10000 produkter

10000 produkter

Hitta ljudböcker inom kategorin skönlitteratur. Här kan du lyssna på ljudböcker utan krångliga abonnemang. Tusentals titlar att välja mellan. Ladda ned idag!

Ljudböcker - Skönlitteratur

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Järtecken (lättläst), Ljudbok
  Järtecken (lättläst), Ljudbok
  Ljudbok
  65,25 kr

  En novembernatt 1994 mördas en kvinna i utkanten av en by i Halland. En man grips och döms. Men där slutar inte berättelsen.

  Mordet fortsätter att påverka byns invånare. Pojken Isak är syskonbarn till den dömda mannen. Han fruktar att även han i framtiden ska göra något hemskt. Att det finns en förbannelse, ett järtecken, i honom. Och polisen Vidar undrar vad som egentligen hände den där natten i november. Är verkligen rätt person dömd?

  Andreas Palmaer har bearbetat boken till lättläst.

  Läs mer
 2. En lyckans dag, Ljudbok
  En lyckans dag, Ljudbok
  Ljudbok
  169,65 kr
  Dagen innan hon ska gifta sig, besöker Aurora sin mors grav. Där erkänner hon att hon är rädd, rädd för att hon är på väg att göra något dumt. Tänk om hon har valt fel man?

  När Aurora och Håkon lämnar bröllopsfesten, står det en liten manskör på gräsplätten mellan Storgata och domkyrkan. Kören består av Auroras allra bästa vänner, men sången är av det dristiga slaget...
  Läs mer
 3. Innan morgonen gryr, Ljudbok
  Innan morgonen gryr, Ljudbok
  Ljudbok
  145,00 kr

  Innan morgonen gryr är en gripande kärlekshistoria om en sommar då allt förändrades. Vad vi är beredda att offra för vår familj och om omöjlig, passionerad kärlek. Anna Lönnqvist har än en gång skrivit en varm roman om att hitta sig själv genom någon annan, fylld av romantik och längtan.

  Cape Cod 1965: Svenskättlingen Audrey bestämmer sig för att fly förväntningarna från sin familj, och den man hon förväntas gifta sig med, och tar ett jobb på en småbarnskoloni i Stockholms skärgård.

  Stockholm 2022: Céline Sarri kämpar med att hitta sin riktning i livet. När hon får reda på att hennes farmor, som hon aldrig har träffat, finns i livet och vill ha kontakt ändras hennes tillvaro. Nu kan hon få svar på frågorna om hennes pappa som hennes mamma aldrig velat prata om. Men Célines sökande efter sitt ursprung river upp gamla sår hos alla inblandade.

  Spänningar och begravda familjehemligheter från långt tillbaka sänder svallvågor ända in i nutid. Men kan det vara nödvändigt att göra upp med det förflutna en gång för alla? Kanske är allt faktiskt inte för sent?

  Läs mer
 4. Ondskans ekon, Ljudbok
  Ondskans ekon, Ljudbok
  Ljudbok
  145,00 kr

  Ondskans ekonär en gripande och hänsynslös roman om när det förflutna kommer tillbaka och hemsöker oss. Islands främsta deckarförfattare Arnaldur Indridason är tillbaka med en ny karakteristisk spänningsroman.

  En kvinna hittas mördad i sin lägenhet i Reykjavik. På hennes skrivbord hittas en lapp med kriminalinspektör Konrads telefonnummer. Kvinnan hade tagit kontakt med honom strax innan sin död och bett om honom att söka efter det barn hon lämnat bort femtio år tidigare. Den nu pensionerade inspektören nekade henne hjälp, men driven av ånger börjar han göra efterforskningar för att förstå vad som hänt barnet. Spåren leder honom till en religiös sekt, där hemska händelser verkar ha utspelat sig. Ju mer han gräver i fallet, desto svårare får han att värja sig när det visar sig att spåren vävs ihop med smärtsamma minnen från hans eget förflutna och ekon av ondska från långt tillbaka i tiden.

  Ondskans ekon är en stark bok om synder, skuld och ånger. Det är den tredje boken i serien om den pensionerade kriminalinspektören Konrad.

  Läs mer
 5. Delikata drömmar, Ljudbok
  Delikata drömmar, Ljudbok
  Ljudbok
  79,75 kr
  Två saker är solklara: Annabelle Fortini bakar de bästa kakorna i hela Bath och Samuel Delaney, den charmige ungkarlen som precis stigit in i butiken, betyder trubbel. Hennes mors orättvisa uteslutning ur societeten har lärt Anna att aristokrater inte går att lita på. Samuel må vara en motvillig arvtagare till en grevetitel och dessutom en välkänd hjälte i flottan, men Anna får inte låta sig charmas av sådana detaljer. Sam verkar dock övertygad om att de är som gjorda för varandra. Och han är inte den som ger sig i första taget ... Läs mer
 6. Blodsprängd, Ljudbok
  Blodsprängd, Ljudbok
  Ljudbok
  130,50 kr

  ”Blodsprängd” är namnet på journalisten Anders Wikanders stora artikelserie om osynligt våld. Det sista han kommer att skriva innan han tragiskt omkommer i en bilolycka 1994. Något år senare möter hans änka, Sonja, den karismatiske kulturpersonligheten Glenn Spångberg, vars fru Elin försvann bara ett par veckor efter Anders död. Hon har aldrig återfunnits, och Sonja och Glenn finner tröst hos varandra.

  När Anders och Sonjas dotter, Frances Wikander, många år senare har en vernissage med temat ”spår av försvunna kvinnor” ställs allting på sin spets. Frances storebror Milo befarar att utställningen kommer att väcka liv i den hemlighet och mardröm han levt med sedan den där ödesdigra sommaren då hans pappa dog. Vad hände egentligen med Elin? Och var Anders död verkligen en olycka?

  Kristina Emanuelsson, född 1975, är en svensk författare, konsult och krönikör. Hennes debutroman ”Viskskrik” fick stor uppmärksamhet och tilldelades Selmapriset 2017.

  Läs mer
 7. Döden i sjön, Ljudbok
  Döden i sjön, Ljudbok
  Ljudbok
  75,40 kr

  Mysdeckar-serien Morden i Cherringhambestår av fristående fall lösta av den udda duon Jack och Sarah. Perfekt cosy crime för dig som gillar Morden i Midsomer!

  Under en galamottagning på det tjusiga Repton House omkommer en man tragiskt. Lady Repton och hennes sonson, som vill locka gäster till herrgårdens konferensverksamhet, har tillsammans med byns ledning bjudit in gäster från en fransk by. Efter en kväll som varit generös med både mat och dryck drar sig den franske hedersgästen undan. Morgonen därpå hittas han flytande i sjön på egendomen. Det ser ut att ha varit en olycka, tills Jack och Sarah börjar undersöka fallet närmare.

  Sarah Edwards, ensamstående mamma och webbdesigner, och Jack Brennan, änkling och hårdkokt före detta polis från New York, utreder brott i idylliska Cherringham i Cotswolds - ett sömnigt samhälle där det aldrig händer någonting. Tills det börjar dyka upp fall efter fall för Sarah och Jack…

  Alla delar iMorden i Cherringham är fristående, avslutade fall och serien kan läsas i valfri ordning.Döden i sjön är fall nummer 7.

  Läs mer
 8. Ett oväntat val, Ljudbok
  Ett oväntat val, Ljudbok
  Ljudbok
  145,00 kr

  Marian Keyes är tillbaka med den efterlängtade uppföljaren till En oväntad semester!

  25 år har gått sedan vi träffade Rachel Walsh senast. Då var hennes liv en enda röra. Men ett livsavgörande beslut får hennes liv att ta en helt ny riktning och nu har hon ett tryggt arbete som behandlingsterapeut, radhus, trädgård och en ny kärlek. Plus en bullrig familj som inte drar sig för att lägga sig i minsta beslut.

  När Rachel får ett oväntat samtal som leder till att hon plötsligt står öga mot öga med sitt livs kärlek skakas hennes trygga tillvaro om rejält. Hon, som trodde att allt gick enligt plan och skulle fortsätta att göra det för alltid, inser att det inte spelar någon roll hur gammal man är, livet kan alltid förändras och ta nya, oväntade vändningar.

  Läs mer
 9. Grevgatan 22, Ljudbok
  Grevgatan 22, Ljudbok
  Ljudbok
  100,05 kr
  För den snart trettioåriga Josefine går livet som på räls. Hon har ett bra jobb på en reklambyrå och en fantastisk lägenhet på Grevgatan. Kvällarna fyller hon med fester och flirtande på krogen. Hela hennes tillvaro är lätt och ledig - raka motsatsen till systern Emelie som har man, villa och barn. Men så händer något som Josefine inte hade räknat med. Jesper. Efter en blöt kväll har kollegan plötsligt vänt uppochner på allt det där som tidigare varit så enkelt. Hur ska Josefine ta sig ur det här? Vill hon ens ta sig ur det?

  Emelie är mer än nöjd med sitt till synes perfekta liv i den fina förorten. Men så en dag råkar hon läsa ett sms som absolut inte är menat för henne. Ett sms som på bara några sekunder förändrar allt, och tvingar henne att se på livet, och kärleken, med helt nya ögon...

  Jenny Leeb, född 1974, är en svensk författare med en fil.kand. i media- och kommunikationsvetenskap. Utanför skrivandet arbetar hon som VD på en mediebyrå i Stockholm.
  Läs mer
 10. Kungshjärta, Ljudbok
  Kungshjärta, Ljudbok
  Ljudbok
  145,00 kr

  En svensk agent vid Kontoret för särskild inhämtning försvinner spårlöst på uppdrag i den militäriserade ryska exklaven Kaliningrad vid Östersjöns ostkust. Hanna Hjerta vid avdelningen för Särskilda omständigheter dras från rutinuppdrag i Sverige och skickas för att försöka hitta agenten eller alternativt sopa igen spåren efter honom - ett uppdrag som borde vara enkelt. Men när det förflutna ruvar på hämnd och revansch dras Hanna in i en konspiration och ett förräderi som hotar regionen på ett sätt ingen kunnat förutse och insatserna blir personliga.

  Kungshjärtaär en actionfylld spion- och agentroman om internationella skeenden bortom rubrikerna och den fristående uppföljaren till succénDrönarhjärta. Lars Wilderäng, författaren tillStjärnklart,HöstsolochRedovisningsavdelning Marviken, lyckas gång på gång hamna obehagligt nära verkligheten i sina romaner. En bok i Ian Flemings och tidiga Tom Clancys anda.

  Läs mer
 11. The House at Hope Corner, Ljudbok
  The House at Hope Corner, Ljudbok
  Ljudbok
  183,08 kr
  The view across the valley takes her breath away; everywhere she looks tiny patches of colour – ochre, chestnut, lime and purple. The farmhouse behind her glows pink in the morning sun. Finally, Flora has the home of her dreams... but is she about to lose it?

  Free-spirited Flora Dunbar is heartbroken at the news that she must close down her beloved little flower shop on the high street. As she packs away her pretty pots and vases and locks the door for the very last time, the only spark of hope is an offer from Ned, a gorgeous farmer with an irresistible twinkle in his eye, to come and start a new life on his family farm.

  Arriving at Hope Corner, Flora’s heart sings as she takes in the stunning landscape that surrounds her new home. But it’s not long before she realises that her creative, romantic thinking has no place in a household built on tradition and strict routine.

  Pulling up her signature striped socks and throwing herself into her chores, little by little Flora blossoms as she learns to love the order and patterns of life on the land, feeding the chickens every morning and checking on the cows at night. But the more she understands about her new home, the more she suspects it’s under threat, and worse, that Ned is hiding something from her...

  But this time, Flora’s not going to run from her problems, especially not when she was just beginning to let herself believe that Ned could really be The One. Can she find a way to save her relationship AND the first house she’s ever truly called home?

  An absolutely gorgeous and utterly uplifting romance to sweep you off your feet! Perfect reading for fans of Jenny Colgan, Lucy Diamond and Debbie Johnson.

  Readers adore The House at Hope Corner:

  ‘Wow!!! Five stars is not enough for this book! Absolutely nothing more than delightful and purely heart-warming! I did not put this book down!!... I highly recommended this book and can't wait to get my hands on all of her books!!!!!!!’ Goodreads reviewer, 5 stars

  ‘Joyful and uplifting and really warms the cockles of your heart... Entirely uplifting and satisfying, with an ending that really does bring a tear to the eye along with the widest of smiles. The writing is excellent – an ease of readability, a vividly described setting, excellent character development... this book has all the warmth of the fluffiest blanket, and I enjoyed it very much.’ Being Anne, 5 stars

  ‘Surpassed all my expectations!... the warmth just pours out of it and it is a tremendously enjoyable read! I cannot recommend this one highly enough... A full five dancing, glowing stars!’ Grace J Reviewerlady, 5 stars


  Emma once worked for a design studio where she was asked to provide a fun, humorous, and not necessarily true anecdote about herself for their website. She wrote the following: ‘I am a bestselling novelist currently masquerading as a thirty-something mother of three.’ Well the job didn’t work out but she’s now a forty-something mother of three and happy to report the rest of her dream came true. She now lives in rural Shropshire with her husband, three children, and two guinea pigs where she writes full time from a shed in the garden.
  Läs mer
 12. Snöblind, Ljudbok
  Snöblind, Ljudbok
  Ljudbok
  75,40 kr

  Mysdeckar-serien Morden i Cherringhambestår av fristående fall lösta av den udda duon Jack och Sarah. Perfekt cosy crime för dig som gillarMorden i Midsomer!

  En kraftig snöstorm drabbar Cherringham och förbindelserna med omvärlden skärs av fullständigt. Ålderdomshemmet Broadmead Grange ligger i ett gammalt hus som har sett bättre dagar. En av de boende, Archy, faller offer för snöstormen när han går vilse i snöovädret. Var det vädrets makter som tog hans liv, eller ville någon honom illa? Jack och Sarah tar på sig att gräva fram sanningen.

  Sarah Edwards, ensamstående mamma och webbdesigner, och Jack Brennan, änkling och hårdkokt före detta polis från New York, utreder brott i idylliska Cherringham i Cotswolds - ett sömnigt samhälle där det aldrig händer någonting. Tills det börjar dyka upp fall efter fall för Sarah och Jack…

  Alla delar iMorden i Cherringham är fristående, avslutade fall och serien kan läsas i valfri ordning. Snöblind är fall nummer 8.

  Läs mer
 13. Luftslott, Ljudbok
  Luftslott, Ljudbok
  Ljudbok
  169,65 kr
  Det närmar sig årtiondets bröllop i Tromsö, och även Aurora börjar förstå att det inte är lång tid kvar tills hon ska gifta sig med Håkon...

  Fredrik behöver en butikslokal där han kan sälja cidern från Hardanger, och plötsligt öppnar sig en helt oväntad möjlighet.
  Läs mer
 14. Bröllopsresa, Ljudbok
  Bröllopsresa, Ljudbok
  Ljudbok
  169,65 kr
  Helmer var ledsen över att Aurora hade rest iväg på bröllopsresa utan att ta farväl, men efter att ha svalt den värsta besvikelsen bestämde han sig för att besöka Borghild. Dessvärre blev inte det heller riktigt som han hade tänkt...

  I Målselvdalen känner Ingrid på sig att det är något med Edvard. Något som kommer att få honom att resa hem.
  Läs mer
 15. Under falkens vingar, Ljudbok
  Under falkens vingar, Ljudbok
  Ljudbok
  145,00 kr

  I denna starka och gripande spänningsdebut får vi en inblick i de omständigheter som gör en människa till ett offer, eller en förövare.

  När Ramona och hennes man kommer hem till sitt hus utanför Skellefteå möts de av en polis. De blir ombedda att följa med i hans bil, utan att han förklarar varför. Men Ramona vet redan. Så fort de sätter sig i bilen kan hon se det som väntar dem. Viken vid sjön. Den tonåriga flickan som ligger död i båten. Flickan som ingen vet namnet på eller kan identifiera.

  I brist på ledtrådar tar polisen hjälp av Ramona och hennes förmåga att få en skymt av människors liv, av saker de helst hade velat hålla hemliga. Som den gången hon uppfattade att en förbipasserande kvinna skulle kasta sig från en bro, eller att paret vid kafébordet intill skulle separera. Men för att lösa gåtan med flickan räcker det inte att se det som är dolt och begripa vad synerna betyder. Ramona måste nå djupare än någonsin tidigare.

  Under falkens vingarär den första delen i spänningsserien om Ramona Lindh, socionomen med en gåva som är såväl en välsignelse som en förbannelse.

  Läs mer
 16. Bröd och mjölk, Ljudbok
  Bröd och mjölk, Ljudbok
  Ljudbok
  145,00 kr

  I Bröd och mjölkskriver Karolina Ramqvist om en ensam flickas uppväxt fylld av doft, färg och smak. Det handlar om maten som lockar och skrämmer. Hon minns mandarinerna, det rostade brödet, hur ett av de första orden var Schwarzwaldtårta. Att en tallrik färdiggräddade pannkakor på diskbänken betydde att hon skulle vara ensam hemma. Hon minns sin mammas doft, sin mormors risgrynspudding och första gången hos pappan, hur han lagade en perfekt middag till henne.

  Vem var hon? Hur blev hon? Hon spårar sin uppväxt i minnena av människorna, och maten, den som kan fylla hela hennes sinne och samtidigt hotar att förtära henne. I centrum står matsalsbordet som gått i arv, ett bord tänkt för stora middagar, som hon oftast suttit vid ensam. Hon har tagit med sig det till ettan där hon ska bo, varannan vecka med sin lilla dotter.

  Allt hon vill är att överkomma besattheten vid mat - och laga en risgrynspudding som dottern ska vilja smaka.

  Läs mer
 17. Sjöjungfrun, Ljudbok
  Sjöjungfrun, Ljudbok
  Ljudbok
  145,00 kr

  En hemlös kvinna hittas brutalt mördad i Umeälven. Poliserna Charlotte von Klint och Per Berg kopplas på fallet och en intensiv jakt på mördaren inleds. Allt förändras i ett slag när en ung man ställer sig på Rådhustorget med en bombväst. Hänger händelserna samman på något vis? Per och Charlotte inser att de måste agera snabbt för att få stopp på det accelererande våldet som drabbat staden.

  Samtidigt tampas Per med sjukdom i familjen och Charlotte ser sin nyfunna trygghet rämna när en gammal bekantskap dyker upp på polisstationen. Det är bäddat för konflikter, men trots sina olikheter och privata problem är de båda poliserna ett oslagbart team.

  Efter succén medSnöängeln– över 100 000 sålda exemplar – återkommer Anki Edvinsson med en fartfylld och uppslukande kriminalroman där radarparet Charlotte von Klint och Per Berg ställs inför sitt hittills svåraste fall.

  Läs mer
 18. Save My Daughter, Ljudbok
  Save My Daughter, Ljudbok
  Ljudbok
  183,08 kr
  As soon as we sat on the ride I knew something was wrong. I couldn’t relax. I couldn’t hear the theme park music, the giggles of my two other children. I’d left my baby in someone else’s care. And I knew I’d made a mistake...

  With her two beautiful children and newborn baby Ella, Lily’s life is full of love and laughter. She gave up her job to be a stay-at-home mother, and though she sometimes envies the freedom of best friend Hannah, Lily wouldn’t trade it for anything.

  But Lily’s world implodes when Hannah disappears with Ella one day, and Lily fears from the text message she receives that Hannah doesn’t intend to come back:

  'You don’t deserve her.'

  It’s true that Lily has been keeping secrets about her marriage from Hannah, ones she thought only she and her husband knew. Suddenly Lily realises that there are things she doesn’t know about Hannah too – and that by keeping her husband’s secrets, she might pay the ultimate price.

  A rollercoaster ride of emotions, 'Save My Daughter' will break your heart. Fans of Jodi Picoult, Kate Hewitt and Diane Chamberlain will be swept away by Sam Vickery’s utterly gorgeous novel.

  What readers are saying about 'Save My Daughter':

  ‘Wow!!... Absolutely breathtaking and heart-stopping... Have your tissues at the ready ladies and gents cause this one is a complete tear jerker!!! It is an absolute rollercoaster ride of emotions... It sucked me in from page one until the tear jerking ending... Jodi Picoult and Diane Chamberlain have some strong competition... gorgeous, heartbreaking, page-turning, tear-jerking and powerful.’ Bookworm 86, 5 stars

  ‘Powerful, intense and an incredibly emotional read... some intense emotional scenes that totally tugged on my heart strings.’ Heidi Lynn’s Book Reviews, 5 stars

  ‘Oh my word what just happened?... Nothing is what it seems in this book... wooow (read that 5 times)... make[s] you want to sob for a while and a little longer.’ Hey Anci.

  Reached the Amazon UK top 40

  Sam Vickery is an English author who loves gritty, emotional stories that can make you sob. As a child, she was forever getting in trouble for being caught with her nose in a book, and these days are no different. She lives on the south coast of England with her husband, two children and a cat that thinks it's a dog.
  Läs mer
 19. Skamluvan, Ljudbok
  Skamluvan, Ljudbok
  Ljudbok
  145,00 kr

  Det är 1860-tal och Lovisa är beredd att göra vad som helst för att lämna Öland. Hon vet att det finns städer långt borta utan steniga åkrar, kontrollerande bypräster och hårdföra karlar. Städer där ingen vet hur fattig ens mor är och aldrig har sett ens bror ligga i rännstenen med en flaska.

  Till slut hittar Lovisa ett sätt att ordna pengar och tar sig till Gävle, en stad som just raserats av en enorm brand. Det borde vara rätt plats att bygga upp ett nytt liv på. Men arbetet är hårt och varken prästerna eller männen lämnar henne ifred där heller. Ändå tänds ett hopp - på ett oväntat sätt möter hon kärleken, och den får henne att blomma ut. Men ska Lovisa få behålla den?

  Skamluvan handlar om Lovisas dramatiska livsöde. Om att ärva fattigdom, utsatthet och skam - men också styrka och en längtan bort från misären. Romanen är baserad på Ulla-Maria Anderssons utforskande av den egna släkthistorien.

  Läs mer
 20. Spela död, Ljudbok
  Spela död, Ljudbok
  Ljudbok
  75,40 kr

  Mysdeckar-serien Morden i Cherringhambestår av fristående fall lösta av den charmiga duon Jack och Sarah. Perfekt cosy crime för dig som gillar Morden i Midsomer!

  När Cherringhams teatersällskap anlitar en lokal tv-kändis som regissör för den stora julföreställningen får de mer uppmärksamhet än de räknat med… och av ett annat slag. Någon försöker nämligen sabotera pjäsen och repetitionerna slutar i kaos. Jack och Sarah blir ombedda att undersöka vad som pågår, och upptäcker att bakom kulisserna utspelar sig ett otäckt, mörkt drama.

  Sarah Edwards, ensamstående mamma och webbdesigner, och Jack Brennan, änkling och hårdkokt före detta polis från New York, utreder brott i idylliska Cherringham i Cotswolds - ett sömnigt samhälle där det aldrig händer någonting. Tills det börjar dyka upp fall efter fall för Sarah och Jack…

  Alla delar iMorden i Cherringham är fristående, avslutade fall och serien kan läsas i valfri ordning.Spela död är fall nummer 9.

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida