2,00 kr - 9 999,00 kr
9 999,00 kr
2,00 kr

6675 produkter

6675 produkter

Ljudböcker - Barn & Ungdom

Shoppa efter kategori

Hitta ljudböcker för barn & ungdomar. Här kan du lyssna på ljudböcker utan krångliga abonnemang. Tusentals titlar att välja mellan. Ladda ned idag!

Ljudböcker - Barn & Ungdom

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Den första stölden , Ljudbok
  Den första stölden , Ljudbok
  Isbn: 9789180187787
  Ljudbok
  78,30 kr
  Mästertjuvarna, del 1.

  För en perfekt stöld finns det tre tjuvregler: Välj något som verkligen är värt att stjäla, hitta en säker väg in och en snabb väg ut.

  Världens dyraste matvara kallas för ”jordens diamant”, trots att det bara är en ful svamp. Men det är precis en sådan som Dante måste få tag på för att uppfylla sin sjuka morfars sista önskan, att få äta älsklingsrätten pasta med äkta italiensk tryffelsvamp. Men den verkar ju nästan omöjlig att få tag i. Vad är Dante beredd att göra för att hjälpa morfar? Vega har råkat göra en riktigt dum grej i skolan och dessutom vill hon verkligen inte sitta hemma ensam hela sommarlovet när pappa jobbar. Hon bara måste få sommarjobbet på den italienska restaurangen! När Dante och Vega möts på skolgården inser de att de kan hjälpa varandra och smider en avancerad plan. Men inget går som planerat och vad som skulle blivit sommarens smartaste kupp är på väg att bli total katastrof.

  "Den första stölden" är första boken i serien om mästertjuvarna Dante och Vega. En smart spänningsroman med högt tempo och oväntade vändningar. Det är också en berättelse om vänskap, sorg och svåra val.
  Läs mer
 2. Jag överlevde hajattackerna 1916, Ljudbok
  Jag överlevde hajattackerna 1916, Ljudbok
  Isbn: 9789179953362
  Ljudbok
  49,30 kr
  Tioårige Chet Roscow börjar äntligen känna sig hemma i lilla Elm Springs. Han trivs hos morbror Jerry och har fått nya vänner. Men sommaren blir inte som han tänkt sig. När tidningen skriver att två människor har dödats av en vithaj ute vid kusten, tar de flesta nyheten med ro. Ingen har någonsin hört talas om hajar som attackerar människor. Det är helt enkelt osannolikt, eller? En dag upptäcker Chet en stor vithaj nere vid badplatsen. Han försöker varna de andra men blir inte trodd. Hajen närmar sig och Chets vän Sid är fortfarande kvar i vattnet. Hur ska Chet lyckas rädda Sid och själv överleva hajattacken?

  "Jag överlevde-serien" är lättlästa romaner som berättar om hur modiga och uppfinningsrika barn klarat sig ur världsomvälvande händelser i historien.
  Läs mer
 3. Ett väldigt bra litet djur, Ljudbok
  Ett väldigt bra litet djur, Ljudbok
  Isbn: 9789129722789
  Ljudbok
  72,50 kr

  Simon Jonsson fyller snart 8 år. Han har utstående öron, två systrar och en ärkefiende. Mest av allt önskar han sig ett eget husdjur. Det kan han tyvärr glömma, säger hans föräldrar.

  Tillsammans med sin bäste vän Ville försöker Simon komma på en riktigt bra plan för att komma över sin djurlängtan. Kanske det är lika roligt att ha en köttätande växt som att ha ett husdjur? Det finns bara ett sätt att ta reda på det.

  Läs mer
 4. Kaikki menee, Jessiina!, Ljudbok
  Kaikki menee, Jessiina!, Ljudbok
  Isbn: 9788726557381
  Ljudbok
  102,21 kr
  Uusi koti, uusi kaupunki, uusi koulu. Ja koulussa opettajana noloakin nolompi isä. Yhdistelmä, joka saa yläkoulun aloittavan Jessiinan vatsan kramppaamaan kauhusta. Kaiken lisäksi pitäisi vielä löytää ystäviä.

  Luokassa on onneksi tyttökaksikko Nelli ja Sandra, jotka tutustuttavat Jessiinan paitsi uuteen kouluun myös kiehtovaan harrastukseen. Hengästyttävän vauhdikas cheerleading voltteineen ja ihmispyramideineen tempaa Jessiinan mukaansa. Voltteja heittää pian myös hänen sydämensä, sillä treenihallilla harjoittelee polvet veteliksi sulattava cheerleader Max.

  Jessiinan ystävyys Nellin ja Sandran kanssa ei kuitenkaan suju ilman ongelmia. Hänen kömpelöt kärrynpyöränsä ja kaveeraaminen Nellin kanssa eivät miellytä Sandraa.

  Cheerleadingseuran syysnäytös lähestyy. Pian Jessiinalla on edessään kaikista suurin haaste: miten oppia pelottavilta ja ylivoimaisen vaikeilta tuntuvat akrobaattiset liikkeet joukkueen esitystä varten?


  Marja Aho on suomalainen kuvittaja-kirjailija. Aholta on julkaistu useita lasten- ja nuortenkirjoja. Lisäksi Aho on kirjoittanut sanoma- ja aikauslehtiin pakinoita, kolumneja, novelleja ja jatkokertomuksia.

  Cheertytöt on vauhdikkaiden sattumusten ja poskia polttelevien ihastumisten sävyttämä nuortensarja cheerleading-harrastuksesta, koulusta ja kavereista.
  Läs mer
 5. Flisan 2 - I full galopp, Ljudbok
  Flisan 2 - I full galopp, Ljudbok
  Isbn: 9789132600623
  Ljudbok
  58,00 kr
  Hovarna smattrar mot marken och fartvinden får mina ögon att tåras. Visst är jag rädd, men samtidigt känns det härligt. Så här fort har jag inte ens cyklat någon gång och nu galopperar jag på en riktig häst!

  Mamma har tröttnat på Manolito, Flisans osynliga häst. Hon hoppas att riktiga hästar, sådana som syns, ska få Flisan att glömma honom. Därför får Flisan börja i ridskola.

  Pia Hagmar har också läst in FLISANS OSYNLIGA HÄST som ljudbok.
  Läs mer
 6. Bert och boysen, Ljudbok
  Bert och boysen, Ljudbok
  Isbn: 9789185423279
  Ljudbok
  72,50 kr
  Hösttermin i sexan. Nu är Bert och hans klasskompisar störst på skolan, vilket innebär att de automatiskt blir hundra gånger tuffare. De startar en liga, Becka Boysen, som ska styra godishandeln i kvarteret. Givetvis är gossarna influerade av diverse tvivelaktiga våldsvideofilmer. Becka Boysen får snabbt konkurrens av andra nybildade gäng. Bland annat ryktas det om den fruktade Salt och Pepparligan, som skär upp sår och häller i salt och syr igen utan bedövning.
  Hu!
  Kärleken då?
  Det är forfarande Nadja som gäller. Dvs ibland håller det i sig, ibland inte. Somliga dagar verkar hon mer intresserad av sin fiol än av Bert, och vem var det som svarade sist när Bert ringde?
  Inte var det någon av brorsorna i alla fall!
  På hemmafronten händer det oerhörda att mormor träffar en ny karl - en som Bert får rysningar av...
  Läs mer
 7. Traudur Eldstenen, Ljudbok
  Traudur Eldstenen, Ljudbok
  Isbn: 9789189281882
  Ljudbok
  130,50 kr

  Året i sexan ska precis börja för Sissela, Sebbe och Stoffe och de ska nu få åka till högstadiet två dagar i veckan för att läsa nya ämnen. Det blir en höst som är allt annat än lugn då de slängs in i en farlig jakt efter ett gammalt gravklot med magiska krafter. Märkliga saker händer på orten, våldsamma bränder utbryter och människor som befinner sig i närheten av den ovanliga runda stenen antänds och dör. Samtidigt får Sissela återigen kämpa i tysthet mot det tuffa tjejgänget som utsätter henne för svåra kränkningar.

  Vad betyder det märkliga mönstret på den stora stenen och hur ska Sissela bli fri från sina plågoandar? Häng med på den spännande fortsättningen i andra delen av Traudurserien! Det är tvära kast i handlingen, då det gäller att aldrig vända ryggen till sina fiender, samtidigt som man utsätts för klumpiga vättars tokiga påhitt och måste passa sig för eldens flammande lågor.

  Läs mer
 8. Bert och brorsorna, Ljudbok
  Bert och brorsorna, Ljudbok
  Isbn: 9789185423262
  Ljudbok
  72,50 kr
  Den här ljudboken är nummer två i serien om Bert och tar vid där Berts Dagbok slutade. I denna bok finns läskiga svarta moln på Berts ljusa himmel. Exempelvis Klimpen. Och flickvännen Nadjas råa raggarbröder... Läs mer
 9. Resan till NHL, Ljudbok
  Resan till NHL, Ljudbok
  Isbn: 9789132600715
  Ljudbok
  87,00 kr
  Adam har drömt om att spela i NHL ända sedan han var liten och samlade hockeybilder. Och nu är han där, 19 år gammal, som målvakt i Seattle Wonders!

  Hans liv har blivit en idrottssaga, som började bara några månader tidigare. Det var då han packade väskorna hemma i Kiruna, sa hej då till alla och flög västerut.

  Nu ligger han på isen i Savvis Center i S:t Louis och har just åkt på sin första smäll i den nordamerikanska hockeyligan. Han har träffats av ett slagskott, har yrsel och svårt att fokusera blicken. Varför skulle detta behöva hända just nu, i hans allra första NHL-match!
  Läs mer
 10. Nils Holgerssons underbara resa, Ljudbok
  Nils Holgerssons underbara resa, Ljudbok
  Isbn: 9789176394168
  Ljudbok
  143,54 kr
  En vacker vårdag upptäcker Nils Holgersson, till sin stora förvåning, en liten tomte på gården där han bor. Han bestämmer sig för att spela tomten ett spratt och fångar honom med en gammal håv. Men när tomten till sist släpps fri är han mer än missnöjd och bestämmer sig för att straffa Nils Holgersson. Nils tuppar av och när han vaknar inser han att han har krympt och blivit lika liten som en pyssling. Snart inser han att han kan förstå och tala med gårdens alla djur och när han stöter på tamgåsen Mårten börjar äventyret på riktigt ...

  "Nils Holgerssons underbara resa" publicerades ursprungligen i två delar och är en av de mest älskade barnböckerna genom tiderna. Boken har översatts till över 60 språk och skrevs ursprungligen som en läsebok i svensk geografi.

  Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen "Gösta Berlings saga" 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och var också den första kvinnan som valdes in i Svenska Akademien, 1914.
  Läs mer
 11. Simon och ekarna / Lättläst, Ljudbok
  Simon och ekarna / Lättläst, Ljudbok
  Isbn: 9789170534058
  Ljudbok
  87,00 kr
  Karin är inte Simons riktiga mamma. Men det vet inte Simon. Simon vet inte heller att han är jude. Andra världskriget pågår och judar dödas och måste fly. Simon blir vän med Isak som också är jude. Pojkarna växer upp tillsammans och upptäcker kärleken men möter också ondskan. Pernilla Gesén har återberättat Marianne Fredrikssons älskade roman på lättläst svenska. Läs mer
 12. Bert och friheten, Ljudbok
  Bert och friheten, Ljudbok
  Isbn: 9789185843275
  Ljudbok
  72,50 kr
  Äntligen är det lov! Bert och hans band Heman Hunters har en spelning på torget och laddar för fullt. Det är viktigt att så mycket folk som möjligt kommer och lyssnar. Helst ska det bara vara tjejer i publiken. Tjejer som blir alldeles vilda av att se dem uppträda! Då kanske Berts tjej slutar att fundera på att göra slut med honom. Annars gäller det att skaffa en ny tjej kvickt som attan! Han vill ju inte vara singel allt för länge Läs mer
 13. Flisan 1 - Flisans osynliga häst, Ljudbok
  Flisan 1 - Flisans osynliga häst, Ljudbok
  Isbn: 9789132600531
  Ljudbok
  58,00 kr
  Författaren Pia Hagmar läser själv första boken i serien om Flisan.

  Plötsligt ser jag honom. Han är kolsvart, med en vit stjärna i pannan. Manen är tjock och vågig, svansen så lång att den nästan snuddar vid marken. När jag osäkert sträcker fram handen, nosar han försiktigt på mig. Jag ser in i hans mörka ögon och han ser lugnt tillbaka.
  I det ögonblicket vet jag att vi hör ihop. Det är han och jag mot resten av världen.
  - Hej, Manolito, viskar jag.

  Den här hösten är det inte lätt att vara Felicia Sànchez-Kvist, nio år. Killarna i sexan retas och bästa kompisen Ninna sviker. Men så dyker Manolito upp, hästen som bara Flisan kan se.
  Läs mer
 14. Sunes tusen tjusarknep, Ljudbok
  Sunes tusen tjusarknep, Ljudbok
  Isbn: 9789185843145
  Ljudbok
  72,50 kr
  Sune tycker om många saker: glass och soliga dagar, kramar och pussar. Och så tjejer, förstås. Andra saker tycker Sune inte om, som hårdrock och tecknad film. Och så tycker han verkligen inte om att läsa. Sune får hosta och ont i hjärnan bara han ser en bok. Därför blir han inte särskilt glad när det bestäms att hela familjen ska åka till bokmässan i Göteborg.
  Desto lyckligare blir han när han upptäcker att bokmässan inte bara är full av gamla dammiga tjejer att tjusa. Men det enda de verkar vilja prata om är böcker.....
  Läs mer
 15. Sorkspolingen, Ljudbok
  Sorkspolingen, Ljudbok
  Isbn: 9789170368400
  Ljudbok
  123,25 kr

  Medeltidsveckan på Gotland är årets höjdpunkt för tioåriga Visbytjejen Märta. Hon älskar att klä ut sig och gå ner på stan och titta på folk. Men i år verkar det inte bli lika kul som vanligt.

  Klasskompisen Theo bryr sig inte om Märta längre, han vill bara leka med de andra killarna i klassen. Märta beger sig ut på stan själv, och nere vid vattnet träffar hon Nils. Han tar med henne på äventyr, men vem är han egentligen? Det dröjer ett tag innan Märta förstår att han inte har klätt ut sig i medeltidskläder, han är från medeltiden, på riktigt!

  Sorkspolingenär en häftig tidsresa för de yngre läsarna, och man får med sig en hel del fakta av bara farten. Hur levde man egentligen på medeltiden och vad hände den där sommardagen 1361 när den danska hären intog Visby? Kul, spännande och lärorikt för alla historieintresserade.

  Läs mer
 16. Alice i Underlandet, Ljudbok
  Alice i Underlandet, Ljudbok
  Isbn: 9789186023249
  Ljudbok
  58,00 kr
  En dag när Alice sitter under ett träd och läser får hon syn på en liten vit kanin klädd i väst. Till hennes stora förvåning ser hon hur kaninen plockar upp en klocka ur västfickan. ”Kära nån, jag är sen!”, muttrar kaninen innan han skyndar vidare och Alice bestämmer sig för att springa efter. När kaninen försvinner ner i ett hål i marken följer Alice med och plötsligt faller hon. Hon faller och faller tills hon kommer till det underliga underlandet och ett rum med en dörr som är alldeles för liten …

  Den klassiska sagan “Alice i underlandet” publicerades första gången 1865 och har sedan dess lästs och uppskattats av både barn och vuxna i alla tider.

  Lewis Carroll, egentligen Charles Lutwidge Dodgson, (1832-1898) var en en brittisk författare, matematiker, amatörfotograf och logiker som hade stort inflytande på barnlitteraturen. Han är mest känd för verken ”Alice i underlandet” och uppföljaren ”Alice i spegellandet”, två böcker som är utmärkta exempel på Carrolls speciella sätt att skriva med ordspel, logik och rik fantasi.
  Läs mer
 17. Strumpmannen och den stora hemligheten, Ljudbok
  Strumpmannen och den stora hemligheten, Ljudbok
  Isbn: 9789170368899
  Ljudbok
  72,50 kr
  Sigge vill inte gå till skolan. Alla bara frågar chans på varandra, fnissar och tjafsar. Sigge känner inte ens för att hälsa på Siggan. Men Tore Tofsmes är av en annan åsikt, förstås. Strumpmannen måste flyga igen, det finns massor av små problem att lösa med en skvätt strumpsvett. Och Sigge är ju Strumpmannen, de små problemens mästare. Men hur gör man om ens bästa vän har kärleksbekymmer? Siggan vill fråga chans på någon, men vet inte om hon vågar. Plötsligt brottas Sigge med en häftig svartsjuka. Läs mer
 18. Klaras hemlighet, Ljudbok
  Klaras hemlighet, Ljudbok
  Isbn: 9789170368394
  Ljudbok
  123,25 kr

  Klaras pappa sitter i fängelse efter ett misslyckat rånförsök där en person dessutom blev skjuten. Det var Klaras pappa som sköt. Klara är naturligtvis väldigt, väldigt arg på sin pappa. När sedan hennes mamma blir inlagd på sjukhus blir det ordentligt tufft. Klara får flytta till en fosterfamilj, kommer till en ny skola och får nya kompisar.

  På lättläst och enkel prosa har Christina Wahldén skrivit en gripande och realistisk roman för barn i mellanstadieåldern. Läsaren får en inblick i hur ett liv i fängelse kan vara, med lås på alla dörrar och besökslägenheter för de skötsamma fångarna. Det handlar om att ljuga om sin pappa, om att vara fosterbarn och det handlar om döden. Klaras nya bästis pappa är död. Och Klaras pappa har faktiskt dödat en människa ...

  Läs mer
 19. Den hemliga koden, Ljudbok
  Den hemliga koden, Ljudbok
  Isbn: 9789129693812
  Ljudbok
  94,25 kr
  När Pella köper en bok på en loppmarknad börjar det hända underliga och obehagliga saker. Vad är det för mystiskt med boken? Varför finns det en massa konstiga siffror och bokstäver klottrade i den? De tre tjejerna dras in i ett spännande äventyr där inget är vad det först verkar vara. De måste använda all sin list och sitt mod för att lösa gåtan - med livet i behåll ...

  Spännande, läskigt, oförutsägbart, med en stor portion humor och coola karaktärer. De tre deckartjejerna liknar inga andra i svensk barnlitteratur. Korta kapitel med cliffhanger gör att man bara måste lyssna vidare.
  Läs mer
 20. Dream Days, Ljudbok
  Dream Days, Ljudbok
  Isbn: 9789176391990
  Ljudbok
  92,80 kr
  Dream Days is a collection of children's fiction and reminiscences of childhood written by Kenneth Grahame. A sequel to Grahame's 1895 collection The Golden Age (some of its selections feature the same family of five children), Dream Days was first published in 1898 under the imprint John Lane: The Bodley Head. (The first six selections in the book had been previously published in periodicals of the day—in the Yellow Book, the New Review, and in Scribner's Magazine in the United States.) The book is best known for its inclusion of Grahame's classic story The Reluctant Dragon. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida

Vi har mängder av populära ljudböcker för barn och ungdomar. Här finns något som passar alla. Kanske skall du ut och resa och vill ha lite underhållning för dina barn, då är en ljudbok helt perfekt. Eller har ditt barn lite svårt att komma till ro på kvällarna inför läggdags, då kan ljuboken vara ett bra hjälpmedel. Här finns ljudböcker för mindre barn ända upp till tonåringar. Allt från Muminböckerna och Nalle Puh till populära ungdomsböcker i olika teman. Du kan bläddra dig fram nedan eller filtrera din sökning till vänster.