan och otaliga andra roliga figurer. "Baronen som sköt med kanonen" är en färgglad upplevelse och en perfekt introduktion till flerstaviga rim, ritad i Löfgrens nostalgiska 80-talsstil.

  Ulf Löfgren (1931-2011) var en svensk författare och illustratör. Under sina levnadsår medverkade han i skapandet av ett hundratal barnböcker, bland annat de populära serierna om Ludde och Albin.

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 7. Hunden Edit tvättar tassarna, E-bok
  Hunden Edit tvättar tassarna, E-bok
  E-bok
  14,50 kr
  Visst brukar man höra att katter är renliga djur? De tvättar sig mest hela tiden. Men hunden Edit tycker att hundar är minst lika rena! Hon är nämligen bäst på att tvätta sina tassar. När hon har varit ute och lekt och blivit smutsig tvättar hon tassarna, innan maten tvättar hon tassarna och, givetvis, innan hon ska baka tvättar hon sina tassar.

  Men en dag händer Edits värsta mardröm! Tvålen är slut på förskolan. Vad ska de ta sig till om de inte hittar tvålen?

  "Hunden Edit tvättar tassarna" påminner med humor och söta bilder om hur viktigt det är att hålla händerna rena.


  Amanda Thörn är en svensk författare och hudteraput. Som mamma insåg hon tidigt problematiken i att befästa vardagsrutiner hos barn. Hon började därför skriva på böckerna i 'Rutinserien' som följer Valle Vampyr, Räven Ralf, Hunden Edit och Hjälten Hjalmar i deras vardag. Böckerna är illustrerade av illustratören och formgivaren Tinna Ahlander.

  Rutinserien innehåller alla varsin huvudkaraktär som med hjälp av bild och text inspirerar barn till att skapa roliga rutiner i vardagen.

  EPUB3: Fixed format
  Läs mer
 8. Sinäkö se olitkin?, E-bok
  Sinäkö se olitkin?, E-bok
  E-bok
  72,96 kr
  Kannattaako itseään muuttaa toisen takia? Tämän kysymyksen edessä on nuori Elna-Marjaana, joka tunnetaan lempinimellä Tintti. Tintti on nimittäin rakastunut päätä pahkaa mieheen, joka ei kuitenkaan pidä Tintin vilkkaasta luonteesta. Hyvä nainen ei tuo itseään liikaa esiin!

  Ajan kuluessa Tintti saa onneksi huomata, etteivät kaikki miehet halua vaimokseen hiljaista ja nöyrää naista.

  "Sinäkö se olitkin?" on Anni Polvan romanttinen viihderomaani vuodelta 1958.

  Anni Polva (1915–2003) oli suomalainen kirjailija, joka kirjoitti erityisesti lastenkirjoja ja viihdekirjallisuutta. Kuudelle vuosikymmenelle ulottuneen uransa aikana Polva julkaisi yli 100 kirjaa, joista tunnetuimpiin kuuluvat tytöille suunnatut Tiina-kirjat.
  Läs mer
 9. Tulen jano, E-bok
  Tulen jano, E-bok
  E-bok
  72,96 kr
  Jo toukokuun puolivälistä saakka on ollut kuivaa. Ruohikko on muuttunut keltaiseksi, sääennustukset seuraavat toisiaan. Poutaa, aina poutaa. Muuan miehessä kuumuus ja kuivuus herättävät ristiriitaisia tuntemuksia. Mieleen muistuu lapsuus ja se kerta, kun talo naapurustossa paloi. Kuinka poika juoksi katsomaan sitä ja toivoi, että tuli leviäisi navettaan saakka. Ja ei kulu aikaakaan, kun lähellä syttyy vakava maastopalo...

  Tulen jano on Eeva Tikan taitava symbolistinen novellikokoelma.

  Kirjailija Eeva Tikka (s.1939) on julkaissut monipuolisesti niin proosaa, runoja kuin lastenkirjallisuutta. Hän on opiskellut kasvitiedettä Helsingin yliopistossa.
  Läs mer
 10. Tuliliemen tuttavana, E-bok
  Tuliliemen tuttavana, E-bok
  E-bok
  102,21 kr
  Tuliliemen tuttavana on Jack Londonin omaelämäkerrallinen kirja, joka käsittelee kirjailijan suhdetta alkoholiin. London kärsi alkoholismista. Teos on koskettava tarina nuoresta, herkästä miehestä, josta ei ollut taistelemaan alkoholin houkutusta vastaan. Kirjailija koki, että alkoholi auttoi häntä kirjoittamaan paremmin. Samalla alkoholi oli kuitenkin osasyy siihen, että London kuoli vain nelikymppisenä. London pystyi kuitenkin analysoimaan alkoholin käyttöään ja syitä siihen varsin terävänäköisesti.

  Jack London (1876–1916) syntyi San Franciscossa. 15-vuotiaasta saakka hänen oli selvittävä omillaan huonosti palkatuissa töissä, kuten kullankaivajana Pohjois-Amerikan erämaassa. Myöhemmin London palasi takaisin Kaliforniaan ja alkoi työskennellä lehtimiehenä ja kirjailijana. Lyhyeksi jääneen elämänsä aikana Londonista tuli sekä rikas että kuuluisa Yukon-aiheisilla romaaneillaan, kuten Erämaan kutsu (1903) ja Susikoira (1906).
  Läs mer
 11. Väktarens gåta, E-bok
  Väktarens gåta, E-bok
  E-bok
  72,50 kr

  Viktoria var en helt vanlig tonåring, tills en vacker dag ... eller nej, inte så ... tills hon en kall, regnig dag plockade upp en frusen katt på gatan. Tillsammans med honom följde en värld som hon aldrig kunnat föreställa sig - en värld fylld av gåtor, äventyr och magi. Men var det verkligen en slump att den retsamma katten, som hennes familj kallade Jefimka, hamnade i det bedrövliga tillståndet vid hennes hus den kvällen? Och vad är det för viktigt uppdrag som han pratar om? Svaret på dessa frågor finns hos Magikernas råd som håller ordning i det Tre-Nionde riket. De behöver hjälp. Just hennes hjälp. Och det är brådskande.

  Väktarens gåta är den första boken i Diamantskrinet-serien.

  Läs mer
 12. Taneli Kaneli seikkailuleirillä, E-bok
  Taneli Kaneli seikkailuleirillä, E-bok
  E-bok
  72,96 kr
  Taneli Kanelilla on edessä jännittävät ajat! Lelukissa lähtee omistajansa Viivin mukana seikkailuleirille. Mutta mitä leiristä mahtaa tulla? Selviävätkö Viivi ja Taneli Kaneli vuorikiipeilystä? Entä hurjasta viidakosta? Edessä on ikimuistoinen leiri täynnä uusia kokemuksia ja ystäviä.

  Kirjailija Tittamari Marttinen (s.1968) on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenkirjoja. Hän on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa.

  Viivi ja Taneli Kaneli ovat erottamaton parivaljakko. Hyppää mukaan seuraamaan lelukissan ja pienen tytön valloittavaa elämää!
  Läs mer
 13. Mordnatt råder, tyst det är i husen (HELA ROMANEN), E-bok
  Mordnatt råder, tyst det är i husen (HELA ROMANEN), E-bok
  E-bok
  92,80 kr
  Den populära deckarjulkalendern från december 2021 finns nu samlad i en enda ebok!

  Snön vräker ner över Arvidsträsk när invånarna kring den lilla norrbottniska sjön samlas vid byagården för traditionsenlig lucköppning. Men bakom den första luckan väntar ett meddelande som får de äldre i byn att rysa av fasa – de som är gamla nog att minnas de hemska, ouppklarade morden fyrtio år tidigare. När nu hotet om ett nytt dödsfall sänker sig över bygden tvingas den pensionerade polisen Rolf Ström åter att jaga den mördare som gäckat honom så länge. Till sin hjälp för att lösa gåtorna i både nutid och dåtid får Rolf den nyinflyttade deckarförfattaren Riita Niemi, som suktat efter traktens mörker och enslighet. Under en kamp mot klockan måste Rolf och Riita ta reda på vem som ligger bakom hotet – innan någon av deras grannar dör. Och endast en sak är säker: att mördaren finns mitt ibland dem.

  Sofia Rutbäck Eriksson och Mattias Boström ligger även bakom den humoristiska mysdeckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå. Och till sensommaren/hösten 2022 kommer nästa kriminalroman om människorna kring sjön Arvidsträsk.
  Läs mer
 14. Mordnatt råder, tyst det är i husen: Lucka 22, E-bok
  Mordnatt råder, tyst det är i husen: Lucka 22, E-bok
  E-bok
  13,05 kr
  Snön vräker ner över Arvidsträsk när invånarna kring den lilla norrbottniska sjön samlas vid byagården för traditionsenlig lucköppning. Men bakom den första luckan väntar ett meddelande som får de äldre i byn att rysa av fasa – de som är gamla nog att minnas de hemska, ouppklarade morden fyrtio år tidigare. När nu hotet om ett nytt dödsfall sänker sig över bygden tvingas den pensionerade polisen Rolf Ström åter att jaga den mördare som gäckat honom så länge. Till sin hjälp för att lösa gåtorna i både nutid och dåtid får Rolf den nyinflyttade deckarförfattaren Riita Niemi, som suktat efter traktens mörker och enslighet. Under en kamp mot klockan måste Rolf och Riita ta reda på vem som ligger bakom hotet – innan någon av deras grannar dör. Och endast en sak är säker: att mördaren finns mitt ibland dem.

  Årets deckarjulkalender ”Mordnatt råder, tyst det är i husen” i 24 avsnitt är skriven av Sofia Rutbäck Eriksson och Mattias Boström. Tillsammans ligger de även bakom den humoristiska mysdeckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå.
  Läs mer
 15. Takaisin Tanhuanpäähän, E-bok
  Takaisin Tanhuanpäähän, E-bok
  E-bok
  72,96 kr
  Viimeiset viisi vuotta ovat vieneet Kukkamarista mehut – uusioperheen äidin elämä ei ole aina helppoa. Läsnä on jatkuva riittämättömyyden tunne ja toisaalta pelko pahan äitipuolen roolista. Paha vain, että lasten isä Tuomas vei Kukkamarilta jalat alta. Kun konkkaronkka päättää muuttaa Kukkamarin kotiseuduille Tanhuanpäähän, perheen rauha joutuu todella koetukselle. Mukana sopassa ovat myös Kukkamarin iäkkäät vanhemmat.

  Heleena Lönnroth (s. 1947) on suomalainen kirjailija, joka kirjoittaa erityisesti rikosromaaneja. Lönnroth työskenteli pitkään kirjastonhoitajana sekä kirjastotoimenjohtajana Kotkassa. Hänen esikoisromaaninsa "Noitapussista kurkistaa kuolema" julkaistiin vuonna 1992.

  Kukkamarin elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Takana on vaikeita kokemuksia, kuten entisen puolison itsemurha. Rakkaudessa ei ole aina onnistanut. Kukkamari on kuitenkin nainen, joka ei anna periksi vaikeuksia kohdatessaan.
  Läs mer
 16. Hyvä aviomies, E-bok
  Hyvä aviomies, E-bok
  E-bok
  72,96 kr
  Jenni on lähtenyt kylään tädilleen Ainolle ja tämän miehelle Lasselle. Tyttöä kiehtoo tädin ja Lassen elämä. Äidin kertoman mukaan Aino rakastaa Lassea niin paljon, että on kuin riivattu. Kun luulotautinen Aino lähtee jälleen kerran sairaalaan, Jenni jää Lassen kanssa kaksin. Pikkuhiljaa tyttö alkaa ymmärtää tätiään. Onko Lasse ihminen ollenkaan vai peräti noita?

  Hyvä aviomies sisältää kolmetoista tarkkanäköistä ihmissuhdenovellia.

  Mirja Kuivaniemi on suomalainen kirjailija, joka on julkaissut monipuolisesti niin proosaa, runoutta kuin myös näytelmiä. Kirjoittamisen rinnalla Kuivaniemi työskenteli pitkään asianajajien sihteerinä.
  Läs mer
 17. Pojan paluu, E-bok
  Pojan paluu, E-bok
  E-bok
  72,96 kr
  Kun äiti saa tietää poikansa pääsevänsä vankilasta lomalle, hän ei lähde poikaa vastaan. Ei, sen sijaan äiti menee kellariin piiloon. Mitä pojan ja äidin välillä on oikein tapahtunut? Miksi äiti pelkää aikuista poikaansa niin paljon? Äiti alkaa keriä auki tapahtumia, jotka alkoivat perheen isän kuolemasta. Pian äidin oven takana seisovat kuitenkin poliisit. Mitä on tapahtunut ja kenelle?

  Kirjailija Eeva Tikka (s.1939) on julkaissut monipuolisesti niin proosaa, runoja kuin lastenkirjallisuutta. Hän on opiskellut kasvitiedettä Helsingin yliopistossa.
  Läs mer
 18. Sydän kuin Bobby Jonesin, E-bok
  Sydän kuin Bobby Jonesin, E-bok
  E-bok
  110,13 kr
  Aikaisempien vuosien golfin suurlupaus Jessica Morgan ei ole menestynyt pitkään aikaa kilpakentillä. Kun hänen avustajansa Joe Chesney joutuu auto-onnettomuuteen ennen Wilmingtonin LPGA-kiertueen osakilpailua, Jessica valitsee tuuraajaksi isänsä Blake Morganin ja tämän hyvän ystävän kilpailua isännöivän Mark Carringtonin avustuksella countrymusiikkia rakastavan amatööri- golfopettaja Jake Woodin. Tämä ei sovi Jessican häikäilemättömän manageri Billy Turnerin suunnitelmiin, joka alkaa punomaan juonia Jake Woodin pään menoksi. Samaan aikaan Blaken mainostoimistossa käydään kilvanjuoksua uuden asiakkaan tarjouspyynnön kanssa. Blake ja Mark joutuvat laittamaan parastaan kaiken kiireen keskellä selvittääkseen Jessican selän takana tapahtuvaa keinottelua. Apuun tulevat vielä kiertueella pelaava Patty, pyörätuolissa liikkuva Anna ja St. Wilmingtonin salaisuus. Wilmingtonin kaupunki ja Cape Fear -joki Atlantin rannalla Pohjois-Carolinassa tarjoavat upeat puitteet kirjan tapahtumille, jonka lonkerot ulottuvat aina Eurooppaan saakka. Läs mer
 19. Dödlig kärlek, E-bok
  Dödlig kärlek, E-bok
  E-bok
  103,17 kr
  En ung mans vandring, genom livet, sökande efter kärlek, på gott och på ont. Läs mer
 20. I vikens mörker, E-bok
  I vikens mörker, E-bok
  E-bok
  101,50 kr
  Som nybliven änka med utflugna barn bryter 53-åriga Anna upp från den småländska landsbygden och tar sitt pick och pack till sommarhuset i Västervik. Hon hoppas att Gamlebyvikens lugna trygghet ska ge henne en nystart. Med nya rutiner och nytt uppdrag som ekonom börjar Anna se på sin omgivning med nya ögon. När den 18 år yngre Conny visar sitt intresse blir hon smickrad, men hon tvekar. Och inte bara på grund av hans ålder det är något annat med honom som skaver en aning. Samtidigt väller höstmörkret in över viken. Är det något som döljer sig där ute? Annas första tid som åretruntboende i Smålands skärgårdsstad blir minst sagt omtumlande. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida

Köp e-böcker hos Ord & Bok

Här hittar du mängder med e-böcker som du enkelt kan få tillgång genom ett par klick. Vi har ett enormt stort utbud att välja mellan. Här finns något för alla smaker och intressen. Du betalar per titel och behöver inte teckna dig för något krångligt abonnemang som du så småningom glömmer att säga upp. För att hitta vad du söker så kan du antingen klicka dig fram genom kategorierna till höger eller så använder du sökrutan längst upp på sidan.

Varför en e-bok?

Många tycker att man skall ha en fysisk pappersbok i handen om man ska läsa en bok. Men det är en gammal vana som sitter djupt begravd hos många. Fler och fler läser exempelvis tidningen på surfplattan eller i mobilen idag. På samma sätt kan du göra det med en bok. Det är även mycket mer miljövänligt med en e-bok än att skövla massa träd och trycka massa pappersböcker som kanske inte ens blir sålda. Dessutom har du alltid med dig din bok i mobilen eller surfplattan. Du kan ha med dig hundra böcker utan problem. Skulle du ha med dig hundra pappersböcker så får du bära på en flyttlåda.