5-minuters deckare. Mästertjuven John Rogan: John Rogans filmning. Återutgivning av text från 1919, E-bok

av S. A. Duse
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post


Den före detta tjuven John Rogan berättar för detektiven Leo Carring om sitt galna liv.
Ett av hans mest spännande äventyr är hans tid på en filminspelning för Hollywood.

Det här är en av de många korta novellerna om den svenske privatdetektiven Leo Carring som publicerades i svenska dagstidningar. Novellen ingår i vår serie ”5-minuters deckare” som är korta och snabblästa.  

När den första svenska deckarvågen svepte fram över Sverige på 1910-talet var mästertjuven John Rogan en av huvudpersonerna. Det som gjorde Rogan unik var att han var en typ av modern Robin Hood, han stal från rika och  skänkte bort stöldgodset till välgörenhet.
Så småningom avslöjades John Rogan av detektiven Leo Carring. Men i stället för att anmäla honom till myndigheterna så blev Rogan en av deckarens medarbetare.  

Berättelserna om John Rogan publicerades som korta noveller i svenska dagstidningar. Den här novellen ingår i vår serie ”5-minuters deckare”, texter som är både korta och snabblästa.  

Författare till texten är Samuel August Duse (1873–1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901.

Den här texten publicerades ursprungligen i juli år 1919 i tidningen ”Svea” med titeln ”John Rogans filmning”.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.

SKU 9789178636365

Mer information:

Isbn 9789178636365
Förlag Bokförlaget Klassiska deckare
Utgivningsdatum 24 aug. 2019
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Serie 5-minuters deckare
Författare S. A. Duse
Co editor Mikael Jägerbrand