5-minuters deckare. S. A. Duse: Överbevisad. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1926, E-bok

av S. A. Duse
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

När Nils-Fredrik kommer hem helt oväntat är han nära att överraska hustrun som har en affär med hans vän Algot. Men i sista sekunden lyckas denne fly.
Men allt vänds på ända när maken upptäcker en glittrande kråsnål i bostaden.

Det här är en av de många korta deckare som publicerades i svenska dagstidningar i början av 1900-talet. Novellen ingår i vår serie ”5-minuters deckare” som är korta och snabblästa.  

Den här texten skrevs av deckarförfattaren Samuel August Duse (1873–1933). Han startade den första svenska deckarvågen med sina berättelser om privatdetektiven Leo Carring och dennes äventyr i Stockholm.
Författaren började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans böcker om Leo Carring gavs ut i mängder av upplagor och översattes till ett dussintal olika språk. Under signaturen ”S. A. Duse” skrev han också 100-tals deckare och noveller till de svenska dagstidningarna.   

Den här texten publicerades ursprungligen i ”Vy och revy Göteborgs morgonposts veckobilaga” i oktober år 1926 med titeln ”Överbevisad. Detektivhistoria”.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.

SKU 9789178634040

Mer information:

Isbn 9789178634040
Förlag Bokförlaget Klassiska deckare
Utgivningsdatum 25 juni 2019
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Serie 5-minuters deckare
Författare S. A. Duse
Editor in chief Mikael Jägerbrand