14,00 kr - 579,00 kr
579,00 kr
14,00 kr

371 produkter

371 produkter

Hitta ljudböcker inom kategorin filosofi. Här kan du lyssna på ljudböcker utan krångliga abonnemang. Tusentals titlar att välja mellan. Ladda ned idag!

Ljudböcker - Filosofi

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Livets Facit - vägen till lycka, Ljudbok
  Livets Facit - vägen till lycka, Ljudbok
  Isbn: 9789198614169
  Ljudbok
  130,50 kr

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Alla strävar efter lycka. Men vi är ofta programmerade att leta efter den på helt fel platser. Det har ofta sagts att vi aldrig har haft så mycket rikedomar, men ändå samtidigt känt oss så olyckliga. Och det är för att sann lycka aldrig kan uppnås genom att samla på oss materiella saker, eller genom att få status eller genom att bli godkänd och accepterad av andra människor. Överhuvudtaget kan lycka aldrig uppnås genom ett beteende som bara gagnar egot. Så att söka lycka utanför dig själv är fel väg att gå. Enda sättet att finna sann lycka är genom att finna kraften inom dig och genom att leva i nuet. Lyckan finns inte i framtiden eller i det som varit. Livet är nu – det finns inget längre fram som kommer att ge oss nyckeln till lycka. Nuet finns här just nu och framtiden kommer också att bestå av en lång rad just nu.

  Livet utvecklas i nuet. Men alltför ofta låter vi nuet glida iväg, så att vi kan rusa förbi obemärkta och osedda. Vi slösar bort värdefull tid i våra liv när vi oroar oss för framtiden och grubblar om det förflutna.

  Den verkliga meningen med att hitta lyckan

  ”Leva i nuet” är ett uttryck som vi alla har hört, men vad betyder det, exakt? Du kanske tänker på det som något som ”upplysta” människor gör, till exempel buddhister och eremiter. Inte vanliga människor, som måste tjäna sitt dagliga bröd och ta hand om vardagen. När du lever i nuet tillåter du dig själv att uppleva livet direkt och det är där som lyckan finns. Du är närvarande i stunden. Du märker vad som finns framför dig, just nu. Du ser färgerna. Du hör ljuden. Du tar in dofterna eller odören! Dina sinnen är öppna för världen utan värdebedömning. Att leva i nuet - även kallat mindfulness - är ett tillstånd av medveten närvaro. 

  Det är din rätt att kunna hitta lyckan

  Faktum är att vi alla har upplevt vad det är att leva i nuet. Detta eftersom vi alla har varit små barn, förlorade av förundran över den fantastiska världen runt oss, lyckliga och helt obekymrade över vad vi ska få ut av det. Och denna förmåga att se världen med nya ögon är en resurs som vi förlorar i vår stressade tillvaro. Om vi låter oss fastna i ansvar, grubblerier och rutinbeteenden förlorar vi flexibilitet och anpassningsförmåga. Och vi riskerar att bli utmattade och utbrända. Men alla människor kan hitta sin egen lycka. Den rätten kan ingen ta ifrån oss. Det gäller bara att veta var man ska leta.

  Du kan återställa dina tankar och känslor, lära dig att leva i nuet och hitta den definitiva lyckan

  Programmet kommer att föra dig ner till en djup avslappning, varefter du kommer att få ta emot positiva suggestioner till ditt undermedvetna. Det är i ditt undermedvetna som förändringen måste ske. Du kommer också att lära dig övningar som du kan utföra i vardagen. Du kommer att känna att du fått kraft för att möta framtiden mycket mer positivt. Och om många år framöver, när du ser tillbaka på ditt liv, kommer du att ha en djup känsla av tillfredsställelse och kunna säga att du utnyttjade hela din fulla potential. Du behöver inte känna någon ånger eller bitterhet på ålderns höst.

  Den kraftfulla inspelningen är helt säker och utgör ett effektivt sätt att hjälpa dig att njuta av din vardag i takt med att du åldras, Du har hittat livets facit. Tag vara på det.

  Läs mer
 2. Smärta - Ont - Värk. Lindra din smärta med guidad självhypnos. , Ljudbok
  Smärta - Ont - Värk. Lindra din smärta med guidad självhypnos. , Ljudbok
  Isbn: 9789198614121
  Ljudbok
  130,50 kr

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Smärta - Ont - Värk. Lindra din smärta med guidad självhypnos. 

  Denna kraftfulla hypnosinspelning har utformats för att hjälpa dig att kontrollera smärta på ett naturligt sätt. Smärtsignaler är nervimpulser som rör sig genom centrala nervsystemet och fram till hjärnan. När en smärtrespons registrerats i hjärnan känns en känsla av obehag. Graden av obehag beror på styrkan hos smärtsignalen.

  Vissa människor klarar smärta bättre än andra beroende på deras subjektiva smärttröskel. Men vi har alla en medfödd förmåga att kontrollera smärta genom sinnets kraft.

  Syftet med denna inspelning är att minimera kroppens smärtsignaler till hanterbara nivåer, men inte att ta bort dem helt, eftersom smärta är där för att visa oss att det finns ett problem.

  Även om smärta är en viktig signal från kroppen om att något behöver uppmärksamhet, och ingen smärta bör i sig ignoreras, är det bra att komma ihåg att smärtupplevelsen alltid innehåller en psykologisk komponent. Och det betyder att du kan påverka upplevelsen av smärta.

  Oavsett om det rör sig om huvudvärk, ont i magen, ryggsmärta, läkning efter en operation eller skada, eller att du känner att du har värk eller ont av annat slag, det kan vara en kronisk sjukdom, whiplash eller funktionshinder, så kommer de tekniker som du kommer att lära dig genom denna inspelning att vara bra för dig.

  Den mänskliga hjärnan har en naturlig och kraftig potential för att kontrollera smärtnivåer och läka kroppen. På denna inspelning används olika tekniker för att hjälpa dig att minimera styrkan hos dessa smärtsignaler och ge dig smärtlindring. Att resa djupt in i ditt undermedvetna kommer att ge dig en känsla av lugn och välbehag och kommer att på ett naturligt sätt aktivera din kropps helande resurser.

  Hypnoterapi är en mycket kraftfull metod för att kontrollera smärta och läka kroppen. Det rekommenderas att du använder denna inspelning regelbundet. Denna inspelning tar dig ner till en djup nivå där du verkligen kan stärka dig själv och ta tillbaka kontrollen.

  Tänk hur det skulle vara att:

  -         Känna mindre smärta och få mer rörlighet!

  -         Få kontroll över hur du känner!

  -         Uppleva förnyad styrka och frihet!

  Denna smärtlindrande hypnoterapi innehåller klassiska hypnotiska förslag, kreativ visualisering, metafor och ett noga utvalt urval av avancerade hypnoterapitekniker, alla utformade för att hjälpa dig att minska obehag och utföra ditt 'förändringsarbete' på ett säkert och bekvämt sätt. Allt sker med avsikt att hjälpa dig att förbättra din kropps naturliga förmåga att hantera, läka och reglera smärta, så att du återigen kan känna mer välbehag och lätthet.

  Läs mer
 3. Övervinn din rädsla för bin och getingar, Ljudbok
  Övervinn din rädsla för bin och getingar, Ljudbok
  Isbn: 9789198614138
  Ljudbok
  130,50 kr

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Hugger det till i hjärtat eller börjar du svettas i handflatorna när du hör surret från en geting? Tycker du att det är svårt att trivas utomhus eftersom du är orolig för att du kanske måste hantera stickande insekter? Springer du och gömmer dig om du ser eller hör ett bi eller en geting? Om så är fallet är du inte ensam, många människor fruktar dessa varelser för att de är rädda för att bli stuckna, kanske på grund av en tidigare erfarenhet eller för att de har blivit inprogrammerade att förvänta sig att detta kommer att hända.

  Om ditt svar stör ditt liv på något sätt så kanske det är dags att hantera det och lära sig att acceptera bin och getingar som naturliga invånare i din och deras värld. Att vara orolig för insekter som kan sticka dig är i sig helt naturligt. Bi- och getingstick kan vara ganska obehagliga, och vissa människor kan få allergiska reaktioner och ha extra anledning att ta hand om sig.

  Det mest vettiga är vanligtvis att bara vara lugn när en stickande insekt dyker upp. Den är inte på jakt efter människor och den kommer inte att gå till attack om den inte känner sig hotad. Så att till exempel vifta med händerna mot ett bi som surrar runt ditt huvud är inte ett vettigt beteende, eftersom det riskerar att skrämma den på allvar och sätta biet i försvarsställning. Det är då större risk att du blir stucken - även om det är mer troligt att biet faktiskt försöker komma undan än att ge sig på dig.

  Men du vet nog allt det där.

  Varför en rädsla för getingar eller bin får dig att uppträda irrationellt

  Du vet att det inte hjälper att vifta med armarna. Men ändå gör du det. Det känns som att du bara inte kan låta bli. Det är något inom dig som driver dig till stark rädsla eller panik, och vid panik är det svårt att tänka klart.

  Och när du vet att synen eller ljudet av en geting eller ett bi kommer att ge stark rädsla eller panik, verkar det som en bra idé att börja undvika situationer där du kan stöta på dessa små varelser.

  Men problemet är att du inte helt kan undvika dem och samtidigt leva ett normalt liv. Ibland dyker biet eller getingen bara upp. Och paniken triggas omedelbart.

  Rädsla för getingar eller bin är i själva verket en rädsla för panik

  Sanningen är att problemet inte är bina eller getingarna. Människor har levt lyckligt vid sidan av dem i årtusenden, och även om vissa människor blir stuckna ibland och det är inte trevligt, vet vi i allmänhet hur vi kan leva fredligt tillsammans med dem. Problemet är rädslan eller paniken.

  Vad är panik? Det är en överväldigande känsla av rädsla. Styrkan i denna känsla är inte nödvändigtvis proportionell mot det "hot" som utlöser den. När det gäller rädslor och fobier behöver ”utlösaren” inte ens ha något att göra med rädslan.

  Naturligtvis, med bin och getingar, finns det ett verkligt element av hot, men när du objektivt funderar över vilken fara ett stick av denna karaktär är, så är det klart att rädslan inte står i rimlig proportion till faran.

  Skulle det inte vara trevligt att kunna sitta ute i en trädgård eller en park, eller njuta av en grillfest med din familj och vänner, utan att oroa dig för vilka andra former av liv som kan komma att vara närvarande på evenemanget?

  Rädslan finns lagrad i ditt undermedvetna. Om du på ett medvetet plan hade kunnat göra dig av med rädslan, så hade du redan gjort detta. Att du inte lyckats beror på att rädslan finns rotad på ett djupare plan, i ditt undermedvetna. Och det är där som förändringen måste ske.

  Läs mer
 4. Ryggskott - Ischias - Ont i ryggen, Ljudbok
  Ryggskott - Ischias - Ont i ryggen, Ljudbok
  Isbn: 9789198614145
  Ljudbok
  130,50 kr

  Ryggskott – Ischias - Ont i ryggen

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Kämpar du med obehag och begränsningar på grund av smärta i ryggen?

  Letar du efter sätt att hjälpa dig själv att må bättre och återhämta dig snabbt utöver din medicinska behandling?

  Du bör naturligtvis låta en läkare utreda ihållande smärta och följa alla medicinska råd du får. 

  Den mesta smärtan i ryggen är tillfällig, ofta ett ryggskott, och kommer vanligtvis att bli bättre på relativt kort tid. Men den "relativt korta tiden" kan tyckas ganska outhärdligt lång när du försöker fortsätta med ditt vanliga liv.

  Guidad självhypnos är något, enkelt, realistiskt och säkert du kan göra i stället för att bara vänta. Det kommer att göra en verklig skillnad, Du kan skapa ett lugnande mentalt tillstånd som påskyndar naturlig läkning.

  Guidad självhypnos

  -          stimulerar frisättningen av dopamin; denna signalsubstans i hjärnan påverkar ditt välmående. Det verkar även lugnande, smärtstillande och stimulerar motoriken,

  -          stimulerar frisättningen av oxytocin; detta må-bra-hormon ökar känslan av njutning, lugn och ro,

  -          stimulerar frisättningen av serotonin; denna signalsubstans i nervsystemet gör att nervcellerna i ryggmärgen blir mindre känsliga för de inkommande signalerna från skadan, vilket gör att smärtan lindras,

  -          stimulerar frisättningen av endorfiner; när vi utsätts för smärta svarar kroppen med att frisätta ett hormon, endorfin, som dämpar smärtsignalen.

  Denna ljudbok är ett ljudhypnospass som utvecklats för att åstadkomma smärtlindring. Hypnos har använts i århundraden och är en mycket effektiv metod för att minska smärta och dessutom minska behovet av kemiska smärtstillande medel. Och det gör ännu mer än så.

  När du tar dig tid att koppla av på ett djupt plan så kommer du att

  - uppleva den härliga känslan av att känna dig behaglig i kroppen
  - upptäcka att du slappnar av ännu djupare för varje gång du lyssnar
  - behärska konsten att minska din uppfattning om styrkan i obehaget
  - lära dig hur du enkelt kan bearbeta känslomässiga spänningar i kroppen
  - få dig att känna mer och mer kontroll.
  Läs mer
 5. Berkeley’s Three Dialogues between Hylas and Philonous, Ljudbok
  Berkeley’s Three Dialogues between Hylas and Philonous, Ljudbok
  Isbn: 9788726425789
  Ljudbok
  71,05 kr
  Berkeley uses the Socratic mode of inquiry in "Three Dialogues between Hylas and Philonous" to question fundamental beliefs about knowledge and reality. These dialogues are between Hylas (whose name is derived from the ancient Greek word for matter) and Philonous, whose name means “lover of mind.” The new physical sciences developed in the seventeenth century supported the materialism proposed by Thomas Hobbes and several other philosophers. This worldview proclaimed that all of reality consists of nothing but matter in motion, thus promoting atheism and ethical skepticism. The implications for politics, ethics, and religion caused concern among leading intellectuals in the eighteenth century. Whatever the value of the positive claims presented in this work, Berkeley foreshadows the philosophical impact of twentieth century physics, which challenges the foundations of such materialism and calls for a better understanding of both the physical and the mental aspects of reality.

  Berkeley was born in Ireland where he served as Bishop of Cloyne (Dublin). He published works in philosophy, mathematics, science, and religion. His other works include the "Treatise Concerning the Principles of Human Knowledge" and "An Essay Towards a New Theory of Vision". He is one of the central figures in the tradition known as Empiricism.
  Läs mer
 6. Från världskrig till nätkrig: Hundra år som formade internet, Ljudbok
  Från världskrig till nätkrig: Hundra år som formade internet, Ljudbok
  Isbn: 9789164234810
  Ljudbok
  116,00 kr

  "Lundberg skildrar viktiga internethistoriska perspektiv ... en av få läsvärda svenskspråkiga böcker för den som vill få en introduktion till det digitalt drivna kulturkrig som rasar i vårt samhälle." Aftonbladet

  "Historieskrivningen ... är en kulturgärning av rang." Scoop, Föreningen Grävande Journalister


  På 1920-talet beskrevs massmedierna som demokratins dödgrävare. Där spreds hat, lögner och propaganda snabbare än någonsin tidigare i historien. I detta hav av information skulle folk inte klara av att skilja sant från falskt, utan följa den som väckte starkast känslor.

  På 2020-talet beskrivs de sociala medierna likadant. Där sprider extremister och konspirationsteoretiker sitt hat, sina lögner och sin propaganda snabbare än någonsin tidigare i historien. Den nya tekniken får återigen bära skulden för demokratins kris.

  Men när dagens historiker förklarar varför demokratin befann sig i kris för hundra år sedan pekar de inte främst på massmedierna, utan snarare på ekonomiskt kaos, den stora depressionen. Vad kommer morgondagens historiker att säga om vår tid?

  I boken Från världskrig till nätkrig söker författaren och journalisten Jonathan Lundberg svaret på den frågan. Steve Jobs sa en gång att det enda sättet att förutspå vår framtid är att blicka bakåt. Därför ger vi oss ut på en historisk odyssé, genom hundra år som formade internet.  

  Jonathan Lundberg debuterade som författare 2019 med den hyllade boken Sverigevänner: Ett reportage om det svenska nätkriget. Där undersökte han hur Sverigedemokraterna använt internet och sociala medier i sin kamp mot etablissemanget.

  Från världskrig till nätkrig: Hundra år som formade internet är hans andra bok.

  Läs mer
 7. Graviditet och förlossning utan oro, ångest eller rädsla, Ljudbok
  Graviditet och förlossning utan oro, ångest eller rädsla, Ljudbok
  Isbn: 9789198614152
  Ljudbok
  130,50 kr

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Står en rädsla för graviditet eller förlossning mellan dig och det eller de barn du vill ha? Undrar du om det någonsin kommer att kunna kännas positivt att vara gravid?

  Folk antar generellt att varje kvinna "naturligtvis" ser fram emot att få egna barn när omständigheterna är de rätta. Men detta allmänna antagande är inte korrekt. Vissa kvinnor vill verkligen inte vara mammor. Och vissa kvinnor kanske vill ha barn, men är rädda för graviditetsprocessen och/eller förlossningen. Men de gillar inte att prata om det, för de är rädda för att folk kommer att tycka att de är dumma eller "dåliga" på något sätt.

  Det finns data som vittnar om att upp emot 80% av alla kvinnor upplever en viss nivå av ångest och rädsla rörande graviditet och förlossning. Och detta är helt normalt. Rädslan kan röra graviditeten i sig men oftast är oron kopplad till förlossningen. När det gäller graviditeten är det väl känt att de 9 månaderna, förutom kroppsliga förändringar, kan skapa känslor av osäkerhet, rädsla, irritation, överkänslighet och gråtattacker. Men alla dessa känslor är också helt naturliga.

  När det gäller förlossningen så har du förmodligen föreställt dig den speciella dagen om och om igen i ditt sinne. Dina känslor av förväntan och spänning kring förlossningen åtföljs endast av din rädsla för det okända. Hur kommer det att kännas när sammandragningarna börjar? Hur kommer du att hantera smärtan vid förlossningen? Oavsett om detta kommer att bli ditt första barn eller inte, kommer du sannolikt att känna en viss oro för förlossningsprocessen. Oro, ångest och rädsla är ett normalt och naturligt svar på verkliga och upplevda hot. Rädsla är en livräddande mekanism som driver oss att se upp och att ta hand om faktiska och potentiella faror. Vår art har överlevt eftersom vi har denna förmåga att föreställa oss ett potentiellt framtida hot och undvika faror.

  Vår fantasi kan dock skapa alla möjliga ”felaktiga” framtidsscenarier för oss som är så "verklighetstrogna" att de verkligen kan skrämma oss. Detta är en blandad välsignelse! Men du kan göra något åt oro, ångest och rädsla kring graviditet och även få bukt med din förlossningsrädsla.

  Hur guidad självhypnos kan hjälpa dig att minska rädslan för graviditetsprocessen och förlossningsförloppet

  Självhypnosen träder in i det undermedvetna och använder sedan suggestionens makt för att åstadkomma positiva förändringar. Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på din oro och rädsla, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat göra någonting åt det. Att du inte har lyckats måste betyda att allt detta finns lagrat i ditt undermedvetna. Och det är där som förändringen måste ske. När du slappnar av och lyssnar upprepade gånger på denna inspelning så kommer du att uppleva ett antal betydande förändringar som sker inom dig själv. 

  Denna professionellt producerade självhypnos har utformats för att hjälpa dig att mentalt förbereda dig inför graviditets- och födelseupplevelsen så att du kan koppla av och känna välbehag i sinnet. Att föda är förmodligen livets största händelse. Låt den inte kantas av negativitet och rädsla.

  Att få föda utan rädsla är ditt privilegium oavsett om du är förstföderska eller omföderska, oavsett om du väljer smärtlindring eller inte, och oavsett graden av rädsla.

  Läs mer
 8. Hume’s Dialogues Concerning Natural Religion, Ljudbok
  Hume’s Dialogues Concerning Natural Religion, Ljudbok
  Isbn: 9788726425765
  Ljudbok
  100,05 kr
  David Hume’s Dialogues Concerning Natural Religion had not yet been published when he died in 1776. Even though the manuscript was mostly written during the 1750s, it did not appear until 1779. The subject itself was too delicate and controversial, and Hume’s dialectical examination of religious knowledge was especially provocative. What should we teach young people about religion? The characters Demea, Cleanthes, and Philo passionately present and defend three sharply different answers to that question. Demea opens the dialogue with a position derived from René Descartes and Father Malebranche — God’s nature is a mystery, but God’s existence can be proved logically. Cleanthes attacks that view, both because it leads to mysticism and because it attempts the impossible task of trying to establish existence on the basis of pure reason, without appeal to sense experience. As an alternative, he offers a proof of both God’s existence and God’s nature based on the same kind of scientific reasoning established by Copernicus, Galileo, and Newton. Taking a skeptical approach, Philo presents a series of arguments that question any attempt to use reason as a basis for religious faith. He suggests that human beings might be better off without religion. The dialogue ends without agreement among the characters, justifying Hume’s choice of dialogue as the literary style for this topic. 

  Born in Scotland, Hume challenges much of the philosophy that prevailed in Europe and England in the 17th and 18th century. He was especially critical of the rationalism developed by René Descartes and his followers. Although he wrote a number of influential essays (including "A Treatise of Human Nature" and "Inquiry Concerning Human Understanding"), his dialogues are especially well suited for the topic of religion. As his character Pamphilus says: “Any philosophical question that is so obscure and uncertain that human reason can reach no agreement about it, if it is treated at all, seems to lead us naturally to the style of dialogue.”
  Läs mer
 9. Platons dialoger; Sokrates Försvarstal, Faidon, Kriton, Ljudbok
  Platons dialoger; Sokrates Försvarstal, Faidon, Kriton, Ljudbok
  Isbn: 9789151979779
  Ljudbok
  114,55 kr
  Den filosofiska metod och den frågeställningsteknik, som Sokrates lanserar i Platons dialoger har bildat skola för "den sokratiska barnmorskemetoden" (dialektiken), som Sokrates ansåg vara "den skönaste av alla konster". *OBS! LJUDBOKEN ÄR EN ENDA LJUDFIL, EJ KAPITEL INDELAD*
  Sokrates försvartal: 00.00
  Faidon: 1.17.40
  Kriton: 04.25.56
  Många av de ämnen som diskuteras i dialogerna är lika aktuella idag, som de var i antikens Grekland. Människans sinne har inte ändrats så mycket under de senaste 2500 åren. 
  Sokrates ifrågasättande av auktoriter och hans sätt att uppmuntra enskilda individer att lära sig att bilda sig sin egen uppfattning, i stället för att låta sig övertygas av auktoriteter, utgjorde ett hot mot det etablerade samhället. Samma princip gäller faktiskt än idag, även om vårt moderna samhälle på många sätt är mer tolerant. 
  Sokrates dömdes till döden i första hand därför att han utmanade den tidens auktoriteter. Om Sokrates levt och verkat idag skulle han med stor sannolikhet förklaras vara ledare för en destruktiv sekt. På ett betryggande avstånd på 2400 år kan dagens samhällen respektera honom. Eftersom en hel del av hans sätt att tänka och ifrågasätta idag är en del av den kultur vi får i oss med modersmjölken, är han inte alls lika kontroversiell i dagens västerländska samhällen.
  Det är synnerligen uppmuntrande och filosofiskt värdefullt att lyssna på Sokrates, när han lägger fram texten för sina åklagare och summerar sitt och deras framtida öden efter det att han dömts till döden genom att säga:
  Vem av oss som går en bättre framtid tillmötes är intressant att diskutera. Jag som i förtid får komma till gudarnas boningar och därigenom befrias från ålderdomens vedermödor eller ni som kommer anklagas av atenarna för att ni dömt en sanningssägare till döden.
  Läs mer
 10. Tid för tillit och trygghet, Ljudbok
  Tid för tillit och trygghet, Ljudbok
  Isbn: 9789178091447
  Ljudbok
  145,00 kr

  I drygt två decennier har Bodil Jönsson satt ord på och resonerat kring vår upplevelse av tid, och då framför allt vår känsla av att den inte räcker till. Hur vi ständigt är stressade och frustrerade. Hur vi njuter så lite, trots att vi satsar så mycket på välbefinnande. Och hur vi hinner så lite, trots att vi gör så mycket. Hur vår oro och vilsenhet ständigt växer i en tid när allt är möjligt, men ingenting är tillräckligt. Men vad handlar dessa känslor egentligen om? Tillsammans med läkaren Åke Åkesson borrar Bodil Jönsson djupare i frågan om vår upplevda tidskramp. Till att börja med måste vi inse att tillvaron inte består av ett enda NU och att de käcka uppmaningarna lev i nuet och Carpe Diem snarare stressar än väcker lust. Tiden löper ju på och bjuder ständigt på nya nu . Men om det inte är tid vi har ont om vad är det då? Bokens svar är tillit och trygghet. Genom sina många exempel och råd visar den på hur vi kan återerövra dessa grundbehov. Och på hur vägen dit går via tidsankare och utvecklade relationer till både andra människor, kunskaper och media.

  Bodil Jönsson, professor emerita, Lunds Universitet har skrivit ett flertal böcker på temat tid, bland andra bästsäljaren Tio tankar om tid samt Tid för det meningsfulla, Tio tankar om arbete och Gott om tid. Åke Åkesson är läkare med tre specialiteter, infektionssjukdomar, barnsjukdomar och allmänmedicin. Han har arbetat 27 år i sjukhusvärlden och är skapare av Borgholmsmodellen och Hemsjukhuset, som är en förebild i många delar av Sverige och även har uppmärksammats utomlands. Han är en mycket uppskattad föreläsare och har också skrivit en lärobok om infektionssjukdomar och en bok för allmänheten, Fri från infektioner.

  Läs mer
 11. Buddhas Dharma, Ljudbok
  Buddhas Dharma, Ljudbok
  Isbn: 9789151914268
  Ljudbok
  104,40 kr
  Om det är något som den moderna vetenskapen misslyckats med att förstå sig på och förklara så är det människan och livet. Den som vill ta de första stegen mot ökad förståelse av dessa saker gör därför klokt i att vända sig till de kunskapskällor, där man framgångsrikt tagit itu med att lösa dessa mysterier. ** OBS! LJUDBOKEN BESTÅR AV EN LJUDFIL, GÅR EJ ATT HOPPA MELLAN KAPITEL**
  Buddhas Dharma är en sammanfattning av den kunskap som samlats ihop av buddhister och filosofer under de senaste årtusendena. Är du nyfiken på livet och vill lära dig mer om livets lagar bör du läsa denna bok. Den som läser boken ökar sin förståelse av livet och sig själv (sitt sanna jag). Om man dessutom använder sig av de metoder boken rekommenderar, tar man stora steg mot ökad självdisciplin och sinnesnärvaro.

  Buddhas Dharma är en bok som varje kunskapstörstande människa bör skynda sig att läsa. Redan titeln på boken talar om att det handlar om kunskap om livet. Dharma är "läran om Livets Lagar" och Buddha är den som insett (blivit upplyst om) vad livet går ut på. Buddhas Dharma blir då "den upplystes lära om livets lagar (Dharma).
  Visdom är inte något som förändrats när datorer och mobiltelefoner uppfunnits. Däremot har den moderna stressade människans behov av visdom ökat. Buddhas Dharma är en bra introduktion till visdom för moderna stressade människor. Recension (Joel Toft): * En enkelt skriven handbok för människan, som kan vägleda henne på förståelsens väg. * En förklaring på "jaget" och "jagets syften" genom olika civilisationer och årtusenden. * En kunskapskälla som uppmuntrar oss till insikt genom handling. * En uppmaning att pröva en metod, som ökar förståelsen för att bygga en bättre värld. * En mycket bra bok.
  Läs mer
 12. Meditera för avslappning, Ljudbok
  Meditera för avslappning, Ljudbok
  Isbn: 9789198594119
  Ljudbok
  130,50 kr

  Meditera – Meditation, stresshantering och avslappning.

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Att meditera är att lära känna sitt inre. Genom meditationen förs sinnet mot mitten, centrum. När man kan observera sina känslor och tankar "från utsidan" kan man lära känna vad som pågår inuti en själv. Genom denna insikt blir det sedan möjligt att påverka vad som går in och vad som går ut. På detta sätt blir man mindre mottaglig för oönskade känslor och mer kapabel att nå en större potential.

  Det finns forskning som visar att den som mediterar regelbundet mår allmänt sett bättre och är mindre hemfallen åt oro, ångest eller nedstämdhet.

  Att meditera kan stärka och lugna ditt sinne

  Genom denna guidade meditation kan du få hjälp att nå det önskade stadiet på ett enkelt och snabbt sätt. Programmet är synnerligen avslappnande och lugnande. Du kommer att efteråt känna dig mer klarsynt och utvilad. Du kommer att känna att du återhämtat dig och kommit ikapp. Avslappningen förbättrar samtidigt din ämnesomsättning och ditt hormon- och immunsystem.

  Denna guidade meditation, som lugnar och fokuserar ditt sinne, kommer att förbättra din verklighetsuppfattning och ge dig oanad inspiration.

  Fördelar med att meditera

  - du får en djup vilalindrar oro och ångest
  - ditt immunsystem förbättras
  - hjälper den som bantar om ätandet är känslostyrt
  - återställer din pH-balans
  - lindrar vid premenstruella besvär
  - sänker det onda LDL-kolesterolet
  - bromsar hjärnans åldrande
  - ger bättre blodflöde i de delar av hjärnan som styr uppmärksamhet, motivation och känslor
  - minskar muskelspänningar
  - får dina binjurar att återhämta sig
  - lindrar huvudvärk och migrän
  - sänker blodtrycket
  - ökar dina energinivåer
  - förbättrar din sömn
  - lindrar depression
  - ökar din hjärnfunktion
  - lindrar fobier och rädslor
  - lindrar vid posttraumatiskt stressyndrom
  - minskar ADHD-symptom
  - ökar självförtroendet
  - förbättrar minnet
  - hjälper att bryta beroenden
  - stabiliserar känslomässiga upp- och nedgångar
  - får ner både kortisol- och adrenalin-nivåer
  - minskar insulinresistensen vid diabetes
  - minskar känslor av ilska och vrede
  - reducerar symptomen vid bipolär sjukdom
  - ökar intelligensen
  - bistår vid sökande av livets mening
  - befrämjar sinnesro
  - är till hjälp för att leva i nuet.

  Ljudbokens innehåll

  Denna ljudbok ger en guidad avslappning så att du hamnar i ett tillstånd av djup kroppslig och psykisk avslappning. Med hjälp av olika tekniker förs du därefter ner till meditationsstadiet. Suggestioner, havsvågor, theta-alfa-delta-hjärnvågor (ljudvågor) och musik får ner hjärnvågorna till den nivå som är nödvändig för en rogivande meditation. Denna teknik kan du sedan använda så ofta du vill.

  Läs mer
 13. Övervinn OCD - Tvångstankar - Tvångssyndrom, Ljudbok
  Övervinn OCD - Tvångstankar - Tvångssyndrom, Ljudbok
  Isbn: 9789198594140
  Ljudbok
  130,50 kr

  OCD | Tvångstankar | Tvångssyndrom kan övervinnas.

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Tvångssyndrom, eller OCD (obsessive-compulsive disorder) kan skapa svårigheter i ditt dagliga liv. Det kan också få dig att känna att du saknar kontroll. Det finns många sätt som tvångssyndrom (tvångstankar och tvångshandlingar) kan visa sig på; vissa personer tvättar sina händer mycket ofta, vissa personer måste kontrollera vissa saker om och om igen, t.ex. att de har låst dörren eller stängt av spisplattan, vissa personer måste lägga upp stora lager av vissa saker, medan andra måste repetera vissa aktiviteter eller rutiner på ett visst sätt för att inte känna sig oroliga.

  Detta är bara några exempel på tvångssyndrom, men det finns många, många fler. En sak som är gemensam för alla dessa tankar och handlingar är en känsla av oro, ibland ångest, som inte kan stillas om inte tankarna eller handlingarna får utlopp. Oron eller ångesten är svår att få bort och vill gärna återkomma. Men det finns möjlighet att hjälpa dig själv till att få tillbaka kontrollen. Detta är ett medicinskt område som länge saknat både förståelse och effektiva behandlingsmetoder. Att lida av tvångssyndrom är tärande och samtidigt lite belagt med skamkänslor, vilket medför att många väljer att dölja sina problem.

  Hur yttrar sig OCD?

  Denna lista skulle kunna göras mycket lång och skulle kunna delas in i a) kontrollbehov, b) rädsla för smitta, c) hamstring och d) grubblande och/eller påträngande tankar. Oaktat denna uppdelning kan här nämnas:

  - ihållande oönskade tankar
  - kronisk orofixering kring baciller och smuts
  - fixering kring symmetri och räknande
  - tvång att inte röra vid vissa saker
  - irritation
  - sämre koncentration
  - sömnbesvär

  Orsaker till OCD

  Den exakta orsaken till tvångssyndrom är okänd. Forskning visar dock att det finns vissa faktorer som kan spela en betydande roll, där ingår bl.a.:

  - brist på signalsubstansen serotonin i hjärnan
  - kan ibland vara ärftligt
  - vissa personlighetstyper kan ha större benägenhet att utveckla tvångssyndrom
  - även om stress inte kan förorsaka tvångssyndrom så kan en stressande situation trigga symtomen hos vissa människor

  Tänk dig hur det skulle vara att:

  - slippa tvångstanken "tänk om"
  - få känna dig fri, lugn, och ha kontroll
  - veta att du inte behöver ge efter för att känna lättnad
  - se saker med större klarsyn, utan ett moln av "måsten"
  - släppa lite på noggrannheten
  - sluta dubbelkolla lysen, ugn, strykjärn, kaffebryggare

  Behandling av OCD

  I vissa fall kan det bli nödvändigt att använda läkemedel. Psykoterapi och kognitiv beteendeterapi (KBT) kan också hjälpa.

  Men hur ska man komma åt djupt liggande övertygelser? Eftersom dessa övertygelser bor i vårt undermedvetna, så är det där som förändringen måste ske.

  Självhypnos träder in i det undermedvetna och använder sedan suggestionens makt för att åstadkomma positiva förändringar.

  Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på dina tvångstankar och tvångsbeteenden, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat göra någonting åt det. Att du inte har lyckats måste betyda att allt detta finns lagrat i ditt undermedvetna.

  Läs mer
 14. Frötuna Meditationer 7, Ljudbok
  Frötuna Meditationer 7, Ljudbok
  Isbn: 9789198638110
  Ljudbok
  49,30 kr
  Vägledda meditationer - Frötuna Meditationer - av Björn Natthiko Lindeblad som guidar dig, allt mer mot sann innerlighet, genom olika meditationer. Han är en buddhistisk skogsmunk som efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är Björn en uppskattad meditationslärare och föreläsare.
  Dessa meditationer är LIVE-inspelade och ljudnivån kan ändras under bokens gång. Del 7 av 22
  Läs mer
 15. Frötuna Meditationer 8, Ljudbok
  Frötuna Meditationer 8, Ljudbok
  Isbn: 9789198638127
  Ljudbok
  49,30 kr
  Vägledda meditationer - Frötuna Meditationer - av Björn Natthiko Lindeblad som guidar dig, allt mer mot sann innerlighet, genom olika meditationer. Han är en buddhistisk skogsmunk som efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är Björn en uppskattad meditationslärare och föreläsare.
  Dessa meditationer är LIVE-inspelade och ljudnivån kan ändras under bokens gång. Del 8 av 22
  Läs mer
 16. Frötuna Meditationer 11, Ljudbok
  Frötuna Meditationer 11, Ljudbok
  Isbn: 9789198638158
  Ljudbok
  49,30 kr
  Vägledda meditationer - Frötuna Meditationer - av Björn Natthiko Lindeblad som guidar dig, allt mer mot sann innerlighet, genom olika meditationer. Han är en buddhistisk skogsmunk som efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är Björn en uppskattad meditationslärare och föreläsare.
  Dessa meditationer är LIVE-inspelade och ljudnivån kan ändras under bokens gång. Del 11 av 22
  Läs mer
 17. Frötuna Meditationer 15, Ljudbok
  Frötuna Meditationer 15, Ljudbok
  Isbn: 9789198638196
  Ljudbok
  49,30 kr
  Vägledda meditationer - Frötuna Meditationer - av Björn Natthiko Lindeblad som guidar dig, allt mer mot sann innerlighet, genom olika meditationer. Han är en buddhistisk skogsmunk som efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är Björn en uppskattad meditationslärare och föreläsare.
  Dessa meditationer är LIVE-inspelade och ljudnivån kan ändras under bokens gång. Del 15 av 22
  Läs mer
 18. Frötuna Meditationer 17, Ljudbok
  Frötuna Meditationer 17, Ljudbok
  Isbn: 9789198638011
  Ljudbok
  49,30 kr
  Vägledda meditationer - Frötuna Meditationer - av Björn Natthiko Lindeblad som guidar dig, allt mer mot sann innerlighet, genom olika meditationer. Han är en buddhistisk skogsmunk som efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är Björn en uppskattad meditationslärare och föreläsare.
  Dessa meditationer är LIVE-inspelade och ljudnivån kan ändras under bokens gång. Del 17 av 22
  Läs mer
 19. Norra Sverige Meditationer 5, Ljudbok
  Norra Sverige Meditationer 5, Ljudbok
  Isbn: 9789189267206
  Ljudbok
  49,30 kr
  Vägledda meditationer – Norra Sverige Meditationer - av Björn Natthiko Lindeblad som guidar dig, allt mer mot sann innerlighet, genom olika meditationer. Han är en buddhistisk skogsmunk som efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är Björn en uppskattad meditationslärare och föreläsare.
  Dessa meditationer är LIVE-inspelade och ljudnivån kan ändras under bokens gång. Del 5 av 5
  Läs mer
 20. Södra Sverige Meditationer 2, Ljudbok
  Södra Sverige Meditationer 2, Ljudbok
  Isbn: 9789189267329
  Ljudbok
  49,30 kr
  Vägledda meditationer – Södra Sverige Meditationer - av Björn Natthiko Lindeblad som guidar dig, allt mer mot sann innerlighet, genom olika meditationer. Han är en buddhistisk skogsmunk som efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är Björn en uppskattad meditationslärare och föreläsare.
  Dessa meditationer är LIVE-inspelade och ljudnivån kan ändras under bokens gång. Del 2 av 5
  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida