Laddar ...
Efter Ekot

Efter Ekot

Paris-Dakar

Paris-Dakar

Döden är inte nog

238,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789170379833
Förlag Ordfront förlag
Publiceringsdatum 14 nov. 2018
Media format Bok
Format Inbunden
Upplaga 1
Språk Svenska
Original language se
Längd 231 sidor
Författare David Ericsson
Designed by Zachrisson, Lisa
Alternativa produkter
av David Ericsson
Bok

Det är Södermalm, Stockholm i början av 1980-talet. Sven är i tjugoårsåldern, har brutit upp från sin medelklassfamilj och försörjer sig på att köra ut tidningar. När han försöker sno ett par Lektyr och FiB/Aktuellt från en Pressbyrå blir han påkommen av Annie, tjejen i kiosken. Detta blir inledningen till ett komplicerat förhållande mellan de båda.

Medan Sven uppfattar sig som en vanlig arbetargrabb är Annie speciell. Hon kan spela på oljefat och xylofon men gör också andra saker som hon talar tyst om. Hon är ibland oberäkneligt våldsam och inte rädd om sig själv eller om andra. Ändå dras de till varandra och blir på sätt och vis varandras öde.

Annie är uppvuxen i slummen i Köpenhamn och i ett flummigt kollektiv i Småland. Där har hon råkat ut för saker som gör att hennes liv nu, många år senare, tar en dramatisk vändning.

Döden är inte nog är en intensiv roman om kärlek, hämnd och att bli vuxen åren kring 1980 men också en sann skildring av ett ruffigt men tillåtande Södermalm och ett arbetsliv bland byggnadsarbetare och lastbilschaufförer.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Döden är inte nog