Laddar ...
Farmakologi

Farmakologi

Styrketårar : Alkoholismens Ansikten

Styrketårar : Alkoholismens Ansikten

Arbetsbok : den friska människan

360,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789147130641
Förlag Liber
Publiceringsdatum 4 apr. 2019
Media format Bok
Format Häftad
Upplaga 1
Språk Svenska
Längd 144 sidor
Författare Håkan Aldskogius, Bo Rydqvist
Recensioner "[...] Texten är fackmässig, riktad till studenter med förförståelse, och välägnad som lärob...
Alternativa produkter
av Håkan Aldskogius , Bo Rydqvist
Bok
Den friska människan är en helt ny typ av bok i anatomi och fysiologi. Med hjälp av pedagogisk text och många illustrationer beskriver boken sambanden mellan struktur och funktion i en normalt fungerande och frisk människokropp. Boken ger också ett åldrandeperspektiv på kroppens funktioner samt förklarar hur och varför störningar i dessa funktioner gör att individen blir sjuk.
Förståelsen för sambandet mellan struktur och funktion är mycket viktig för den som ska vårda människor. Det är förutsättningen för att man ska förstå hur skador och sjukdomar i organ och organsystem ger upphov till olika funktionsnedsättningar, varför vissa läkemedel har biverkningar, kopplingen mellan högre hjärnfunktioner och demens/neuropsykiatriska tillstånd osv.

Till huvudboken finns en Arbetsbok som innehåller ett stort urval av frågor med varierande utformning och karaktär. Frågorna har också varierande svårighetsgrad för att stimulera studenter som vill ta sig an mer utmanande frågeställningar, men också för att boken enkelt ska kunna användas på utbildningar med varierande inriktning och nivå på kunskapsmål.
I arbetsbokens facit finns förutom svaren också en hänvisning till aktuell sida och/eller bild i huvudboken Den friska människan – anatomi och fysiologi.
Böckerna köps separat.

Läs mer
Den friska människan tar upp alla de områden som återfinns i den svenska sjuksköterskeutbildningens kunskapskrav för ämnet anatomi och fysiologi. Den består av följande sex delar:
- KROPPENS UPPBYGGNAD (behov, förutsättningar, fysikaliska och kemiska principer, celler och vävnader)
- KOMMUNIKATION OCH STYRNING (nervsystemet och endokrina systemet)
- STÖD OCH RÖRELSE samt anatomisk atlas
- KROPPENS FÖRSÖRJNING (cirkulation, respiration, matspjälkning, temperatur, utsöndring, syra–basreglering och arbetsfysiologi)
- KROPPENS FÖRSVAR (huden och immunsystemet)
- FORTPLANTNING OCH UTVECKLING samt det friska åldrandet
Boken är avsedd för blivande sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, biomedicinska analytiker, naprapater, kiropraktorer, tandläkare och logopeder samt för andra yrkesgrupper som behöver utbildning om människokroppens uppbyggnad och funktion.

Om författarna
Håkan Aldskogius är leg. läkare och professor emeritus i medicinsk strukturbiologi vid Institutionen för neurovetenskap vid Uppsala universitet.
Bo Rydqvist är seniorprofessor i fysiologi vid Institutionen för fysiologi och farmakologi vid Karolinska institutet i Stockholm.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Arbetsbok : den friska människan