5-minuters deckare. Leo Carring: Mannens gömställe. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1921, E-bok

av S. A. Duse
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

En av landets värsta spekulanter och bedragare försvinner och lämnar kvar jättelika summor.
En bankdirektör anlitar detektiven Leo Carring för att försöka spåra upp honom.
Han blir genast misstänksam när han får veta att bedragarens hustru bor kvar i lyxlägenheten och dessutom har kvar hans exklusiva konstsamling.

Det här är en av de många korta novellerna om den svenske privatdetektiven Leo Carring som publicerades i svenska dagstidningar. Novellen ingår i vår serie ”5-minuters deckare” som är korta och snabblästa.  

Berättelserna om Carring startade den första svenska deckarvågen och han kallas ofta för ”Sveriges Sherlock Holmes”.
De flesta äventyr med detektiven Leo Carring utspelar sig i Stockholm, förutom spännande skildringar av dåtidens brottslighet i huvudstaden så får man också också en inblick i den tidens nöjes- och vardagsliv.
 
Författare till texten är Samuel August Duse (1873–1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans största succé kom med böckerna om Leo Carring, som gavs ut i mängder av upplagor och som också översattes till ett dussintal olika språk.  

Den här texten publicerades ursprungligen i september år 1921 i tidningen ”Svea” med titeln ”Mannens gömställe. Detektivhistoria”.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.

SKU 9789178634590

Mer information:

Isbn 9789178634590
Förlag Bokförlaget Klassiska deckare
Utgivningsdatum 4 aug. 2019
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Serie 5-minuters deckare
Författare S. A. Duse
Co editor Mikael Jägerbrand