5-minuters deckare. Sam Sellén: Fingeraftrycket. Återutgivning av text från 1913, E-bok

av Sam Sellén
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

Unge Hans Magnus har avtjänat ett fängelsestraff för inbrott och har till slut lyckats få ett jobb.
Men han har ett stort problem eftersom han behöver pengar för medicin till mamman – och hans första lön är flera veckor bort.
Nu fattar han ett beslut som förändrar hans liv för alltid.

Det här är en av de många korta deckare som publicerades i svenska dagstidningar i början av 1900-talet. Novellen ingår i vår serie ”5-minuters deckare” som är korta och snabblästa.  

Den här texten publicerades under signaturen Sam Sellén, som användes av deckarförfattaren Samuel August Duse (1873–1933). Denne startade den första svenska deckarvågen med sina berättelser om privatdetektiven Leo Carring och dennes äventyr i Stockholm.
Författaren började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans böcker om Leo Carring gavs ut i mängder av upplagor och översattes till ett dussintal olika språk. Under signaturen ”S. A. Duse” skrev han också 100-tals deckare och noveller till de svenska dagstidningarna.   

Den här texten publicerades ursprungligen i mars år 1913 i tidningen ”Svenska Amerikanaren” med titeln ”Fingeraftrycket”.

SKU 9789178634743

Mer information:

Isbn 9789178634743
Förlag Bokförlaget Klassiska deckare
Utgivningsdatum 1 juli 2019
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Sam Sellén
Co editor Mikael Jägerbrand