Det sista han ville

av Joan Didion
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
SKU 9789173896955

Beskrivning / Det sista han ville

 

 

 

Precis i slutskedet av 1984 års presidentkampanj säger journalisten Elena Mac Mahon upp sig som politisk reporter. Den officiella anledningen är att hon ska ta hand om sin pappa efter moderns dör men i själva verket tvingas hon ta över faderns oavslutade affärer. En räcka händelser placerar henne på en söderhavsö där all turism ersatts av vapenhandel, kriminalitet och våld. Där ska hon förhandlar fram en vapenaffär åt den amerikanska regeringen och hon kommer inte därifrån. Det sistan han ville är en rafflande, intelligent och bländande thriller av den stilistiska mästaren Joan Didion. Först utgiven 1997, men högaktuell med en ny film baserad på boken med Anne Hathaway, Willem Dafoe och Ben Affleck.Det sista han ville är en rafflande, intelligent och bländande thriller av den stilistiska mästaren Joan Didion.

 

"Om man sänker rösten när man berättar något spännande, blir det dubbelt så spännande. Tonläget är ofrånkomligt dovt och kittlande, alltmedan berättaren kämpar sig igenom en labyrint av hemligheter, lögner och sanningsfragment."

The Los Angeles Times

 

"Didions första skönlitterära bok sedan Democracy är briljant skriven och idealiskt strukturerad. En elliptisk historia om politiska intriger, berättad med den taggtrådsprosa som är hennes signum."

Publishers Weekly

 

"Om Didion skriver reportage med dödlig skärpa, adderar hon ett opiummoln till sin skönlitteratur. Hon är en sann stilist."

LA Times  

 

"Hon är en av våra största författare någonsin och i slutet av boken kommer du, om du är uppmärksam, att förstå varför."

The Independent Review of Books

Mer information:

Isbn 9789173896955
Förlag Bokförlaget Atlas
Utgivningsdatum 31 okt. 2019
Typ Bok
Format Inbunden
Upplaga 1
Språk Svenska
Original language en
Antal sidor 274
Författare Joan Didion
Formgivare Acedo, Sara
Översättning Strömberg, Ragnar