Laddar ...
Omvårdnad 1

Omvårdnad 1

Gång på gång : Pedagogik vid autism och autismliknande tillstånd

Gång på gång : Pedagogik vid autism och autismliknande tillstånd

Borderline personlighetsstörning : Uppkomst, symtom, behandling och prognos

368,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789127070592
Förlag Natur & Kultur Läromedel
Publiceringsdatum 15 sep. 1998
Media format Bok
Format Kartonnage
Upplaga 1
Språk Svenska
Längd 272 sidor
Författare Görel Kristina Näslund
Alternativa produkter
av Görel Kristina Näslund
Bok

För första gången ges här en mångfasetterad bild av borderline personlighetsstörning. Flera olika perspektiv presenteras, bl a ett psykoanalytiskt och ett kognitivt. DBT, dialektisk beteendeterapi, är en relativt ny och framgångsrik behandlingsmetod för borderlinepatienter som också beskrivs utförligt. Företrädare för de olika synsätten intervjuas och de senaste forskningsrönen inom området presenteras. Boken har tillkommit i samarbete med forskare på Karolinska institutet i Stockholm. Författaren belyser ingående orsaker, symptom, olika behandlingsalternativ och prognoser.


Personer med borderline personlighetsstörning lever ett liv fyllt av kaos och smärta som även drabbar de anhöriga. Detta framgår tydligt av bokens intervjuer med såväl manliga och kvinnliga patienter som med anhöriga och vårdpersonal, liksom av patienters dikter och teckningar som återfinns i boken.


En till två procent av Sveriges vuxna befolkning får diagnosen borderline personlighetsstörning, och bland dessa är det fler kvinnor än män. Men drabbas verkligen kvinnor i större utsträckning än män? Det är inte säkert. Författaren ger tänkbara förklaringar till varför kvinnor dominerar gruppen som får just denna diagnos.


 Görel Kristina Näslund är författare, leg. psykolog och medicine doktor. Natur och Kultur har tidigare givit ut bl a Skratta och må bra (1990) och Hälsopraktika (1997).

Skriv din egen recension
Du recenserar:Borderline personlighetsstörning : Uppkomst, symtom, behandling och prognos