2,00 kr - 222,00 kr
222,00 kr
2,00 kr

1394 produkter

1394 produkter

Hitta ljudböcker för barn i åldern 9-12 år. Här kan du lyssna på ljudböcker utan krångliga abonnemang. Tusentals titlar att välja mellan.

Ljudböcker - 9-12 år

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Dödsängeln, Ljudbok
  Dödsängeln, Ljudbok
  Ljudbok
  123,25 kr

  Den tredje och avslutande delen i serien om Månvind och Hoff.

  En natt söks Mika upp av en medlem i det kriminella gänget Flickorna, som vill visa ett makabert fynd. Samtidigt ber Valdemar Hoff om hjälp med ett annat fall, en flicka från de fina kvarteren har anmälts försvunnen av sina föräldrar, men går föräldrarna att lita på? Flickans rum ser iordningsställt ut, som om de döljer något. På något märkligt sätt verkar allt hänga ihop. De båda händelserna pekar på en fruktansvärd hemlighet som länge varit dold. Snaran dras åt kring Mika och Valdemar när de ställs inför det största olösta mordfallet i stadens historia. Samtidigt fortsätter Mikas jakt på att ta reda på vem hon egentligen är.

  En mångbottnad deckare om ett oväntat radarpar i ett smutsigt 1800-tals Stockholm där dolda hemligheter finns i alla läger.

  Läs mer
 2. Maltesergåtan. CLUE 2, Ljudbok
  Maltesergåtan. CLUE 2, Ljudbok
  Ljudbok
  52,20 kr

  Vid ett inbrott i Oslo får rånarna med sig tjugo kilo guld, smycken och, inte minst, Malteserklockan, värd fem miljoner kronor. En av rånarna åker fast och lite av stöldgodset hittas, men inte Malteserklockan. Spåren leder till den farliga mannen Levi Hildonen och Skutbukten ...

  Vi följer vännerna Cecilia, Leo, Une och hunden Egon i deras nervkittlande jakt på gåtans lösning. En jakt som innehåller mörka bunkrar från andra världskriget, en död man, mystiska gäster, gömda dagböcker och förrymda brottslingar!

  Maltesergåtan är en spännande pusseldeckare i högt tempo för 9-12 år, författad av deckaresset och före detta polisen Jørn Lier Horst.

  De första bokstäverna i huvudkaraktärernas förnamn - Cecilia, Leo, Une och hunden Egon - blir CLUE.

  Lyssna också "Salamandergåtan", den första boken i serien!

  Läs mer
 3. Vargbröder 7 - Själslukarens barn : Vargbröder, Ljudbok
  Vargbröder 7 - Själslukarens barn : Vargbröder, Ljudbok
  Ljudbok
  82,65 kr

  Äntligen – en ny bok i Vargbröder-serien! Nu kommer fortsättningen som ingen vågade hoppas på.

  En pojke. En varg. Legenden fortsätter. Själslukarens barn är den sjunde boken i succéserien som fängslade en hel generation.

  Under två somrar har Torak och Renn levt lyckliga i skogen tillsammans med vargflocken. Men deras lycka krossas när Renn inser att Torak är i fara – och att hotet kommer från henne själv.

  När Renn mystiskt försvinner måste Torak och Ulv ge sig allra längst norrut för att hitta henne. De möter en karg värld med utsvultna isbjörnar och livsfara bakom varje hörn. Och de måste kämpa mot en fiende som är mer ondskefull än någon de tidigare mött …

  Vargbröder-serien är en makalös succé! Den rafflande spänningen och den fascinerande stenåldersmiljön är unik.

  Läs mer
 4. Morris Mohlin är levande måltavla, Ljudbok
  Morris Mohlin är levande måltavla, Ljudbok
  Ljudbok
  52,20 kr

  Livet blir sannerligen inte lätt när skolans värsting Kringlan tvingar Morris att gömma en påse vitt pulver i skåpet i skolan. Och inte blir det bättre av att Morris misstolkar Mirres Chewbacca-imitation för ett kyssförsök. Eller att Mirres pappa anklagar honom för att vara en stalker.

  Men NÅGON verkar i alla fall tycka om Morris – eller hur ska han annars tolka det när granntanten Erna ger honom en virkad penis i julklapp?

  Möt Morris - en tonårskille med en osviklig förmåga att trassla till det för sig. Författaren Maria Frensborgs nya serie är perfekt lyssning för alla som älskar Dagbok för alla mina fans. Brutalhumor när den är som bäst!

  Läs mer
 5. Morris Mohlin på djupt vatten, Ljudbok
  Morris Mohlin på djupt vatten, Ljudbok
  Ljudbok
  52,20 kr

  Morris är en omtänksam kille. När han vinner en spaweekend i en slogantävling lovar han bort den till sina föräldrar, som firar en mindre romantisk bröllopsdag med fisk i ugn. Dessvärre är han så omtänksam att han ÄVEN lovar bort den till sin stora kärlek Mirre och hennes hjärtekrossade kusin. Så vem ska han ta tillbaka gåvan ifrån?

  Kanske blir han vuxen nog att fatta sådana beslut om han bara genomgår ett hederligt mandomsprov, så som att testa snus på skolans tak. Eller kanske inte ...

  Möt den eviga losern Morris - en tonårskille med en osviklig förmåga att trassla till det för sig. Författaren Maria Frensborgs serie är perfekt lyssning för alla som älskar Dagbok för alla mina fans. Brutalhumor när den är som bäst!

  Läs mer
 6. Kung Pow. De fem demonerna, Ljudbok
  Kung Pow. De fem demonerna, Ljudbok
  Ljudbok
  52,20 kr

  I alla tider har det funnits brottslingar, och i alla tider har det funnits hjältar som bekämpat brottsligheten och stått upp för rättvisan. Men aldrig förr har världen haft ett lika mäktigt vapen som gänget på Avdelning 33 på internationella polisens högkvarter.

  Tolvårige Sam har tränats upp till att bli en av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha arbetar trion för att sätta käppar i hjulet för världens onda krafter. Och det blir många käppar, för skurkarna finns överallt ibland oss.

  I "De fem demonerna" har en galen forskare lyckats hitta en lösning på klimatförstörelsen av jorden. Hon planerar nämligen att utplåna roten till alla de miljöfarliga utsläppen: Mänskligheten.

  Efter år av forskning har hon äntligen lyckats avla fram fem stycken genmodifierade djurarter, som alla är starka nog att besegra mänskligheten. Och nu är tiden inne för att släppa ut odjuren över jorden..!

  Men Sam och Mästare Ju har listat ut hennes onda plan, och de slåss nu för både sina liv och alla andras liv! De måste till varje pris stoppa de genmodifierade bestarna från att utplåna mänskligheten!

  Samtidigt känns det som att de har missat något. De lyckas nämligen bara hitta fyra av bestarna...

  Men Aisha har insett vad som är fel: det femte monstret har redan hunnit sprida sig över världen! Och kanske finns det inte längre något annat sätt för henne att besegra faran, än att offra sitt eget liv...

  Böckerna om Kung Pow är fyllda av spännande äventyr och snabb action.

  Ola Lindholm och Johan Lindqvist har skrivit utifrån vad de själva gillade att läsa när de växte upp. Det är böcker som bjuder på underhållning, fartfyllda scener och action.

  Läs mer
 7. Pärlor av glas, Ljudbok
  Pärlor av glas, Ljudbok
  Ljudbok
  65,25 kr

  Med bara en resväska står fjortonåriga Nessa vid den dammiga landsvägskanten. Väskan är tom, sånär som på en bunt brev och lite krimskrams som hennes mamma sålt i traktens gårdar. Men nu är mamma död, och Nessa äger ingenting och har ingenstans att ta vägen. Tills en bil plötsligt bromsar in vid vägkanten. Detta blir startskottet för en resa som Nessa aldrig kunnat drömma om, som ska leda henne till fantastiska platser och oväntade bekantskaper.

  Det är en ny tid, när världen knappt har återhämtat sig efter första världskriget. Nu kan sår börja läkas, och gamla hemligheter och lögner kan avslöjas. Kvinnor kan klippa av sig håret, och dansa jitterbug och köra bil - och vara med om äventyr.

  Läs mer
 8. Körsbärsgårdens hemlighet : Star Stable - Spökberättelser från Jorvik, Ljudbok
  Körsbärsgårdens hemlighet : Star Stable - Spökberättelser från Jorvik, Ljudbok
  Ljudbok
  43,50 kr

  Lisa extrajobbar på ett äldreboende om kvällarna för att få råd att renovera sin gitarr. Sakta spirar en vänskap mellan henne och Beatrice som bor i ett av rummen. Det är som om den gamla kvinnan vet så mycket om Lisa, nästan som om de redan kände varandra.

  En natt hörs en sång längs de tomma korridorerna, och det visar sig att ingen annan ur personalen hör melodin. Den enda förutom Lisa som tycks höra sången är Beatrice, och hon vet att sången innebär att hon inte har lång tid kvar att leva ...

  Musik- och ljudläggning: Frida Johansson, Ljudinstitutet

  En ryslig spökhistoria från Jorvik, som på Star Stable-manér blandar äventyr, hästar och magi i bästa bokslukarstil. Onlinespelet Star Stable är världens snabbast växande datorspel om hästar, och har över 500 000 aktiva spelare per månad.

  Läs mer
 9. Legenden om Glue Man : Spökhistorier från Jorvik, Ljudbok
  Legenden om Glue Man : Spökhistorier från Jorvik, Ljudbok
  Ljudbok
  43,50 kr

  Det finns många legender och sägner, men få som är lika kusliga som legenden om Glue Man. Varelsen som dyker upp på stallplanen sent om natten när alla andra har lämnat stallet och hästarna är ensamma kvar ... Om den sista som gick från stallet glömt att låsa dörren, så kan det hända att Glue Man tar sig in till hästarna. In i deras boxar. In i deras hjärtan.

  Händer det så är det stor risk att du aldrig mer får träffa din älskade häst igen. Men som tur är så finns ju inte Glue Man på riktigt, och som tur är så låste du ju dörren senast du var i stallet ...

  Eller?

  Musik- och ljudläggning av Moa Lenngren.

  En ryslig spökhistoria från Jorvik, som på Star Stable-manér blandar äventyr, hästar och magi i bästa bokslukarstil. Onlinespelet Star Stable är världens snabbast växande datorspel om hästar, och har över 500 000 aktiva spelare per månad.

  Läs mer
 10. Faster Amals docka, Ljudbok
  Faster Amals docka, Ljudbok
  Ljudbok
  50,75 kr

  Ödesryttarna: Spökhistorier från Jorvik bjuder på rysliga spökberättelser som får även det lurvigaste gotlandsrusset att få ståpäls! En blandning av äventyr, hästar och magi i bästa bokslukarstil.

  De fyra vännerna Anne, Linda, Alex och Lisa får en dag ett handskrivet brev skickat till sig. Någon vill att de rider till campingplatsen vid Gyllenåsarnas dal, men brevet har ingen avsändare. Och väl framme vid lägerelden så syns ingen människa till. Men de fyra vännerna tar tillfället att få umgås en stund, och tänder en brasa och myser in sig med sina hästar. Och för att verkligen komma i stämning så börjar de berätta spökhistorier för varandra. Berättelser som de aldrig tidigare berättat för någon...Det är berättelser om porslinsdockor som får liv, om mystiska antikaffärer som plötsligt går upp i rök, om lockande livsfarlig fiolmusik och om en mask som verkar ha en egen vilja...Men mörkret faller under tiden som vännerna berättar sina allt läskigare berättelser. Och när natten redan är svart som tjära, inser de att de själva är mitt i den rysligaste berättelsen av dem alla!

  Onlinespelet Star Stable är världens snabbast växande datorspel om hästar, och har över 500 000 aktiva spelare per månad.

  Läs mer
 11. Nattexpressen, Ljudbok
  Nattexpressen, Ljudbok
  Ljudbok
  65,25 kr

  Elvaåriga Danja och hennes familj åker till mormor, som de brukar göra i december. Men den här gången är inte allting som det ska. Mormor säger konstiga saker, är glömsk och svamlar om en viktig nyckel utan att berätta var den finns och vad den leder till. När mormor sen försvinner vet inte Danja vad hon ska tro.

  Samma natt väcks hon av tågljud från det övergivna tågspåret utanför mormors hus. Det mystiska tåget heter Nattexpressen. Och Danja går ombord ...

  Nattexpressen tar med Danja på ett hisnande äventyr där tid och rum följer sina egna regler. Hon sätts på svåra prov och får reda på saker om sina morföräldrar hon inte kunnat ana. Men vart har mormor försvunnit, och kommer hon någonsin tillbaka?

  "Nattexpressen" är en alldeles magisk bok i 24 kapitel, perfekt för lyssning!

  Den är skriven av den prisbelönta författaren Karin Erlandsson, som bland annat gjort stor succé med "Pärlfiskaren".

  Läs mer
 12. Tick-tack : Star Stable - Spökberättelser från Jorvik, Ljudbok
  Tick-tack : Star Stable - Spökberättelser från Jorvik, Ljudbok
  Ljudbok
  43,50 kr

  En dag hittar Anne en gammal vacker klocka i en antikaffär, och hon köper med sig klockan hem. Men klockan verkar vara trasig, så hon bestämmer sig för att bara ha den som prydnad. Dagen efter är det dock något som inte stämmer. Det är som om Anne redan vet vad som kommer hända under dagen. Nästan som om hon redan varit med om exakt samma dag en gång förut ... När klockan sakta börjar ticka baklänges inser hon att den drar med sig henne bakåt i tiden! Hon måste göra sig av med klockan, innan hennes tid rinner ut ...

  Musik- och ljudläggning av Johan Rask, AB Hela Rasket.

  En ryslig spökhistoria från Jorvik, som på Star Stable-manér blandar äventyr, hästar och magi i bästa bokslukarstil. Onlinespelet Star Stable är världens snabbast växande datorspel om hästar, och har över 500 000 aktiva spelare per månad.

  Läs mer
 13. Draksången, Ljudbok
  Draksången, Ljudbok
  Ljudbok
  82,65 kr

  Draksången är den andra delen i Jo Salmsons spännande fantasyberättelse "Drakarnas öde". Nea har fått veta den fruktansvärda sanningen: Häxmästaren lever! Nu står hennes enda hopp till drakarna. Kan de och Stjärnstenarna hjälpa henne att besegra häxmästarens onda magi?

  På andra sidan bergen samlar häxmästaren sina krigare. Hans spioner är redan utplacerade i riket, och det är de tre Stjärnstenarna han är ute efter! Med deras kraft vill han ta över världen.

  Nea flyr söderut, mot huvudstaden Demar, för att ta reda på vad som hänt med drakarna. I sin packning gömmer hon en av Stjärnstenarna.

  Snart får hon sällskap. Klanpojken Bann är också på flykt från den ondskefulle häxmästaren. Men är Bann den hon tror?

  Kan Nea alls lita på sina nya vänner, nu när striden mot häxmästaren kommer allt närmare?

  Lyssna också på Stjärnstenen, den första delen i serien "Drakarnas öde, eller böckerna om Tam Tiggarpojken som utspelar sig i samma värld.

  Läs mer
 14. Du har rätt!, Ljudbok
  Du har rätt!, Ljudbok
  Ljudbok
  43,50 kr

  Det här är en bok om de livsviktiga rättigheter som alla under 18 år har enligt Barnkonventionen.

  Boken innehåller gripande berättelser, konkreta råd och frågeställningar som på olika sätt belyser värdet av att behandla varandra rättvist och jämlikt. Berättelserna i boken berör allt från rasism, elevrådsengagemang, maktperspektiv, klass och föräldrar som lägger näsan i blöt.

  Jason Diakité och Matilda Westerman har skrivit, och läser personligt, engagerat och pedagogiskt om en av FNs absolut viktigaste konventioner.

  Med ljudboken vill författarna skapa en känsla av hopp och delaktighet, men också ge dig som läsare verktyg för att själv påverka din vardag och engagera dig.

  MATILDA WESTERMAN har arbetat som stabschef på Utbildningsdepartementet och gick redan som sjuåring med i sitt första elevråd. Under flera år satt hon i BRIS förbundsstyrelse.

  JASON DIAKITÉ har tagit emot pris för sitt engagemang mot främlingsfientlighet, och i över tjugo år skrivit samhällskommenterande musik under sitt artistnamn TIMBUKTU.

  Andra medverkande i boken är Malva Westerman, Ella Norrbom, Mikael Wranell, Omar Al Zankah, Christer Molander och Marika Lagercrantz

  Läs mer
 15. PAX. Vitormen, Ljudbok
  PAX. Vitormen, Ljudbok
  Ljudbok
  65,25 kr

  Magin stegras när vårens mest efterlängtade boksläpp går av stapeln. Med Vitormen är vi framme vid del 8 av den hyllade och redan kultförklarade urban fantasy-serien ”PAX”. Böckerna som tagit Sverige med storm och som är barnens favoritläsning är skapade av deckardrottningen ÅSA LARSSON, känd för sina kriminalromaner om Rebecka Martinsson, tillsammans med författaren och forskaren, INGELA KORSELL. De hyllade illustrationerna står ingen mindre än serietecknaren bakom Batman för - HENRIK JONSSON.

  En uråldrig fasa vaknar till liv och bryter sig loss, ett barn slukas och försvinner och någonstans i Mariefred finns en flicka som plågas av skuld och hemligheter.Samtidigt hålls Iris fången av Maggan Migrän och mörka planer börjar utkristalliseras. Ska Viggo och Alrik kunna närma sig Svarthäxan utan att samtidigt gå under själva? Pax-serien tilldelades priset Crimetime Specsavers Award 2016 i kategorin Årets barndeckare!

  Succéböckerna som gör sitt segertåg över världen och älskas av fler och fler unga bokslukare. Läs mer om Viggo, Alrik och skaparna bakom ”PAX” på: www.bonniercarlsen.se/pax

  Böckerna i serien heter:

  1. Nidstången

  2. Grimmen

  3. Mylingen

  4. Bjäran

  5. Gasten

  6. Näcken

  7. Pestan

  8. Vitormen

  9. Maran

  10. Draugen

  Läs mer
 16. Percy Jackson: Monsterhavet, Ljudbok
  Percy Jackson: Monsterhavet, Ljudbok
  Ljudbok
  82,65 kr

  Möt Percy Jackson, som upptäcker att han faktiskt är född till att vara något mer än en vanlig människa … Han är född till hjälte!Percy har knappt hunnit hämta sig från förra sommarens blixtjakt, innan han hamnar i ett nytt svindlande äventyr! Den här gången med havsmonster, sirener och andra mytologiska figurer. Hans mål är att rädda sina kompisar och sommarlägret från undergång, men för att kunna göra det måste han hitta det gyllene skinnet, som en grym cyklop har lagt beslag på. Samtidigt flåsar andra odjur honom i hälarna, de vill gärna se att han misslyckas.Detta är den andra boken om Percy Jackson som har Poseidon som far och en vanlig dödlig mamma. Här möts vår samtida vardag och grekiska gudar i en berättelse man inte kan lägga ifrån sig!

  I USA är Rick Riordans serie om halvguden Percy ett superfenomen i Twilight-klass. De övriga delarna heter "Född till hjälte", "Titanernas förbannelse", "Kampen om labyrinten" och "Striden om Olympen".

  Läs mer
 17. Undervattensgåtan. CLUE 3, Ljudbok
  Undervattensgåtan. CLUE 3, Ljudbok
  Ljudbok
  72,50 kr

  Ett filmteam kommer till Skutbukten och det kryllar plötsligt av skådespelare, kamerafolk och andra gäster på pensionat Pärlan. Efter att en stor explosion filmats till sjöss, kommer mystiska saker upp till ytan. Dessutom får Cecilia, Leo och Une reda på att det hålls hemliga fredsförhandlingar mellan två ökända motorcykelklubbar. Kan fynden på havsbotten härstamma från motorcyklisten som försvann för sju år sedan?

  Vi följer Cecilia, Leo, Une och hunden Egon i deras nervkittlande jakt på gåtans lösning.

  ”Undervattensgåtan”, tredje delen i serien CLUE, är en spännande pusseldeckare i högt tempo för 9–12 år, författad av deckaresset och före detta polisen Jørn Lier Horst. Lyssna också ”Salamandergåtan” och ”Maltesergåtan”.

  Läs mer
 18. Indra Larssons vilda hästkärlek, Ljudbok
  Indra Larssons vilda hästkärlek, Ljudbok
  Ljudbok
  94,25 kr

  Lin Hallberg är tillbaka med den fjärde boken om den dagdrömmande och totalt djurtokiga Indra Larsson.

  Det är sommarlov och Indra lever sin dröm. Uppdraget med den livströtta ridskolehästen Dexter och den vilda ponnyn Ruby från Dartmoorheden är det mest underbara som har hänt, men också det svåraste. Villkoret för hästsommaren tornar upp sig som ett svart moln. Båda hästarna ska säljas och det gör det svårt att riktigt glädjas åt förtroendet Ruby visar och att Dexter verkar tycka att livet är roligt igen. Indra vill vara osjälvisk, samtidigt som det känns som om hennes hjärta går sönder.

  Sen är det ju mamma och hennes Arvid också. Finns det verkligen plats för Indra mitt i deras nyvunna lycka?

  Precis som alltid finns vännen Ruben där och han är igång med ett nytt dokumentärfilmsprojekt. ”Flickan med de stora drömmarna”, är Indra förstås och det finns massor att berätta om hennes oändliga kärlek till djur!

  Läs mer
 19. Neros torn, Ljudbok
  Neros torn, Ljudbok
  Ljudbok
  137,75 kr

  Rafflande spänning i femte och avslutande delen i Rick Riordans populära serie om den grekiska guden Apollon, som dessvärre förvandlats till den finniga tonåringen Lester Papadopoulos.

  Lesters halvgudvänner på Camp Jupiter har just hjälpt honom överleva attacker från blodtörstiga ghuler, de har tillsammans tagit sig an en ond romersk kung och hans zombiearmé, samt de livsfarliga kejsarna Caligula och Commodus. Men ingen rast och ingen ro. Nu måste Lester och Meg följa harpyan Ellas profetia och bege sig till Neros torn i New York för att där besegra den sista kejsaren. Kommer han sedan äntligen få återvända till Olympen i sin fulländade, gudomliga gestalt?

  Rick Riordan är en av världens mest populära författare. Hans serie om Percy Jackson har översatts till mer än 35 språk, och legat till grund för två storfilmer från Hollywood. I serien om Apollon fortsätter han att utforska den grekiska och romerska mytologin i en rad böcker som ständigt ligger högt upp på New York Times bestsellerlista.

  Läs mer
 20. Alba och landet bortom, Ljudbok
  Alba och landet bortom, Ljudbok
  Ljudbok
  137,75 kr

  Ett storslaget fantasy-äventyr med inslag av skandinavisk mytologi

  Alba lever med sin farbror Odd i den lilla staden Värend. Hon blir vän med Idun som bor på Björkagård, och får av hennes faster Siri lära sig om växter och djur, men även naturmedicin, runor och uråldriga formler. På gården sker märkliga saker: djuren beter sig inte som djur brukar, en liten figur stryker omkring, och i jordkällaren finns en sten med främmande tecken. Varför har Siri kommit till Värend? Och varför blir Odd arg när han får höra om Siri? När Björkagård visar sig vara ingången till en annan värld bestämmer sig Alba för att ta reda på sanningen. I Landet Bortom, befolkad av älvor, tomtar och vikingar, råder maktkamp mellan häxmästaren och de upproriska trollstammarna. Alba prövas i sina färdigheter i runmagi och stridskonst och måste lära sig navigera i sin nya tillvaro. Men vem kan hon egentligen lita på?

  Lyssna på musiken från landet Bortom! https://playgroundmusic.ffm.to/alba.ycj

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida