Laddar ...
Timmy Kent och de mystiska morötterna

Timmy Kent och de mystiska morötterna

Alvernas rike

Alvernas rike

Anna och Carlos möter sina förfäder : om ursprungsfolkens hemligheter

172,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789188362278
Förlag Solrosens förlag
Publiceringsdatum 4 okt. 2005
Typ Bok
Media format Bok
Format Kartonnage
Upplaga 1
Åldersgrupp 9-12 år
Språk Svenska
Längd 234 sidor
Författare Mariana Stjerna
Alternativa produkter
av Mariana Stjerna
Bok
Författaren om boken:
Som gammal lärare har jag alltid intresserat mig för hur läromedel är utformade. Jag är mycket intresserad av gamla kulturer och vet att man i skolornas historieundervisning inte har tid att gå in på dem så noggrant som det vore önskvärt. Jag fick en idé om att skriva en annorlunda lärobok. Det var så Anna och Carlos kom till.

Jag har vävt in de historiska kunskaperna i en handling, där dröm och verklighet kan mötas. Jag försöker göra tråkig historia rolig på mitt sätt och vill påvisa att alla gamla kulturer härstammar från samma grundtankar, från ett och samma ursprung.
Jag lovsjunger inte de gamla kulturernas sätt att leva och tänka, men jag kan inte låta bli att jämföra dem med vår nutida kultur. De flesta kulturer har rönt samma öde: de har fyllts av hat, våld, makt och terror precis som vi som lever nu.

Vi lever på en underbart vacker planet som vi håller på att förstöra. Det är dags att tänka till och det gör personerna i den här boken. Jag riktar inga pekpinnar mot nutiden men jag försöker se livets olika aspekter med nya ögon bortanför tid och rum.

Jag har forskat i dessa gamla kulturer och levt mig in i hur människorna tänkte och handlade. Vi tycker att det är ruskigt med människooffer - som förekom både hos maya- och inkakulturerna. Vad är det då som sker dagligen i vår moderna tid? Krig är också människooffer.

Människornas sätt att tänka för tusentals år sen kanske inte är så främmande från vårt eget som vi tror. Den här boken var gränslöst rolig att skriva. Hoppas att läsarna tycker att den är lika rolig att läsa, för då har mitt arbete och mina idéer om ett nytt sätt att lära sig historia inte varit förgäves.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Anna och Carlos möter sina förfäder : om ursprungsfolkens hemligheter