5-minuters deckare. S. A. Duse: Dansråttorna. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1929, E-bok

av S. A. Duse
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

Agenten Mellman delar våning med sin faster och mängder av djur. Han är en extrem djurvän men hatar sin släkting, han låter henne till och med svälta fast hon är rik och betalar för sig.
Snart hamnar Mellman i problem på grund av sina husdjur.

Det här är en av de många korta deckare som publicerades i svenska dagstidningar i början av 1900-talet. Novellen ingår i vår serie ”5-minuters deckare” som är korta och snabblästa.  

Den här texten skrevs av deckarförfattaren Samuel August Duse (1873–1933). Han startade den första svenska deckarvågen med sina berättelser om privatdetektiven Leo Carring och dennes äventyr i Stockholm.
Författaren började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans böcker om Leo Carring gavs ut i mängder av upplagor och översattes till ett dussintal olika språk. Under signaturen ”S. A. Duse” skrev han också 100-tals deckare och noveller till de svenska dagstidningarna.   

Den här texten publicerades ursprungligen i april år 1929 i tidningen ”Provinstidningen Dalsland” med titeln ”Dansråttorna. Detektivhistoria”.

SKU 9789178634439

Mer information:

Isbn 9789178634439
Förlag Bokförlaget Klassiska deckare
Utgivningsdatum 31 okt. 2019
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Serie 5-minuters deckare
Författare S. A. Duse
Co editor Mikael Jägerbrand