Draksådd : om haverier och fiaskon när "kommunen ska sättas på kartan"

av Christian Daun
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Draksådd handlar om svenska sätta-kommunen-på-kartanhaverier. Många svenska kommuner gör samma misstag, gång på gång. Men varför? Vad är det som tvingar kommunerna till dessa desperata initiativ?

Draksådd är en både rolig och ilsken reportagebok om vårt nya Sverige, om vad som händer i ett land när marknadskrafterna är de enda krafterna som samhället litar på.

SKU 9789177750772

Beskrivning / Draksådd : om haverier och fiaskon när "kommunen ska sättas på kartan"

Draksådd handlar om svenska sätta-kommunen-på-kartanhaverier. Dessa är tillräckligt många för att utgöra en epidemi, en sjuka. Christian Daun besöker några av de mest omtalade: det kinesiska hotellkomplexet Dragon Gate, återstoden av hundramiljonersfloppen Medeltidens värld men också den borttynande bruksorten Lesjöfors, som håller på att förlora sin plats på kartan.

Boken heter Draksådd av en anledning. Många svenska kommuner gör samma misstag, gång på gång. Men varför? Vad är det som tvingar kommunerna till dessa desperata initiativ?

Draksådd är en både rolig och ilsken reportagebok om vårt nya Sverige, om vad som händer i ett land när marknadskrafterna är de enda krafterna som samhället litar på.

"En bok om svenska kommunsatsningar låter inte som något man blir direkt fnissig av, men faktum är att frilansjournalisten Christian Dauns Draksådd får åtminstone den här läsaren att skratta högt flera gånger."
ETC,  Lisa Bjurwald

"en riktigt bra bok - ilsken och fin, rolig och sorglig om vartannat"
Aftonbladet, Thomas Engström

Mer information:

Isbn 9789177750772
Förlag Ordfront förlag
Utgivningsdatum 8 feb. 2021
Typ Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 193
Författare Christian Daun
Formgivare Jais-Nielsen, Eva