Drottningar i Kungahälla, E-bok

av Selma Lagerlöf
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

“Om någon, som hört talas om den gamla staden Kungahälla, skulle komma till den plats vid Nordre älv, där den en gång var belägen, skulle han helt säkert bli mycket förvånad. Han skulle fråga sig om kyrkor och kastell ha kunnat smälta bort som snö eller om jorden hade öppnat sig för att sluka dem. Han är kommen till ett ställe, där det i forna tider stod en mäktig stad, och han finner inte en gata, inte en skeppsbrygga ... “

"Drottningar i Kungahälla" är en novellsamling där Selma Lagerlöfs unika förmåga att blanda fakta med drömlik dramatik kommer till sin rätt. Genom sitt distinkta språk och drömlika berättarstil skapar hon en levande bild av det forna Kungahälla och dess historia.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.

SKU 9789176390498

Mer information:

Isbn 9789176390498
Förlag Saga Egmont
Utgivningsdatum 15 sep. 2014
Typ E-bok
Format Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Serie Svenska Ljud Classica
Längd 0
Författare Selma Lagerlöf