Laddar ...
Brytningstid

Brytningstid

Sjukvakterskan : 1857 - året då koleran drabbade Mörrum

Sjukvakterskan : 1857 - året då koleran drabbade Mörrum

Akrobaten

238,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789163754869
Förlag Klartext
Publiceringsdatum 26 aug. 2014
Media format Bok
Format Kartonnage
Upplaga 1
Språk Svenska
Längd 244 sidor
Författare Jenny Forsberg
Alternativa produkter
av Jenny Forsberg
Bok
"Nu får det vara nog!" skrek Leila och kastade potatisgratängen i golvet. Formen sprack på mitten. Kladdig potatis och sås över köksgolvet.

Leilas make, mytomanen Tom, sprider gärna bilden av den lyckliga familjen i Täbyvillan, men Leila har tröttnat på hans bedrägerier. Hon vill skiljas.

Parets tonårsbarn Anna och Victor har båda sina hemligheter. Anna dränker sina i sprit, droger och förnedrande fyllesex. Victor slår volter i gymnastikhallen och knut på sig själv för att dölja att han är mobbad i skolan. Leila flyr in i kärleksromanernas värld, men någon som följer efter familjen tvingar henne tillbaka till verkligheten.

Akrobaten är en roman om sanning och lögn, med familjerelationerna i centrum. Den utspelar sig i Stockholmsförorten Täby, där författaren Jenny Forsberg bor sedan drygt trettio år.

Jenny Forsberg är författare på fredagar. Måndag till torsdag är hon språkkonsult i svenska i soloföretaget Klartext. Jenny har tidigare skrivit tre fackböcker; Akrobaten är hennes första roman. Läs mer på jennyforsberg.nu. Mycket bra & stark!!! Betyg: 4 av 5 /Jennies boklista Det här är Jennys debutroman och hon har verkligen lyckas träffa mitt i prick i sina beskrivningar av känslor och familjedramatik och alla dessa lögner. Betyg: 4 av 5 / Bokraden Lögnaren Tom är en intressant figur och han är den i romanen som är mest skruvad, även om han är trovärdigt skildrad. De andra personerna känns väldigt jordnära och verkliga, så att läsa om dem blir lite som att hälsa på hos en familj och ta del av deras vardag. Författaren känner sina karaktärer och nu får även vi lära känna dem. / Bokcirkel.se Jenny Forsberg visar insikt i tonåringens tänkande kring de val som står framför dem, i den inre dialogen och den språkliga tonen. Hon hittar deras vardagsspråk, och nervensom får dig att vilja veta hur det ska gå för dem. Egentligen. /Agneta M Lindh, Skrivarbloggen
Skriv din egen recension
Du recenserar:Akrobaten