Dit drömmar färdas för att dö

av Mattias Edvardsson
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Romanen Dit drömmar färdas för att dö bygger på ett verkligt kriminalfall som skakade Sverige 2006. En tioåring dödades då under tortyrliknande former av sin mamma och hennes sambo. I boken gör Mattias Edvardsson sin tolkning av händelsen för att besvara frågan hur en mamma kan låta sitt eget barn misshandlas till döds, hur något så fruktansvärt kan tillåtas ske.

SKU 9789197812870

Beskrivning / Dit drömmar färdas för att dö

Romanen Dit drömmar färdas för att dö bygger på ett verkligt kriminalfall som skakade Sverige 2006. En tioåring dödades då under tortyrliknande former av sin mamma och hennes sambo. I media kom det att kallas Bobbyfallet. Ett fall som lämnade få oberörda.

I boken gör Mattias Edvardsson sin tolkning av händelsen och söker förståelse bortom det redogörande och dokumentära i förhör och protokoll, allt för att besvara frågan hur en mamma kan låta sitt eget barn misshandlas till döds, hur något så fruktansvärt kan tillåtas ske.

Mattias Edvardsson är född 1977 och bor utanför Lund. Dit drömmar färdas för att dö är hans första roman.

Pressröster:

"Det är anmärkningsvärt att detta är en debutroman, så färdig och klar i både stil och form...årets litterära överraskning."
Norrköpings Tidningar

"Det här kan vara en av årets viktigaste böcker. Bra skriven är den också."
Tidningen Kulturen.

Mer information:

Isbn 9789197812870
Förlag Parabellum Nord
Utgivningsdatum 1 aug. 2012
Typ Bok
Format Danskt band
Upplaga 1
Språk Svenska
Antal sidor 323
Författare Mattias Edvardsson
Formgivare Ökvist, Lennart