Bäste Herrn, låt mig få leva, E-bok

Bäste Herrn, låt mig få leva, E-bok

av Max Safir
E-bok
Skickas direkt via e-post

En överlevnadsberättelse av Max Safir

När Max var ung pojke hämtades han och hans bror av tyska SS-män i sitt hem i Kielce, Polen, och tillsammans med många andra judiska pojkar fördes de till arbetsläger i Cieszanów.

Senare hamnade Max i tvångsarbetsläger i Starachowice, vidare förintelselägret Auschwitz-Birkenau och tvingades i krigets slutskede gå en dödsmarsch till det ökända koncentrationslägret Mauthausen i Österrike. Mer än sex och ett halvt år efter krigets utbrott befriades Max slutligen av amerikanska soldater i underlägret Ebensee. Han vägde då endast 24 kilo.

Efter befrielsen försökte Max ta sig till det dåvarande brittiska mandatet Palestina, men hamnade i ännu ett läger på Cypern. Han upplevde senare staten Israels födelse och deltog i självständighetskriget 1948.

Boken beskriver på ett levande sätt Max resa, från livet som barn i en stad i Polen till nazisternas koncentrations-, arbets- och förintelseläger och vidare fram till befrielsen samt tiden därefter.

Boken innehåller även ett stort antal fördjupningstexter som ger historiska fakta kring kriget och Förintelsen. Detta tillsammans med en stark överlevnadsberättelse gör boken intressant att läsa för alla och mycket lämplig att använda i kampen mot antisemitism och främlingsfientlighet.

SKU 9789186683276

Mer information:

Isbn 9789186683276
Förlag XP Media
Utgivningsdatum 29 nov. 2013
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Max Safir
Co editor Ewa Wymark