Bibelvis - om att växa och studera, E-bok

av Lena Rimås, Otto Rimås
E-bok
Skickas direkt via e-post

Bibeln utgör grunden i denna bok, som handlar om det kristna livet. Den består av femtiotvå fristående avsnitt som på olika sätt belyser vad kristen tro är, alla med utgångspunkt i centrala bibeltexter. Syftet med boken är att locka till eftertanke om livets mening och till lust att ge Bibeln en plats i det personliga sökandet efter det viktiga i tillvaron.

Bibelvis – om att växa och studera är enkelt skriven med ett vardagsnära språk, vilket gör den både lättförståelig och utmanande. Den ger många tänkvärda beskrivningar av Gud och pekar på vad som är centralt i den kristna tron.

Bibelvis – om att växa och studera innehåller också en andra del, en Idébank. Där finns en mängd uppslag för hur man kan studera Bibeln på egen hand. Sammanställningen tipsar om många användbara redskap som kan göra bibelläsningen intressant, bland annat länkar till användbara sajter på internet. Idébanken ger också förslag på hur man kan lägga upp sitt personliga andaktsliv så att det blir levande, omväxlande och stimulerande.

Alla avsnitt är illustrerade med foton i svart/vitt.

Bibelvis – om att växa och studera är den tredje boken av tre i serien ”en VäxaBok”. De övriga två är Händelsevis och Veckovis.

Lena och Otto Rimås är lärare på Mariannelunds folkhögskola.

För mer info om boken, gå till www.lor.se. För presentation av boken, gå till "Växa med Bibeln" på YouTube.

Recensioner
Texten är indelad i femtiotvå kapitel - lämpliga att begrundas en vecka vardera. Utmärkt är den lilla avdelningen Växa med Bibeln i slutet av varje kapitel. Den som läser denna pedagogiskt utformade text med eftertanke och tar vara på alla nya uppslag får se Gud ur många olika synvinklar. Är det möjligen detta som brukar kallas "en fördjupad gudsbild"? /Dagen

SKU 9789197871655

Mer information:

Isbn 9789197871655
Förlag LOR production
Utgivningsdatum 13 mars 2014
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Lena Rimås, Otto Rimås

Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!

Bibelvis - om att växa och studera, Ljudbok
Ljudbok
46,40 kr