Cikada

av Shaun Tan
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
SKU 9789178130290

Beskrivning / Cikada

"Tans bildvärld är lika viktig som orden och får den grå berättelsen att sluta i fyrverkeri."
Pernilla Josefsson, Kommunalarbetaren

"Alma-pristagaren Shaun Tan är tillbaka med en bilderbok som tar ett rejält kliv ut i allvaret. I sin skildring av den ensamma kontorsarbetaren Cikada berör Tan såväl mobbning som utsattheten hos papperslösa gästarbetare och rasism."
Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet

"Cikada är en allåldersbok. Den har närmast en Kafka-liknade stämning och är ytterst skickligt gjord."
Dag Hedberg, BTJ

"Cikada är helt fantastisk. ... Det är en bok om mobbning, diskriminering, rasism. Om utnyttjandet av invandrad arbetskraft, sociala orättvisor och kapitalism i sin råaste form. Om att bli exploaterad men till slut ta kontroll över sitt liv. Om att vara ensam och utanför men att till slut vara bland vänner. Oavsett ålder går det att känna igen sig i någon del av historien."
Johanna Hejdenberg, Arbetarbladet

"Cikada (Lilla Piratförlaget) går rakt in. Säger något om mitt liv, om omvärlden där det görs skillnad på folk och folk, och om tragik som till slut blir skrattretande."
Eva Emmelin, Norra Skåne

"... en säregen och fascinerande allåldersbok som gestaltar sin berättelse på flera olika plan. ... Alla underbetalda i utanförskap kan känna igen sig i berättelsen."
Susanna Ekström, Opsis Barnkultur

"lysande ... en makalös bilderbok för alla åldrar."
Icakuriren

"Den här konstnärligt fulländade och poetiska bilderboken kan du ge till vem som helst mellan 3 och 100 år. Den når fram till alla med sitt starka budskap och blir kanske speciellt fin till någon som precis håller på att pensionera sig från ett långt arbetsliv i samhällets tjänst."
Söderhamns-Kuriren


Cikada arbetar på ett kontor i ett högt hus. Han arbetar flitigt, dag ut och dag in. Han blir mobbad och osynliggjord av sina arbetskamrater. Han får ingen uppskattning av sin chef. Men en dag går Cikada ut på taket till huset och något alldeles extraordinärt händer

Cikada är en bok för alla som någon gång känt sig underskattade, osedda eller utarbetade. En allåldersbok av en av världens mest intressanta bilderboksskapare, Shaun Tan, som tidigare skapat moderna klassiker såsom Ankomsten och Berättelser från yttre förorten.

Mer information:

Isbn 9789178130290
Förlag Lilla Piratförlaget
Utgivningsdatum 25 sep. 2018
Typ Bok
Format Inbunden
Upplaga 1
Age group 6-9 år
Språk Svenska
Antal sidor 32
Författare Shaun Tan
Illustratör Tan, Shaun
Översättning Roseen, Ulla