Det glömda Laponia : Ödemarksskogar kring Stora Lulevatten

Det glömda Laponia : Ödemarksskogar kring Stora Lulevatten

av Åke Aronson
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Läs om Sveriges största oexploaterade skogsområde som ligger längs övre delen av Stora Luleälven, norr om polcirkeln, där Gällivare kommun och Jokkmokks kommun möts. En över 40 kvadratmil stor sammanhängande mosaik av gammelskogar, myrar, sjöar, älvar och berg. Ett ursprungligt nordiskt tajgalandskap och en urgammal samisk kulturmiljö. Större delen ligger inom världsarvet Laponia.

SKU 9789185421282

Beskrivning / Det glömda Laponia : Ödemarksskogar kring Stora Lulevatten

Sveriges största oexploaterade skogsområde finns längs övre delen av Stora Luleälven, norr om polcirkeln, där Gällivare kommun och Jokkmokks kommun möts. En över 40 kvadratmil stor sammanhängande mosaik av gammelskogar, myrar, sjöar, älvar och berg. Ett ursprungligt nordiskt tajgalandskap och en urgammal samisk kulturmiljö. Drygt halva området ligger inom världsarvet Laponia med Muddus nationalpark och Sjaunja naturreservat, i väster avgränsat av nationalparkerna Sarek och Stora Sjöfallet. Detta är gammelskogarnas och de stora myrviddernas rike en i stora stycken okänd del av Sverige som vi valt att kalla för det glömda Laponia.
Bokens författare, Åke Aronson, är bosatt i Gällivare. Han är en erfaren inventerare och rovdjursspårare med uppdrag från länsstyrelser, Naturvårdsverket och Jägareförbundet. Kameran har han med som ständig följeslagare på sina färder, vilket vi här kan glädja oss åt genom bokens rika bildmaterial. Han är också en produktiv illustratör och konstnär.

Mer information:

Isbn 9789185421282
Förlag Krilon Förlag
Utgivningsdatum 15 dec. 2017
Typ Bok
Format Inbunden
Upplaga 1
Språk Svenska
Antal sidor 192
Författare Åke Aronson
Formgivare Marend, Mart
Illustratör Aronson, Åke
Photographs by Aronson, Åke