2,00 kr - 579,00 kr
579,00 kr
2,00 kr

535 produkter

535 produkter

Ljudböcker - Lyrik & poesi

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Att skriva i onda tider – skriftställning 2005-2021, Ljudbok
  Att skriva i onda tider – skriftställning 2005-2021, Ljudbok
  Ljudbok
  116,00 kr

  "Även när han har fel blir läsaren mentalt stimulerad eller uppiggat rosenrasande. Men många gånger har han ju rätt," Margit Richert, Dagens nyheter.

  Under mer än 30 år har Jan Guillou varit Sveriges mest läste, kanske också mest kontroversielle, kolumnist.

  Hans texter i Aftonbladet har handlat om allt från föreställningen att de fattiga får det bättre om man sänker skatterna för de rika, till hot och hat mot framför allt kvinnliga skribenter, om tilltron till hårdare straff och utbyggda fängelser och till och med om vargfrågan. Men allra mest om terroristlagstiftningen och frågan om likhet inför lagen.

  Under senare år har texterna förskjutits mot den växande högerextremismen som det största hotet mot Sveriges demokrati sedan andra världskriget.

  Det har gått 16 år sedan han samlade sina kolumner i en volym. Det har blivit hög tid på nytt.  

  Vad kan man skriva om Jan Guillou, förutom: han är helt enkelt den bästa av oss. Det som imponerar på mig är inte bara att han är Sveriges främste kolumnist, utan att han har varit det under så enormt lång tid. Det är en stor sak för mig att vara samtida med honom! Alex Schulman   

  Jan Guillou har intagit den roll som Vilhelm Moberg en gång hade, alltid aktuell, ständigt kontroversiell, konsekvent med starka grundprinciper. Åsa Lindeborg

  Läs mer
 2. Vän av ordning, Ljudbok
  Vän av ordning, Ljudbok
  Ljudbok
  101,50 kr
  Komikern David Batra har i sin bok Vän av ordning letat fram, klippt ut och kommenterat Sveriges argaste, konstigaste och roligaste insändare. Detta har resulterat i en bok fullspäckad med heta debatter om bland annat sommartid, hundbajs och Bosse bildoktorns kränkning av kristen tro.

  David Batra (född 1972) är en av landets mest populära komiker. Han har gjort flera humorprogram i radio och TV, som Räkfrossa och Kvarteret Skatan. Han har sedan hösten 1994 gjort över 1000 ståupp-föreställningar i Sverige och utomlands.
  Läs mer
 3. Jag har 33 aforismer och du är en av dem, Ljudbok
  Jag har 33 aforismer och du är en av dem, Ljudbok
  Ljudbok
  42,05 kr

  Svavel nr 12. Siddharta Sebastian Larssons aforismsamling är en modifierad kyrkogård. Skavande sentenser vecklar ut sig på ett både humoristiskt och uppfordrande vis. Den minimalistiska aforismen spjälkar upp verkligheten - inifrån ordet, utifrån världen. Uppläsare: Fredrik Ahlfors.

  Svavel är en sextonsidig skriftserie innehållande koncentrerad och högklassig litteratur.

  Siddhartha Sebastian Larsson är född i Helsingborg 1981. Han är utbildad vid Lunds universitets Författarskola och var tidigare redaktör för litteraturtidskriften Ordkonst.

  Larsson skriver i alla genrer. Skriver på träden, på tapeten, och på lakanet. Han tycker om att titta och vänta, och han vill att poesin, liksom livet, ska göra ont.

  Läs mer
 4. Därför har jag ingen elefant, Ljudbok
  Därför har jag ingen elefant, Ljudbok
  Ljudbok
  43,50 kr
  En rolig och tänkvärd bok som på ett filosofiskt sätt berättar om livet för en bonde med många yrken. Erik Johansson tycker att det reflekteras för lite. I kåserierna i denna bok berättar Erik humoristiskt om hur han själv ser på livets små och stora mysterier. Hur fungerar minnet? Varför respekteras inte min morfars naturliga beteende på samma sätt som djurens? Hur påverkas vi av våra namn? Finns det några fördelar med piercing? Är nya barndomsdrömmen att bli pensionär? Erik har tankar om det mesta! Erik och hans fru Kristina driver natursköna Häljegård strax utanför Umeå. På Häljegård finns kor, stutar och får, restaurang, gårdsbutik och diverse aktiviteter. Gården är en viktig inspirationskälla till Eriks kåserier. Där mår själen och tanken som bäst, konstaterar han. Läs mer
 5. Evolutionen och jag kommer inte överens, Ljudbok
  Evolutionen och jag kommer inte överens, Ljudbok
  Ljudbok
  152,25 kr
  Handen på hjärtat: Den moderna människan har väl andra och högre mål än naturens simpla ”överlevnad och fortplantning”? Vi vill ju använda vårt enda, korta liv till förnuftiga och meningsfulla saker. Samtidigt som vi i ärlighetens namn mest är sugna på att vara otrogna och äta Ben & Jerry-glass.

  För evolutionen och vi är faktiskt inte överens – det märks nästan överallt i vår beslutsångest. Tänka på framtiden eller njuta för stunden? Pensionsspara eller impuls-shoppa? Relationsutveckling eller nätporr? På sätt och vis verkar våra gener vara på kollisionskurs med den moderna, individualistiska livsstilen! Ni vet, den som går ut på att varje människa ska välja hur den ska leva sitt liv och fylla det med innehåll. Och ärligt talat, vem av oss klarar egentligen en sån sak?

  Evolutionen och jag kommer inte överens är Fredrik Lindströms andra samling av kortprosa och dikter. Eller om det är en tankebok? Eller en studie i skärningspunkten mellan vardagslivet och Darwins naturhistoriska principer?
  Läs mer
 6. Aforistiska tankesprång, Ljudbok
  Aforistiska tankesprång, Ljudbok
  Ljudbok
  290,00 kr
  K-G Backholm har tidigare skrivit två aforismböcker (Lätt aforistiskt, Sahlgrens 1994 och Efteråt är allting annorlunda, Sahlgrens 1997). I sina aforismer kan han se det väsentliga bakom allt invecklat och sätta rätta ord på det hela. Han skriver aforismer om samhälle, konst, historia, sanning och kärlek. Backholm är dessutom känd som musiker: han har komposerat och gett ut jazz- och sångskivor i samarbete med kända musiker.

  Den kända finlandssvenska artisten Ami Aspelund reciterar tillsammans med Christoffer Linder. Musikvinjetter : K-G Backholm.

  Läs mer
 7. Dekahebdom, Ljudbok
  Dekahebdom, Ljudbok
  Ljudbok
  114,55 kr

  Våren 2020 flyr åtta pensionärer från pandemin. Detta är inga fogliga gamlingar som man har där man sätter dem. Alla är författare och kulturskribenter. Mot regeln om högst två timmars körning från hemmet fyller de tre bilar och drar från Skåne till Sara Lidmangården i Missenträsk. En kväll knackar det på dörren.

  Dekahebdom* är en roman med invävda noveller, essäer och dikter: fredagsbagateller. Medan ramberättelsen behandlar corona-pandemin ur ett pensionärsperspektiv tar de kortare texterna upp ett flertal andra aktuella samhällsfrågor med ett gemensamt tema: utsatthet och allas lika värde.

  I ramberättelsen finns glädje, humor och feelgood. I fredagsbagatellerna finns skärpa och motstånd.

  * En parafras av Boccaccios Decamerone. Namnet är en sammansättning av deka , tio, och hebdomas som betyder vecka.

  Läs mer
 8. POWERNAP – TUPPLUR – SIESTA – En halvtimme Binaural Beat meditation för återhämtning, kraft och hälsa, Ljudbok
  POWERNAP – TUPPLUR – SIESTA – En halvtimme Binaural Beat meditation för återhämtning, kraft och hälsa, Ljudbok
  Ljudbok
  130,50 kr

  Detta ljudvågsprogram, som ingår i en växande serie med självhjälpsprogram, hjälper dig att hämta kraft och ladda batterierna via en kort effektiv powernap – en tupplur – en siesta - på 30 minuter. Programmet är designat för att ladda och fräscha upp ditt sinne och din kropp under en produktiv andra halva av dagen, eller närhelst du behöver det.

  Gör som miljontals nöjda människor världen över! Använd en kombination av musik och Binaural Beats för att förbättra din hälsa, din livskvalitet och för att uppleva djup avslappning.

  Oavsett om du vill meditera, lindra stress och ångest, förbättra självförtroendet, öka fokus och produktivitet, förbättra din sömn eller minska smärta och spänningar i din kropp, är vår specialprogrammerade musik med ljudvågor en beprövad naturlig terapi för att hjälpa till att hantera ett brett spektrum av områden.

  Denna session, med Binaural Beats och isokroniska toner, börjar med att leda dig till dina alfa-hjärnvågor och tar sen snabbt ner dig till delta-frekvenserna. Vi går dock inte för djupt. Vi svävar precis på gränsen, så att du bekvämt kan ta en tupplur utan att falla ner i en djup sömncykel, eftersom detta skulle få dig att känna dig slö när du vaknar och eventuellt påverka din produktivitet efter tuppluren. Efter 20 minuter kommer ljudet att gradvis ta dig tillbaka genom theta, alfa och avsluta med beta-frekvenser som gör att du känner dig fokuserad, alert och utvilad.

  Under senare år har teknologier utvecklats som kan framkalla hjärnvågstillstånd som bland annat lindrar stress och ångest, ökar fokus och produktivitet, förbättrar sömn och minskar smärta och spänningar i kroppen. Tekniken bygger på musik som kombineras med Binaural Beats, ett konstant ljudvågsformat, samt i vissa fall, isokroniska toner, ett pulserande ljud med jämna mellanrum.

  Din hjärna har fem olika typer av hjärnvågor. Generellt sett är lågfrekventa vågor kopplade till "delta" och "theta"- tillstånd som ger djup avslappning, lindrar ångest, förbättrar sömnen och ger smärtlindring. Högre frekvenser ökar dina hjärnvågor ända till ett "gamma"-tillstånd som kan göra dig mer alert, fokuserad eller bättre på att kunna återkalla minnen. Mellanfrekvenser av vågor har kopplats till uppmärksamhet. Din hjärna går in i ett "alfa"-tillstånd (avslappnad medvetenhet) när ditt fokus vänder sig inåt som i meditation och stresslindring och ett "beta"-tillstånd (vårt normala vakna tillstånd) när din uppmärksamhet är inställd på världen omkring dig som i fokuserad uppmärksamhet, analytiskt tänkande och problemlösning.

  Ladda batterierna med Binaural Beats

  Tanken bakom Binaurala Beats är att du kan leda dig själv in i ett sinnestillstånd genom att spela och lyssna på den frekvens som är kopplad till den stämning du vill ha. Dina hjärnvågor synkroniseras med tonen och ditt mentala tillstånd anpassas efter dina önskemål.

  Faktum är att en kort tupplur, helst efter lunchen eller på eftermiddagen, på 20–30 minuter ger betydande fördelar när det gäller förbättrad vakenhet och prestanda, utan att du behöver känna dig sur eller störa nattsömnen. Forskning visar att du kan göra dig själv piggare, minska stress, få bättre minne och få bättre immunförsvar med en tupplur. En tupplur ger dig också mer tålamod, mindre stress, bättre humör, mer effektivitet och bättre hälsa, bland annat genom lägre blodtryck. Tupplurar är dock inte det bästa för alla. Den som har svårt att somna på kvällen, gör klokt i att låta bli

  Programmet kräver att du lyssnar i stereohörlurar eller liknande för att du ska kunna tillgodogöra dig fördelarna.

  Läs mer
 9. Bättre självförtroende och ökad självkänsla med Binaural Beats meditation och affirmationer, Ljudbok
  Bättre självförtroende och ökad självkänsla med Binaural Beats meditation och affirmationer, Ljudbok
  Ljudbok
  130,50 kr

  Självförtroende handlar om din tilltro till din förmåga att prestera i olika sammanhang; på arbetet, i skolan, i sociala sammanhang. Eftersom dina prestationer skiftar och du säkerligen har olika områden som du anser dig vara duktig på så kan självförtroendet skifta beroende på vad du gör. Om du har dåligt självförtroende kanske du undviker att göra saker av rädsla att misslyckas eller av rädsla för vad andra ska tycka. Ett dåligt självförtroende går att öva upp. - Självkänsla har med känslan till dig själv att göra, att du accepterar och tycker om dig själv precis som du är. Med en god självkänsla kan du ta kommando över ditt liv, du kan basera dina val på det som är viktigt för dig och inte på vad andra tycker att du borde göra. Självkänsla ger dig en stabil grund att stå på och får dig att känna dig trygg i dig själv. En person med en god självkänsla är bättre rustad för svårigheter, stress och motgångar i livet. Självkänsla kan också tränas upp på olika sätt.

  En affirmation är ett positivt påstående om dig själv, som du använder för att instruera dig själv att tänka positivt och på så sätt förändra dina tankemönster. Positiva affirmationer är uttalanden eller fraser som, när de lyssnas på dagligen, kan hjälpa till att utmana negativa tankar och öka självförtroendet samt självkänslan. Detta är uttalanden som registreras av ditt undermedvetna. Det är där som dina fasta övertygelser om dina förmågor lagras och det är där som förändringen måste ske. Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på ditt bristande självförtroende och din dåliga självkänsla, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat göra någonting åt det. Att du inte har lyckats måste betyda att allt detta finns lagrat i ditt undermedvetna.

  Trots att den är en av de mest sofistikerade och komplexa strukturerna i det kända universum, kan den mänskliga hjärnan inte skilja mellan verklighet och fantasi. Just detta kryphål fungerar som grunden för detta program. Med upprepat lyssnande kommer ditt undermedvetna att acceptera de subliminala affirmationerna som sanna, och ditt beteende kommer att spegla de nya, positiva föreställningarna kring självförtroende och självkänsla. Ditt medvetna sinne kommer att anpassa sig till de meddelanden som tas emot från det undermedvetna. När du således lyssnar på bekräftande uttalanden dagligen, hjälper du din hjärna att skapa en mental bild av målet du försöker uppnå eller den version av dig själv du strävar efter att bli. Och när denna mentala bild skapas, aktiverar den de delar av hjärnan som skulle aktiveras på exakt samma sätt som om du i verkligheten skulle uppleva målet du försöker uppnå. Så, enkelt uttryckt, när du lyssnar på positiva bekräftande uttalanden, uppmuntrar du din hjärna att acceptera dina affirmationer som fakta. Ha tålamod och var konsekvent med övningen, så kommer du att börja märka resultat snabbare än förväntat!

  Programmet använder binaurala Theta-beats under musiken. Dessa är ljudfrekvenser (vågor) som lockar din hjärna till ett visst sinnestillstånd. Thetavågor är lågfrekventa vågor förknippade med djup avslappning och meditation; tillstånd där du kan ansluta till din intuition och uppleva klarare tänkande, bättre mottaglighet, lägre stressnivåer och psykiskt välbefinnande. 

  Du måste lyssna med stereohörlurar eller liknande för att kunna dra nytta av fördelarna med detta program.

  Läs mer
 10. FÅ MER ENERGI – Frisätt endorfiner snabbt med Binaural Beats musikmeditation, Ljudbok
  FÅ MER ENERGI – Frisätt endorfiner snabbt med Binaural Beats musikmeditation, Ljudbok
  Ljudbok
  130,50 kr

  Känner du dig mentalt trött? Kämpar du för att komma igång efter en sen kväll? Letar du efter en naturlig terapi för att ersätta koffein? Oavsett hur trött du är, kommer vårt program att kickstarta din motor genom att stimulera ditt sinne och tända dina nervceller. Oavsett om du har haft en sen natt eller om du går igenom ett stadium av mental trötthet så kommer detta program att få din hjärna till ett vaket, fokuserat och aktivt sinnestillstånd.

  Upplev känslor av lycka med underbar musik, binaural beats-vågor och naturljud. Ljudvågorna hjälper till att frigöra serotonin, dopamin och endorfin, samtidigt som du slappnar av för en stund. Detta binaurala beatljud använder en kombination av toner som är specifika för att frigöra beta-endorfiner. Frisättning av beta-endorfiner är förknippat med goda känslor, orosdämpning och smärtlindring.

  Visste du att ett korrekt designat Binaural Beat-program kan ge dig tillgång till ett berg av mentala, fysiska och psykologiska fördelar? Det är sant. Din hjärna har nervceller som avfyrar elektriska signaler och oscillerar i distinkta arrangemang som kallas hjärnvågsmönster. Dessa mönster är nära kopplade till dina tankar, känslor, ditt humör, biologisk kemi, ja, allt du gör och egentligen allt du är. Binaural Beat-terapi har förmågan att på ett fördelaktigt sätt förändra dina hjärnvågsmönster, ditt sinnestillstånd och därför hela din livskvalitet. Gör som miljontals nöjda människor världen över! Använd en kombi-nation av avslappningsmusik och Binaural Beats (binaurala rytmer) för att forma ditt liv, förbättra din hälsa, öka din livskvalitet och för att uppleva djup avslappning. Under senare år har teknologier utvecklats som kan framkalla hjärnvågstillstånd som bland annat lindrar stress och ångest, ökar fokus och produktivitet, förbättrar sömn och minskar smärta och spänningar.
  När hjärnan arbetar så kommunicerar miljarder hjärnceller med varandra med hjälp av mycket små elektriska impulser. Hjärnan är således elektriskt aktiv dag och natt - livet igenom. Denna aktivitet kan registreras som hjärnvågor. Mätmetoden är EEG. Generellt sett är lågfrekventa hjärnvågor kopplade till "Delta" och "Theta"- tillstånd som ger djup avslappning, lindrar ångest, förbättrar sömnen och ger smärtlindring. Högre frekvenser ökar dina hjärnvågor ända till ett "Gamma"-tillstånd som kan göra dig mer alert, fokuserad eller bättre på att kunna återkalla minnen. Mellanfrekvenser av vågor har kopplats till uppmärksamhet. Din hjärna går in i ett "Alfa"-tillstånd (avslappnad medvetenhet) när ditt fokus vänder sig inåt som i visualisering, kreativitet och inlärning och ett "Beta"-tillstånd (vårt normala vakna tillstånd) när din uppmärksamhet är inställd på världen omkring dig som i fokuserad uppmärksamhet, analytiskt tänkande och problemlösning.

  Hjärnvågorna indelas efter frekvens angiven i enheten Hz. (Hertz) = antal vågor per sek. De klassiska frekvenserna är Delta (1–3 Hz), Theta (4–7 Hz), Alfa (8–13 Hz), Beta (14–30 Hz) och Gamma (30–80 Hz). Varje sådant frekvensområde har sin egen speciella funktion och genom att skapa Binaurala Beats som är kopplade till lämpliga frekvenser påverkar man olika funktioner i kroppen. När du således lyssnar på musik och hjärnan samtidigt får ta del av ljud av en viss frekvens kommer dina hjärnvågor att kopplas ihop med den frekvensen. Om du är intresserad av att boosta dina endorfiner så tillhandahåller vi teknologin.

  För att uppleva fördelarna med Binaural Beats, då du får olika toner i varje öra, och på detta sätt leder in hjärnan till rätt endorfinfrigörande frekvens, måste du lyssna med stereohörlurar eller liknande.

  Bakgrundsmusiken tillhör kompositören Sergey Chekalin. Musiklicens: författarens musik av Sergey Chekalin distribueras under licensen "Creative Commons-Attribution 4.0 International", med tillstånd av upphovsrättsinnehavaren.

  Läs mer
 11. Från världskrig till nätkrig: Hundra år som formade internet, Ljudbok
  Från världskrig till nätkrig: Hundra år som formade internet, Ljudbok
  Ljudbok
  116,00 kr

  "Lundberg skildrar viktiga internethistoriska perspektiv ... en av få läsvärda svenskspråkiga böcker för den som vill få en introduktion till det digitalt drivna kulturkrig som rasar i vårt samhälle." Aftonbladet

  "Historieskrivningen ... är en kulturgärning av rang." Scoop, Föreningen Grävande Journalister


  På 1920-talet beskrevs massmedierna som demokratins dödgrävare. Där spreds hat, lögner och propaganda snabbare än någonsin tidigare i historien. I detta hav av information skulle folk inte klara av att skilja sant från falskt, utan följa den som väckte starkast känslor.

  På 2020-talet beskrivs de sociala medierna likadant. Där sprider extremister och konspirationsteoretiker sitt hat, sina lögner och sin propaganda snabbare än någonsin tidigare i historien. Den nya tekniken får återigen bära skulden för demokratins kris.

  Men när dagens historiker förklarar varför demokratin befann sig i kris för hundra år sedan pekar de inte främst på massmedierna, utan snarare på ekonomiskt kaos, den stora depressionen. Vad kommer morgondagens historiker att säga om vår tid?

  I boken Från världskrig till nätkrig söker författaren och journalisten Jonathan Lundberg svaret på den frågan. Steve Jobs sa en gång att det enda sättet att förutspå vår framtid är att blicka bakåt. Därför ger vi oss ut på en historisk odyssé, genom hundra år som formade internet.  

  Jonathan Lundberg debuterade som författare 2019 med den hyllade boken Sverigevänner: Ett reportage om det svenska nätkriget. Där undersökte han hur Sverigedemokraterna använt internet och sociala medier i sin kamp mot etablissemanget.

  Från världskrig till nätkrig: Hundra år som formade internet är hans andra bok.

  Läs mer
 12. Livets Facit - vägen till lycka, Ljudbok
  Livets Facit - vägen till lycka, Ljudbok
  Ljudbok
  130,50 kr

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Alla strävar efter lycka. Men vi är ofta programmerade att leta efter den på helt fel platser. Det har ofta sagts att vi aldrig har haft så mycket rikedomar, men ändå samtidigt känt oss så olyckliga. Och det är för att sann lycka aldrig kan uppnås genom att samla på oss materiella saker, eller genom att få status eller genom att bli godkänd och accepterad av andra människor. Överhuvudtaget kan lycka aldrig uppnås genom ett beteende som bara gagnar egot. Så att söka lycka utanför dig själv är fel väg att gå. Enda sättet att finna sann lycka är genom att finna kraften inom dig och genom att leva i nuet. Lyckan finns inte i framtiden eller i det som varit. Livet är nu – det finns inget längre fram som kommer att ge oss nyckeln till lycka. Nuet finns här just nu och framtiden kommer också att bestå av en lång rad just nu.

  Livet utvecklas i nuet. Men alltför ofta låter vi nuet glida iväg, så att vi kan rusa förbi obemärkta och osedda. Vi slösar bort värdefull tid i våra liv när vi oroar oss för framtiden och grubblar om det förflutna.

  Den verkliga meningen med att hitta lyckan

  ”Leva i nuet” är ett uttryck som vi alla har hört, men vad betyder det, exakt? Du kanske tänker på det som något som ”upplysta” människor gör, till exempel buddhister och eremiter. Inte vanliga människor, som måste tjäna sitt dagliga bröd och ta hand om vardagen. När du lever i nuet tillåter du dig själv att uppleva livet direkt och det är där som lyckan finns. Du är närvarande i stunden. Du märker vad som finns framför dig, just nu. Du ser färgerna. Du hör ljuden. Du tar in dofterna eller odören! Dina sinnen är öppna för världen utan värdebedömning. Att leva i nuet - även kallat mindfulness - är ett tillstånd av medveten närvaro. 

  Det är din rätt att kunna hitta lyckan

  Faktum är att vi alla har upplevt vad det är att leva i nuet. Detta eftersom vi alla har varit små barn, förlorade av förundran över den fantastiska världen runt oss, lyckliga och helt obekymrade över vad vi ska få ut av det. Och denna förmåga att se världen med nya ögon är en resurs som vi förlorar i vår stressade tillvaro. Om vi låter oss fastna i ansvar, grubblerier och rutinbeteenden förlorar vi flexibilitet och anpassningsförmåga. Och vi riskerar att bli utmattade och utbrända. Men alla människor kan hitta sin egen lycka. Den rätten kan ingen ta ifrån oss. Det gäller bara att veta var man ska leta.

  Du kan återställa dina tankar och känslor, lära dig att leva i nuet och hitta den definitiva lyckan

  Programmet kommer att föra dig ner till en djup avslappning, varefter du kommer att få ta emot positiva suggestioner till ditt undermedvetna. Det är i ditt undermedvetna som förändringen måste ske. Du kommer också att lära dig övningar som du kan utföra i vardagen. Du kommer att känna att du fått kraft för att möta framtiden mycket mer positivt. Och om många år framöver, när du ser tillbaka på ditt liv, kommer du att ha en djup känsla av tillfredsställelse och kunna säga att du utnyttjade hela din fulla potential. Du behöver inte känna någon ånger eller bitterhet på ålderns höst.

  Den kraftfulla inspelningen är helt säker och utgör ett effektivt sätt att hjälpa dig att njuta av din vardag i takt med att du åldras, Du har hittat livets facit. Tag vara på det.

  Läs mer
 13. Anteckningar, Ljudbok
  Anteckningar, Ljudbok
  Ljudbok
  174,00 kr

  ”När de frågade W.H. Auden om poesin kan förändra samhället

  sa han nej, kan poesin förändra människonaturen, nej sa W.H. Auden.

  Men vad kan dikterna göra då? Tillåta oss att umgås med de döda, sa

  W.H. Auden, påminna oss om att glädjas en smula åt livet eller åtminstone

  uthärda lite bättre, hålla oss sällskap en stund.”

   

  Tua Forsström citerar W.H. Auden i sina anteckningar kring en förlust. Magiskt tänkande är en självklar överlevnadsstrategi i dikternas verklighet. Och vad gör man av kärleken som blev hemlös? Diktverket finns nu som ljudbok, inläst av författaren själv.

   

  Minns du ännu när du var ett barn

  och gick med oss samma väg dag efter dag?

  Det var en liten fors som brusade så

  starkt, och berget stupade  i vattnet

  Läs mer
 14. Somebody Loves You, Ljudbok
  Somebody Loves You, Ljudbok
  Ljudbok
  133,10 kr
  A teacher asked me a question, and I opened my mouth as a sort of formality but closed it softly, knowing with perfect certainty that nothing would ever come out again.

  Ruby gives up talking at a young age. Her mother isn’t always there to notice; she comes and goes and goes and comes, until, one day, she doesn’t. Silence becomes Ruby’s refuge, sheltering her from the weather of her mother’s mental illness and a pressurized suburban atmosphere.

  Plangent, deft, and sparkling with wry humor, 'Somebody Loves You' is a moving exploration of how we choose or refuse to tell the stories that shape us.

  Perfect for fans of Avni Doshi, Ocean Vuong and Abi Daré.

  ‘A sharply drawn world of wonder in elegant and lean prose. A fresh, innovative novel that is an ode to families, coming of age and sisterhood.’ Roger Robinson

  ‘A truly enriching read, Somebody Loves You is a glorious debut novel. I took this book with me everywhere and kept returning to it. I loved every perfect choice of word and turn of phrase in this vivid and tender, poetic and beautiful book.’ Salena Godden

  ‘Each sentence has the cadence of poetry, each phrase perfectly chosen, each word correctly weighed. This is a novel which reminds us memory and narrative are often not complete but rather are crystallised glimpses, which turn like a kaleidoscope through our mind.’ Andrew McMillan  Mona Arshi was born in West London, where she still lives. She worked as a human-rights lawyer with the NGO Liberty for a decade before receiving a Master’s in creative writing from the University of East Anglia. Her debut poetry collection Small Hands was published in 2015, winning the Forward Prize for Best First Collection. Mona Arshi regularly appears on BBC Radio 4. Her poems have been published in The Sunday Times, The Guardian and The Times of India and most recently the London Underground.
  Läs mer
 15. Graviditet och förlossning utan oro, ångest eller rädsla, Ljudbok
  Graviditet och förlossning utan oro, ångest eller rädsla, Ljudbok
  Ljudbok
  130,50 kr

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Står en rädsla för graviditet eller förlossning mellan dig och det eller de barn du vill ha? Undrar du om det någonsin kommer att kunna kännas positivt att vara gravid?

  Folk antar generellt att varje kvinna "naturligtvis" ser fram emot att få egna barn när omständigheterna är de rätta. Men detta allmänna antagande är inte korrekt. Vissa kvinnor vill verkligen inte vara mammor. Och vissa kvinnor kanske vill ha barn, men är rädda för graviditetsprocessen och/eller förlossningen. Men de gillar inte att prata om det, för de är rädda för att folk kommer att tycka att de är dumma eller "dåliga" på något sätt.

  Det finns data som vittnar om att upp emot 80% av alla kvinnor upplever en viss nivå av ångest och rädsla rörande graviditet och förlossning. Och detta är helt normalt. Rädslan kan röra graviditeten i sig men oftast är oron kopplad till förlossningen. När det gäller graviditeten är det väl känt att de 9 månaderna, förutom kroppsliga förändringar, kan skapa känslor av osäkerhet, rädsla, irritation, överkänslighet och gråtattacker. Men alla dessa känslor är också helt naturliga.

  När det gäller förlossningen så har du förmodligen föreställt dig den speciella dagen om och om igen i ditt sinne. Dina känslor av förväntan och spänning kring förlossningen åtföljs endast av din rädsla för det okända. Hur kommer det att kännas när sammandragningarna börjar? Hur kommer du att hantera smärtan vid förlossningen? Oavsett om detta kommer att bli ditt första barn eller inte, kommer du sannolikt att känna en viss oro för förlossningsprocessen. Oro, ångest och rädsla är ett normalt och naturligt svar på verkliga och upplevda hot. Rädsla är en livräddande mekanism som driver oss att se upp och att ta hand om faktiska och potentiella faror. Vår art har överlevt eftersom vi har denna förmåga att föreställa oss ett potentiellt framtida hot och undvika faror.

  Vår fantasi kan dock skapa alla möjliga ”felaktiga” framtidsscenarier för oss som är så "verklighetstrogna" att de verkligen kan skrämma oss. Detta är en blandad välsignelse! Men du kan göra något åt oro, ångest och rädsla kring graviditet och även få bukt med din förlossningsrädsla.

  Hur guidad självhypnos kan hjälpa dig att minska rädslan för graviditetsprocessen och förlossningsförloppet

  Självhypnosen träder in i det undermedvetna och använder sedan suggestionens makt för att åstadkomma positiva förändringar. Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på din oro och rädsla, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat göra någonting åt det. Att du inte har lyckats måste betyda att allt detta finns lagrat i ditt undermedvetna. Och det är där som förändringen måste ske. När du slappnar av och lyssnar upprepade gånger på denna inspelning så kommer du att uppleva ett antal betydande förändringar som sker inom dig själv. 

  Denna professionellt producerade självhypnos har utformats för att hjälpa dig att mentalt förbereda dig inför graviditets- och födelseupplevelsen så att du kan koppla av och känna välbehag i sinnet. Att föda är förmodligen livets största händelse. Låt den inte kantas av negativitet och rädsla.

  Att få föda utan rädsla är ditt privilegium oavsett om du är förstföderska eller omföderska, oavsett om du väljer smärtlindring eller inte, och oavsett graden av rädsla.

  Läs mer
 16. Helt okej med regn, Ljudbok
  Helt okej med regn, Ljudbok
  Ljudbok
  43,50 kr
  I ljudboken Helt okej med regn blandar författaren Dagmar Zitkova några av sina mest omtyckta berättelser ur novellsamlingen Ärligt talat med helt nyskrivna texter. Vi förstår att vädret inte komplicerar Dagmars liv på något sätt. Med detta avviker hon från den gängse uppfattningen som råder här, nämligen att livet helst borde försiggå i strålande solsken. Dagmar trivs på hösten, i regn och blåsväder. Vinterlandskapets frusna vidder och snötäckta bergstoppar väcker bara ljuva minnen hos henne. Men Dagmar är medveten om att alla inte är lika likgiltiga inför det hårda klimatet som råder på våra nordliga breddgrader. Och visst kan hon se de avtryck som detta lands karga och råa klimat lämnar i människors själar. Ljudboken Helt okej med regn är inläst av författaren själv.

  Läs mer
 17. Hume’s Dialogues Concerning Natural Religion, Ljudbok
  Hume’s Dialogues Concerning Natural Religion, Ljudbok
  Ljudbok
  100,05 kr
  David Hume’s Dialogues Concerning Natural Religion had not yet been published when he died in 1776. Even though the manuscript was mostly written during the 1750s, it did not appear until 1779. The subject itself was too delicate and controversial, and Hume’s dialectical examination of religious knowledge was especially provocative. What should we teach young people about religion? The characters Demea, Cleanthes, and Philo passionately present and defend three sharply different answers to that question. Demea opens the dialogue with a position derived from René Descartes and Father Malebranche — God’s nature is a mystery, but God’s existence can be proved logically. Cleanthes attacks that view, both because it leads to mysticism and because it attempts the impossible task of trying to establish existence on the basis of pure reason, without appeal to sense experience. As an alternative, he offers a proof of both God’s existence and God’s nature based on the same kind of scientific reasoning established by Copernicus, Galileo, and Newton. Taking a skeptical approach, Philo presents a series of arguments that question any attempt to use reason as a basis for religious faith. He suggests that human beings might be better off without religion. The dialogue ends without agreement among the characters, justifying Hume’s choice of dialogue as the literary style for this topic. 

  Born in Scotland, Hume challenges much of the philosophy that prevailed in Europe and England in the 17th and 18th century. He was especially critical of the rationalism developed by René Descartes and his followers. Although he wrote a number of influential essays (including "A Treatise of Human Nature" and "Inquiry Concerning Human Understanding"), his dialogues are especially well suited for the topic of religion. As his character Pamphilus says: “Any philosophical question that is so obscure and uncertain that human reason can reach no agreement about it, if it is treated at all, seems to lead us naturally to the style of dialogue.”
  Läs mer
 18. Berkeley’s Three Dialogues between Hylas and Philonous, Ljudbok
  Berkeley’s Three Dialogues between Hylas and Philonous, Ljudbok
  Ljudbok
  71,05 kr
  Berkeley uses the Socratic mode of inquiry in "Three Dialogues between Hylas and Philonous" to question fundamental beliefs about knowledge and reality. These dialogues are between Hylas (whose name is derived from the ancient Greek word for matter) and Philonous, whose name means “lover of mind.” The new physical sciences developed in the seventeenth century supported the materialism proposed by Thomas Hobbes and several other philosophers. This worldview proclaimed that all of reality consists of nothing but matter in motion, thus promoting atheism and ethical skepticism. The implications for politics, ethics, and religion caused concern among leading intellectuals in the eighteenth century. Whatever the value of the positive claims presented in this work, Berkeley foreshadows the philosophical impact of twentieth century physics, which challenges the foundations of such materialism and calls for a better understanding of both the physical and the mental aspects of reality.

  Berkeley was born in Ireland where he served as Bishop of Cloyne (Dublin). He published works in philosophy, mathematics, science, and religion. His other works include the "Treatise Concerning the Principles of Human Knowledge" and "An Essay Towards a New Theory of Vision". He is one of the central figures in the tradition known as Empiricism.
  Läs mer
 19. Ryggskott - Ischias - Ont i ryggen, Ljudbok
  Ryggskott - Ischias - Ont i ryggen, Ljudbok
  Ljudbok
  130,50 kr

  Ryggskott – Ischias - Ont i ryggen

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Kämpar du med obehag och begränsningar på grund av smärta i ryggen?

  Letar du efter sätt att hjälpa dig själv att må bättre och återhämta dig snabbt utöver din medicinska behandling?

  Du bör naturligtvis låta en läkare utreda ihållande smärta och följa alla medicinska råd du får. 

  Den mesta smärtan i ryggen är tillfällig, ofta ett ryggskott, och kommer vanligtvis att bli bättre på relativt kort tid. Men den "relativt korta tiden" kan tyckas ganska outhärdligt lång när du försöker fortsätta med ditt vanliga liv.

  Guidad självhypnos är något, enkelt, realistiskt och säkert du kan göra i stället för att bara vänta. Det kommer att göra en verklig skillnad, Du kan skapa ett lugnande mentalt tillstånd som påskyndar naturlig läkning.

  Guidad självhypnos

  -          stimulerar frisättningen av dopamin; denna signalsubstans i hjärnan påverkar ditt välmående. Det verkar även lugnande, smärtstillande och stimulerar motoriken,

  -          stimulerar frisättningen av oxytocin; detta må-bra-hormon ökar känslan av njutning, lugn och ro,

  -          stimulerar frisättningen av serotonin; denna signalsubstans i nervsystemet gör att nervcellerna i ryggmärgen blir mindre känsliga för de inkommande signalerna från skadan, vilket gör att smärtan lindras,

  -          stimulerar frisättningen av endorfiner; när vi utsätts för smärta svarar kroppen med att frisätta ett hormon, endorfin, som dämpar smärtsignalen.

  Denna ljudbok är ett ljudhypnospass som utvecklats för att åstadkomma smärtlindring. Hypnos har använts i århundraden och är en mycket effektiv metod för att minska smärta och dessutom minska behovet av kemiska smärtstillande medel. Och det gör ännu mer än så.

  När du tar dig tid att koppla av på ett djupt plan så kommer du att

  - uppleva den härliga känslan av att känna dig behaglig i kroppen
  - upptäcka att du slappnar av ännu djupare för varje gång du lyssnar
  - behärska konsten att minska din uppfattning om styrkan i obehaget
  - lära dig hur du enkelt kan bearbeta känslomässiga spänningar i kroppen
  - få dig att känna mer och mer kontroll.
  Läs mer
 20. Smärta - Ont - Värk. Lindra din smärta med guidad självhypnos. , Ljudbok
  Smärta - Ont - Värk. Lindra din smärta med guidad självhypnos. , Ljudbok
  Ljudbok
  130,50 kr

  Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

  Smärta - Ont - Värk. Lindra din smärta med guidad självhypnos. 

  Denna kraftfulla hypnosinspelning har utformats för att hjälpa dig att kontrollera smärta på ett naturligt sätt. Smärtsignaler är nervimpulser som rör sig genom centrala nervsystemet och fram till hjärnan. När en smärtrespons registrerats i hjärnan känns en känsla av obehag. Graden av obehag beror på styrkan hos smärtsignalen.

  Vissa människor klarar smärta bättre än andra beroende på deras subjektiva smärttröskel. Men vi har alla en medfödd förmåga att kontrollera smärta genom sinnets kraft.

  Syftet med denna inspelning är att minimera kroppens smärtsignaler till hanterbara nivåer, men inte att ta bort dem helt, eftersom smärta är där för att visa oss att det finns ett problem.

  Även om smärta är en viktig signal från kroppen om att något behöver uppmärksamhet, och ingen smärta bör i sig ignoreras, är det bra att komma ihåg att smärtupplevelsen alltid innehåller en psykologisk komponent. Och det betyder att du kan påverka upplevelsen av smärta.

  Oavsett om det rör sig om huvudvärk, ont i magen, ryggsmärta, läkning efter en operation eller skada, eller att du känner att du har värk eller ont av annat slag, det kan vara en kronisk sjukdom, whiplash eller funktionshinder, så kommer de tekniker som du kommer att lära dig genom denna inspelning att vara bra för dig.

  Den mänskliga hjärnan har en naturlig och kraftig potential för att kontrollera smärtnivåer och läka kroppen. På denna inspelning används olika tekniker för att hjälpa dig att minimera styrkan hos dessa smärtsignaler och ge dig smärtlindring. Att resa djupt in i ditt undermedvetna kommer att ge dig en känsla av lugn och välbehag och kommer att på ett naturligt sätt aktivera din kropps helande resurser.

  Hypnoterapi är en mycket kraftfull metod för att kontrollera smärta och läka kroppen. Det rekommenderas att du använder denna inspelning regelbundet. Denna inspelning tar dig ner till en djup nivå där du verkligen kan stärka dig själv och ta tillbaka kontrollen.

  Tänk hur det skulle vara att:

  -         Känna mindre smärta och få mer rörlighet!

  -         Få kontroll över hur du känner!

  -         Uppleva förnyad styrka och frihet!

  Denna smärtlindrande hypnoterapi innehåller klassiska hypnotiska förslag, kreativ visualisering, metafor och ett noga utvalt urval av avancerade hypnoterapitekniker, alla utformade för att hjälpa dig att minska obehag och utföra ditt 'förändringsarbete' på ett säkert och bekvämt sätt. Allt sker med avsikt att hjälpa dig att förbättra din kropps naturliga förmåga att hantera, läka och reglera smärta, så att du återigen kan känna mer välbehag och lätthet.

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida