2,00 kr - 9 999,00 kr
9 999,00 kr
2,00 kr

6817 produkter

6817 produkter

Ljudböcker - Barn & Ungdom

Shoppa efter kategori

Hitta ljudböcker för barn & ungdomar. Här kan du lyssna på ljudböcker utan krångliga abonnemang. Tusentals titlar att välja mellan. Ladda ned idag!

Ljudböcker - Barn & Ungdom

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Sune och klantpappan, Ljudbok
  Sune och klantpappan, Ljudbok
  Isbn: 9789185423231
  Ljudbok
  72,50 kr
  Sunes pappa har ju alltid varit klantig. Men nu är det värre än någonsin. Han bryter fingrarna när han ska tapetsera, han tappar bort Isabelle och kommer hem med en tax istället, han håller nästan på att ställa till med miljökatastrof. Ja, det är ingen hejd på eländet. Sune tycker det är konstigt att pappa Rudolf har blivit sån när han har en så fantastisk syster. Faster Renate är ju precis tvärtom. Är det kanske just därför, eller...? Sune vill gärna hjälpa sin pappa. Det vore skönt att slippa skämmas för honom hela tiden. Läs mer
 2. Bert och Heman Hunters, Ljudbok
  Bert och Heman Hunters, Ljudbok
  Isbn: 9789185423613
  Ljudbok
  72,50 kr
  Det är rockstjärnan Bert Ljung som talar! Jag har ett rockband heter Heman Hunters och vi är superbra! Vi spelar ofta samma låt och har vi tur så är det samma tonart också. Då låter det ganska bra. Jag är sångare, basist och den viktigaste i bandet. Det är nämligen jag som skriver låtarna.

  Övriga medlemmar i bandet är:
  Lill-Erik Linstett: trummor och bekymmer
  Nicke Danielsson: gitarr och mutter
  Torleif Andersson: synt och flöjt
  Åke Nordin: teknik och effekter

  Ska man bli rockstjärna måste man vara cool, ha mycket attityd och kunna skriva snygga autografer. Bert och hans kompisar övar för fullt. Kanske borde de repa lite mer på låtarna ... få ett bättre sound. När de får veta att en radiokanal ska komma till deras skola och sända live därifrån - får de sitt livs chans!
  Läs mer
 3. Sune börjar tvåan, Ljudbok
  Sune börjar tvåan, Ljudbok
  Isbn: 9789185423316
  Ljudbok
  72,50 kr
  Sune har hunnit bli åtta år och nu är han inte längre någon minimänniska. Nu ska han börja i andra klass!

  Den nya tjejen i klassen är den vackraste Sune någonsin sett. Han kan inte hjälpa att han blir blixtkär. Men hur ska det nu gå med Sophie? Kommer hon långsamt att dra av alla Sunes hårstrån? Kommer Sophie aldrig mer att vilja pussa Sune? Det vore INTE kul... Tjejer är det bästa som finns, tycker Sune. Även om de bara ställer till problem.

  Det finns andra som också ställer till med trassel. Sunes odräglige kusin Algot, till exempel, som är en storljugare och skrytmåns.

  En annan typ som Sune råkar ut för är killen som försöker tvinga med honom i "tjejhatarligan" - Sune som ÄLSKAR tjejer!
  Läs mer
 4. Klaras dröm, Ljudbok
  Klaras dröm, Ljudbok
  Isbn: 9789132600470
  Ljudbok
  87,00 kr
  Pia Hagmar läser själv den första boken i serien om Klara.

  I flera år har jag längtat efter att få börja rida. Nej, längta är fel ord, det räcker inte till. Jag har drömt om det, fantiserat, tjatat, gråtit, vrålat och tjatat igen. Ingenting har hjälpt. Min mamma tycker inte att Björnerud är en riktig ridskola utan "bara en vanlig gård med några gamla, utslitna travhästar", och därför får jag inte rida där. Punkt slut. Och någon annan ridskola finns inte i närheten. Jag har nästan givit upp mina övertalningsförsök. Det är ändå ingen idé...

  Nu har mamma dessutom bestämt att vi ska flytta. Jag vill inte, men det bryr hon sig inte om.
  Läs mer
 5. Klara och midsommardrömmen, Ljudbok
  Klara och midsommardrömmen, Ljudbok
  Isbn: 9789132600685
  Ljudbok
  87,00 kr
  Pia Hagmar läser sin nya Klara-bok!

  Midsommar ska vara somrig och romantisk, och det är närapå precis en sådan midsommarafton Klara får. Men så händer det något med hennes storasyster, Lisa, och kvällen tar plötsligt en snabb vändning ...
  Läs mer
 6. Bert och data-dejten, Ljudbok
  Bert och data-dejten, Ljudbok
  Isbn: 9789185843237
  Ljudbok
  72,50 kr
  Berts alla kompisar vill bara umgås med sina datorer. De chattar med varandra på MSN, de kollar in snygga brudar och vilka vapen man ska köpa. Bert har lovat sig själv att aldrig bli en datanörd. Aldrig i livet, säger han! För det är ju inte det riktiga livet - IRL. Och hans gamla dator är ändå så trög så att han inte kan koppla upp sig mot nätet.
  Men på sin föedelsedag får han oväntat en alldeles egen laptop! Och plötsligt har han TVÅ flickvänner - underbara Amanda och en tjej på nätet. Fast det vet inte Amanda om. Och eftersom internet bara finns i luften och är osynliggt så är ju inte LoverGiiiirl 123 heller på riktigt. Så inte måste han ha dåligt samvete för det, eller hur?
  Läs mer
 7. Napoleon och T-kex, Ljudbok
  Napoleon och T-kex, Ljudbok
  Isbn: 9789170368370
  Ljudbok
  123,25 kr

  Möt Napoleon ”Nappe” Larsson. Han bor med sina föräldrar i den lilla norrländska staden Abborrträsk och på fritiden spelar han fotboll. Men Nappe är ingen vanlig tolvåring.Han gillar inte att spela fotboll, utan föredrar att samla på information till sitt arkiv över sällsynta och utrotningshotade djur. Han uppslukas också av tankar på planeter som exploderar och miljögifter och andra hot.

  Vid Storsjöns stränder har två tjuvjägare som kallar sig Monsterjägarna lokaliserat det mytomspunna storsjöodjuret. De vill tillfångata djuret och sälja det vidare till en rik samlare. Av en slump hittar Nappe och kompisarna Anders och Khaya storsjöodjurets unge. Men det är inte lätt att ta hand om en odjursunge och ännu svårare är det med två tjuvjägare som ständigt är dem på spåren.

  Napoleon & T-kex blandar äventyr, spänning och humor och är den första delen i en ny serie om det lilla samhället Abborrträsk och dess invånare.

  Läs mer
 8. Förbundsbryterskan, Ljudbok
  Förbundsbryterskan, Ljudbok
  Isbn: 9789170369261
  Ljudbok
  169,65 kr
  Tvillingarna Sunia och Wulf får i uppdrag att bryta det uråldriga förbundet mellan sitt eget folk och de underjordiska. Kanske kan de på så sätt få mäktiga bundsförvanter i kampen mot den hotande Kylan. Men det är en märklig och gastkramande resa de måste göra. Drömmar, minnen och verklighet flyter ihop och det är lätt att gå vilse i en främmande värld där inget riktigt är som de är vana vid. Dessutom ruvar de underjordiska på hämnd för gamla oförätter och tvillingarna måste kämpa med en växande frustration över att ha fastnat i ett händelseförlopp som de inte förstår och inte tycks kunna styra.
  Förbundsbryterskan är den tredje delen i serien Berättelsen om Blodet.
  Läs mer
 9. Boktjuven, Ljudbok
  Boktjuven, Ljudbok
  Isbn: 9789170369698
  Ljudbok
  169,65 kr
  Boktjuven är ett mästerverk i ordets sanna bemärkelse. En makalös skildring av vänskap och mod under andra världskriget, berättad av Döden själv. Historien kretsar kring flickan Liesel, boktjuven, och hennes uppväxt i ett sargat Nazityskland. Krigets fasor och vardagens förtretligheter och glädjeämnen skildras utifrån hennes anteckningar. För Liesel väcks kärleken till orden genom hennes första stöld, Dödgrävarens handbok, som hon stjäl under sin lillebrors begravning. Böckerna öppnar nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker står att finna. Hon delar böckerna med sina grannar när de sitter i skyddsrummen under bombningarna och med den jude som gömmer sig i familjens källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne. Läs mer
 10. Stad av aska, Ljudbok
  Stad av aska, Ljudbok
  Isbn: 9789170368998
  Ljudbok
  169,65 kr
  Egentligen vill Clary Fray bara att livet ska bli normalt igen. Men vad är definitionen av normalt när man plötsligt kan se varulvar, vampyrer och älvor på gatorna, lever som en demondödande skuggjägare och har en mamma som ligger i en magipåverkad koma? Clary försöker dra sig undan från skuggornas värld. Hon vill umgås mer med Simon (kanske mer än som vän?), men skuggjägaren Jace låter henne inte gå så lätt. Och den enda chansen Clary har att rädda sin mamma är att leta upp den onde skuggjägaren Valentin. Mannen som bland annat dödat Clarys morföräldrar - och visar sig vara hennes far. Läs mer
 11. Den fantastiska djurens bok, Ljudbok
  Den fantastiska djurens bok, Ljudbok
  Isbn: 9789178939695
  Ljudbok
  55,10 kr
  Den schweiziska illustratören Adrienne Barman har slagit igenom stort med sina fantasieggande »alfabetsböcker« om naturen och - framför allt - dess osannolika invånare!
  I De fantastiska djurens bok möter vi över 600 av världens mest förbluffande varelser. En lustfylld och lärorik bok, till brädden fylld av fascinerande fakta om vår planets mest besynnerliga varelser.
  Om du tar fram e-boken samtidigt som du lyssnar på ljudboken får du en uppsjö av färgsprakande illustrationer av alla dessa fantastiska djur!

  ADRIENNE BARMAN [f.1979] är en hyllad schweizisk barnboksillustratör. De fantastiska djurens bok och syskonvolymen De fantastiska växternas bok är hennes mest kända och älskade böcker.
  Läs mer
 12. The Emperor's New Clothes, Ljudbok
  The Emperor's New Clothes, Ljudbok
  Isbn: 9788742831045
  Ljudbok
  87,00 kr

  The tale of the emperor and his court, who allow themselves to be swindled by two impostors until a child tells the truth.

  The famous and much-loved Danish author Hans Christian Andersen celebrated his 200 anniversary the year 2005.
  On this occasion we have published five of his best tales retold for children aged 3-9 years: Tinderbox, The Little Match Girl, The Nightingale, The Emperor's New Clothes and The Ugly Duckling.

  Hans Christian Andersen wrote The Emperors New Clothes in 1844.

  Läs mer
 13. Ospårat, Ljudbok
  Ospårat, Ljudbok
  Isbn: 9789198718157
  Ljudbok
  217,50 kr
  Palle är trött både på bråken där hemma och på sina barndomsvänner, för hon är inte längre som de är. Däremot är hon nyfiken på Hanna, skolans enda vettiga lärare. Hanna vill slita sig loss från sin relation med Eva men hon vågar inte. För utan Eva, vem är Hanna då? Och så är det Lova, som drar sig undan hela världen. Men kanske är det hon som har störst inre styrka av alla.

  "Ospårat", Sanna Mac Donalds tredje roman, är en vardaglig berättelse som utforskar normer kring kön, sexualitet och relationer från tre olika perspektiv. Den är allvarlig och lågmäld, men också varm och humoristisk.
  Läs mer
 14. Kissan kuolema, Ljudbok
  Kissan kuolema, Ljudbok
  Isbn: 9788728060698
  Ljudbok
  72,96 kr
  Vasta lukion päättänyt Ari on päätynyt töihin Korpirannan koulukotiin. Koko lukioajan Ari oli ajatellut, että sopisi työhön, jossa voi auttaa vaikeuksiin joutuneita ihmisiä. Nyt hän joutuu kyseenalaistamaan ajatuksensa. Työ koulukodissa tuntuu turhalta ja jopa väärältä.

  Koulukodissa asuu myös 17-vuotias Nitta, joka kapinoi paikan sääntöjä vastaan. Pian Ari huomaa, että Nitta herättää hänessä monimutkaisia tunteita. Koulukodin tunnelmaa sekoittaa myös tuntematon mies, joka ahdistelee Korpirannassa asuvia nuoria.

  "Kissan kuolema" on Taru Väyrysen traaginen nuortenkirja.

  Kirjailija Taru Väyrynen (s.1944) tunnetaan muun muassa "Vuorileijonan varjo" -nuortenkirjasarjasta, jonka hän on kirjoittanut puolisonsa Tarmo Väyrysen kanssa. Väyrynen on opiskellut kirjallisuustiedettä ja työskennellyt opettajana.
  Läs mer
 15. The Ugly Duckling, Ljudbok
  The Ugly Duckling, Ljudbok
  Isbn: 9788742831052
  Ljudbok
  87,00 kr

  The tale of the little swan, growing up in the yard with geese and suffers much cruelty, before being joined by a swan family.

  The famous and much-loved Danish author Hans Christian Andersen celebrated his 200 anniversary the year 2005.
  On this occasion we have published five of his best tales retold for children aged 3-9 years: Tinderbox, The Little Match Girl, The Nightingale, The Emperor's New Clothes and The Ugly Duckling.

  Hans Christian Andersen wrote The Ugly Duckling in 1844.

  Läs mer
 16. The Tinderbox, Ljudbok
  The Tinderbox, Ljudbok
  Isbn: 9788742831069
  Ljudbok
  87,00 kr

  The tale is about the cheerful soldier, who with a help from an old witch and her tinderbox, wins the princess and marries her.

  The famous and much-loved Danish author Hans Christian Andersen celebrated his 200 anniversary the year 2005.
  On this occasion we have published five of his best tales retold for children aged 3-9 years: Tinderbox, The Little Match Girl, The Nightingale, The Emperor's New Clothes and The Ugly Duckling.

  Hans Christian Andersen wrote The Tinderbox in 1835.

  Läs mer
 17. Postman Pat - Big Balloons, Ljudbok
  Postman Pat - Big Balloons, Ljudbok
  Isbn: 9788726567090
  Ljudbok
  14,50 kr
  Pat is asked to deliver helium balloons to celebrate the re-opening of Pencaster Town Hall. The kids are being given balloons to release into the sky. At Ted’s Garage the balloons are released by mistake, to make matters worse PC Selby gets taken up in the air with them. PC Selby floats over Pencaster Harbour and Pat has to make a daring rescue attempt in his helicopter.

  Postman Pat has been a famous and beloved character on TV and in books since the early 1980's. Together with his cat Jess, he delivers the post to the people in the village of Greendale and the surrounding countryside.  John Arthur Cunliffe (1933-2018) was a British author of children's books and television presenter, who is most famous for the books and TV show about Postman Pat, which he created together with the BBC.

  Published for the first time by Buster Nordic A/S. © 2020 Woodland Animations Limited. Lic. Royal Mail Group plc. All rights reserved. The audiobook has been published by Buster Nordic A/S and Saga Egmont.

  Läs mer
 18. Det falska slottet, Ljudbok
  Det falska slottet, Ljudbok
  Isbn: 9789180187978
  Ljudbok
  78,30 kr
  Mästertjuvarna, del 2. 

  För en perfekt stöld finns det tre tjuvregler: Välj något som verkligen är värt att stjäla, avslöja aldrig kuppen för någon, åk inte fast. Vänskapen mellan Dante och Vega svajar rejält när den supersnygge Alexander börjar i Vegas klass. Dante tror inte sina ögon när han ser dem pussas. Såg han verkligen rätt?
  När legoexperten Alice, som Vega älskar som en egen lillasyster, bryter ihop över ett exklusivt men misskött legoslott i den lokala legobutiken, bestämmer sig Vega för att rädda slottet. Hon tänker ut en avancerad plan och behöver en smart kompanjon som kan allt om lego och bygger snabbt: Dante. Men vill han verkligen hjälpa henne om han får reda på att hon ska gå på skolans halloweenfest tillsammans med Alexander? Är Dante och Vega fortfarande ett så bra team som de tror?
  Läs mer
 19. Att se stjärnor, Ljudbok
  Att se stjärnor, Ljudbok
  Isbn: 9789188665355
  Ljudbok
  145,00 kr

  Iskra och Isabelle lever bara några kilometer från varandra, men kommer från helt olika världar. Till området där Iskra bor flyttar man bara om man inte har något annat val, medan Isabelle har vuxit upp med sjöutsikt, segelbåtar och dyra tävlingshästar. 
  Av en slump blir båda meddragna på samma roller derby-match och faller handlöst båda två. Iskra blir inspirerad av spelarnas oräddhet och självsäkerhet, medan Isabelle fascineras av deras kampvilja och tävlingskänsla. De börjar spela i samma nybörjarlag och samtidigt som de lär sig älska sporten dras de mot varandra, nästan mot sin vilja. 
  Men både Iskras psykiskt sjuka mamma och Isabelles rika föräldrar tycker att roller derby egentligen inte är något de borde spela, och med en viktig match planerad behöver Iskra och Isabelle bestämma sig för vem de vill vara.

  En strålande debut om lojalitet, klass, kärlek, framtidsdrömmar och, såklart, rollerderby.

  Läs mer
 20. The Little Match Girl, Ljudbok
  The Little Match Girl, Ljudbok
  Isbn: 9788742831083
  Ljudbok
  87,00 kr
  This modern adaptation of Hans Christian Andersen's classic tale presents the heartwarming story of Adriana and her grandmother, who travel to a new world in the hopes of finding a better life. But suddenly Adriana's dreams are shattered, and she's left with only a flute, a box of matches, and her faith in God to fulfill her dreams. A wonderful story full of compassion, love, and faith. Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida

Vi har mängder av populära ljudböcker för barn och ungdomar. Här finns något som passar alla. Kanske skall du ut och resa och vill ha lite underhållning för dina barn, då är en ljudbok helt perfekt. Eller har ditt barn lite svårt att komma till ro på kvällarna inför läggdags, då kan ljuboken vara ett bra hjälpmedel. Här finns ljudböcker för mindre barn ända upp till tonåringar. Allt från Muminböckerna och Nalle Puh till populära ungdomsböcker i olika teman. Du kan bläddra dig fram nedan eller filtrera din sökning till vänster.