Dagar som återstår, E-bok

av Göran Lundin
E-bok
Skickas direkt via e-post

Carl-Magnus är frilansjournalist och åker till S:t Petersburg i Ryssland för att skildra stadens skuggsidor. Året är 1998 och den organiserade, ryska brottsligheten har fortfarande stort inflytande på samhället.

Carl-Magnus har egna rötter i S:t Petersburg, rötter som sträcker sig ända tillbaka till revolutionen 1917. Kontakten med två kvinnor, varav den ena är svenska, kommer att förändra hans liv dramatiskt. Han får insyn i den smutsiga verksamheten på det jättelika häktet Lebedeva och upptäcker kopplingar ända in i det svenska kungahuset.

Parallellt får läsaren följa en rysk maffiaboss väg från småhandlare till inflytelserik affärsman.

Dagar som återstår har dokumentär grund. Göran Lundin, Skellefteå, har mångårig erfarenhet av S:t Petersburg, ända från slutet av 1980-talet. Tillsammans med fotografen Erland Segerstedt har han gjort foto-reportageboken Entusiasternas väg – från Leningrad till S:t Petersburg.


"Göran Lundin har skrivit en spännande historia och han är en ypperlig berättare med ett språk och kunskaper som lockar. Det här är en bok man inte släpper ifrån sig och det finns en öppning för en fortsättning."
Åke Johansson, Tidningen KLASS (Föreningen Arbetarskrivare)

SKU 9789188965134

Mer information:

Isbn 9789188965134
Förlag Ord & Visor
Utgivningsdatum 23 dec. 2019
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Göran Lundin