5-minuters deckare. Leo Carring: Det röda fingret. Detektivberättelse. Återutgivning av text från 1927, E-bok

av S. A. Duse
E-bok
Skickas direkt via e-post

Unga Elisa och hennes tant Linnéa äter supé på en av Stockholms mest exklusiva restauranger.
De diskuterar en rad stölder av en bov med ett rött finger.

Då får de se att en mystisk man vid bordet bredvid har täckt över samma finger som kännetecknar den ökände inbrottstjuven.

Det här är en av de många korta novellerna om den svenske privatdetektiven Leo Carring som publicerades i svenska dagstidningar. Novellen ingår i vår serie ”5-minuters deckare” som är korta och snabblästa.  

Berättelserna om Carring startade den första svenska deckarvågen och han kallas ofta för ”Sveriges Sherlock Holmes”.
De flesta äventyr med detektiven Leo Carring utspelar sig i Stockholm, förutom spännande skildringar av dåtidens brottslighet i huvudstaden så får man också också en inblick i den tidens nöjes- och vardagsliv.
 
Författare till texten är Samuel August Duse (1873–1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans största succé kom med böckerna om Leo Carring, som gavs ut i mängder av upplagor och som också översattes till ett dussintal olika språk.  

Den här texten publicerades ursprungligen i ”Vy och revy Göteborgs morgonposts veckobilaga” i december år 1927 med titeln ”Det röda fingret. Detektivberättelse”.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.

SKU 9789178630813

Mer information:

Isbn 9789178630813
Förlag Bokförlaget Klassiska deckare
Utgivningsdatum 25 juni 2019
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Serie 5-minuters deckare
Författare S. A. Duse
Editor in chief Mikael Jägerbrand