Dolken från Tunis

av Agatha Christie
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Ett klassiskt mysterium som bygger på det låsta rummet. Alla inblandade är lika övertygande oskyldiga, som skyldiga till dess att Hercule Poirot serverat den allra sista detal­jen som hans små grå celler uppfattat. Utnämnd till bästa kriminalroman genom tiderna.

SKU 9789189007130

Beskrivning / Dolken från Tunis

BÄSTA KRIMINALROMAN GENOM TIDERNA

Ett klassiskt låsta rummet-mysterium, där alla inblandade är lika övertygande oskyldiga ... som skyldiga.

När en änka i byn King Abbot begår självmord börjar ryk­tena omedelbart florera. Det ena säger att hon mördat sin make, det andra att hon var utsatt för utpressning och det tredje att hon hade en affär med den rike Roger Ackroyd. 

Redan dagen efter hennes död infaller nästa. Bakom den låsta dörren till sitt arbetsrum mördas Roger Ackroyd, efter att han fått ett brev som avslöjar vem det var som pressat änkan på pengar.

Hercule Poirot kallas in och läsaren hålls på halster om vem som begått dåden till dess att han ger oss den allra sista detal­jen som hans små grå celler uppfattat. 

DOLKEN FRÅN TUNIS ses som en grundsten inom kriminallitteraturen. Boken, som valts till bästa kriminal­roman någonsin av Crime Writers Association, anses ha banat väg för hela den populära deckargenren. 

Om ändå alla hennes mysterier vore lika geniala som detta!  Huffington Post

AGATHA CHRISTIE (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. 

Mer information:

Isbn 9789189007130
Förlag Bookmark Förlag
Utgivningsdatum 1 sep. 2019
Typ Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Original language en
Serie Poirot
Antal sidor 299
Författare Agatha Christie
Formgivare Acedo, Sara R.
Översättning Ullman, Gudrun