13,00 kr - 145,00 kr
145,00 kr
13,00 kr

52 produkter

52 produkter

Hitta ljudböcker för barn i åldern 15 år & upp. Här kan du lyssna på ljudböcker utan krångliga abonnemang. Tusentals titlar att välja mellan.

Ljudböcker - 15 år och upp

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Oktober är den kallaste månaden, Ljudbok
  Oktober är den kallaste månaden, Ljudbok
  Isbn: 9789178132232
  Ljudbok
  101,50 kr
  Han stod på vår lilla stentrappa iklädd uniform och sa att han hette Viktor Franzén. Jag tyckte inte om honom. Han frågade om mamma var hemma.
  Nej.
  Vet du var hon är någonstans?
  Nej.
  Vet du när hon kommer hem?
  Jag sa nej en tredje gång och lade armarna i kors.
  Vad gäller det?
  Din bror Jakob.


  Vega är sexton år och håller tyst när polisen frågar om hennes bror, om hans bil och om hagelgeväret. Om var han är, och vad som har hänt. Samtidigt vet hon alldeles för mycket och blir själv indragen.

  Oktober är den kallaste månaden handlar om ett brott, och om en syster som söker efter sin bror. Det är berättelsen om en enslig bygd där någon ljuger, och om priset man betalar för att växa upp.
  Läs mer
 2. Den tredje systern-trilogin del 3, Ljudbok
  Den tredje systern-trilogin del 3, Ljudbok
  Isbn: 9788711756966
  Ljudbok
  58,00 kr
  I den sista delen i triologin bär huvudpersonen ett annat namn. ”Carl” beter sig som en agent, därför uppfattas han också så. Men i själva verket finns inget uppdrag. Han jagar information, reser över hela världen, övervakas ständigt. Ingen vet vad det är han söker, inte ens han själv. Kanske är jakten i stället en flykt … 
  Under pseudonymen Gunnar Blå har Carl-Michael Edenborg gett ut en rad romaner, novellsamlingar och ett seriealbum. Texterna är kända för sin säregna blandning av erotik, komik och filosofi. 

  – ”Spring och köp mina vänner.” – Benny Holmberg, TK

  ”... hudlöst och svindlande vackert.”
  – Isabelle Ståhl, Nöjesguiden

  ”Gunnar Blås romantriologi är det mest smärtsamma man kan läsa just nu.”
  – Jonas Thente, DN.

  I den hyllade ”Den tredje systertriologin” ingår ”Den tredje systern”, ”Gå ner för trappan” och ”Övervakningen: minnet av dig.” 

  Läs mer
 3. Änglamakerskan / Lättläst, Ljudbok
  Änglamakerskan / Lättläst, Ljudbok
  Isbn: 9789175431239
  Ljudbok
  145,00 kr

  Lättläst Läckberg 

  Änglamakerskan är den åttonde boken i den fristående deckarserien om polisen Patrik Hedström och författaren Erica Falck.

  Ebba och hennes man Mårten flyttar tillbaka till Valö, den ö som Ebba kommer ifrån. Genast händer det obehagliga saker. Men egentligen började det långt tidigare.

  När Ebba var ett år gammal försvann hela hennes familj spårlöst. Gåtan har aldrig fått någon lösning. Vad är det egentligen som pågår på ön? Och vad hände med Ebbas familj? Patrik och Erica dras in i mysteriet.

  Boken är återberättad och bearbetad av Åsa Sandzén och har bland annat ett förenklat språk, tydlig kapitelindelning och inledande presentationer av persongalleriet. Perfekt för äldre ungdomar och vuxna som av olika anledningar vill ha eller behöver ett mer lättläst alternativ.


  - Lättläst Läckberg
  - Riktig nagelbitare som lockar till sträckläsning
  - Säkert kort för att väcka läslusten hos lite äldre ungdomar och vuxna


  Så här berättar Åsa om hur hon arbetat med återberättandet av boken:
  "Att bearbeta till lättläst form är lite som att skriva film-manus. En del karaktärer och miljöbeskrivningar måste strykas så att handlingen blir rakare. Den största utmaningen med att återberätta deckare, som Camilla Läckbergs böcker, är att strukturen på berättelsen måste förtydligas men intrigen får inte avslöjas i förväg. Gåtorna måste vara kvar. Det som är typiskt för författaren ska behållas, även i den lättlästa boken."

  Sagt om boken:
  ”Jag tyckte att boken var jättespännande, man förstod alla orden. Boken passar inte bara äldre tonåringar och vuxna utan också yngre tonåringar. Man förstår jättebra och hänger med hela tiden. Boken passar utmärkt till de som har dyslexi som jag. Värd att läsa!!”
  Rasmus, 16-årig läsare

  Hegas - lätta att läsa, svåra att motstå 

  Läs mer
 4. Stenarnas makt, Ljudbok
  Stenarnas makt, Ljudbok
  Isbn: 9789151966854
  Ljudbok
  65,25 kr
  Keila och Odd har rymt från dödslägret Avgrunden och hållit sig dolda hela vintern i Keilas stuga. När våren kommer följer Keila med rörelsen för att kämpa mot Härskaren. Hon tar med sig sitt skrin med magiska stenar och lämnar Odd åt sitt öde. Odd drar sig allt längre in de djupa skogarna för att undvika människor som kan håna och förfölja honom på grund av hans vanställda ansikte. Tankarna på Keila gör att han oförsiktigt nog låter sig fångas och han blir inlåst i en mörk grotta. Han riskerar ett fruktansvärt öde och bara hans inre styrka kan leda honom rätt.


  "Stenarnas makt"är en fantasy för ung vuxen med starka inslag av nordisk folksaga. Den är en mix av gammalt och nytt där stenars magiska kraft står i centrum. Boken är en fristående fortsättning på "Keilas gåva"
  Läs mer
 5. Guds Ande och Ord, Ljudbok
  Guds Ande och Ord, Ljudbok
  Isbn: 9789175182650
  Ljudbok
  79,75 kr
  Del 5, i en serie av 7 ljudböcker. Innehållet koncentreras kring Ordet, dopet och nattvarden och har följande kapitelrubriker: 1. Guds Ande och Ord - viktigt att ta vara på 2. Guds Ande och Ord - vill bo hos oss i all sin rikedom 3. Guds Ande och Ord - bevarar oss från att gå vilse. 4. Guds Ande och Ord - gör dopet till ett levande vatten 5. Guds Ande och Ord - möter oss redan som små i dopets bad 6. Guds Ande och Ord - förmedlar Kristi kropp och blod i nattvarden 7. Guds Ande och Ord - talar om vilka som är värdiga nattvardsgäster Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. Hemligheten ligger i att han fått inblick i Guds hjärta - och tagit emot hans nåd och trofasthet. Rosenius har lärt känna den underbare - levande Guden som kan förlåta synder. När dessa texter nu ges ut som ljudbok, sker det med förhoppningen att många lyssnare skall finna nåden i Guds hjärta. Carl Olof Rosenius levde 1816-1868 och är en av Sveriges största väckelsepredikanter genom tiderna och en av Sveriges mest lästa författare. Rosenius böcker är översatta till drygt 30 språk. Swen Bergling gör en utmärkt, inlevelsefull insats som uppläsare. Daniel Klang är ljudtekniker och redigerare. Produktion: BV Förlag Läs mer
 6. Jesus, bli när oss!, Ljudbok
  Jesus, bli när oss!, Ljudbok
  Isbn: 9789175182674
  Ljudbok
  79,75 kr
  Del 7, i en serie av 7 ljudböcker, handlar om frälsningsvisshet, vikten av att äga ett levande hopp och att ha en beredskap inför Herrens återkomst Kapitelrubriker: 1. Jesus, bli när oss! - och lär oss den nya sången. 2. Jesus, bli när oss! - och ge oss visshet om vår barnarätt. 3. Jesus, bli när oss! - och utforska våra hjärtan. 4. Jesus, bli när oss! - och hjälp oss att tro när vi inte ser 5. Jesus, bli när oss! - och helga du vårt liv 6. Jesus, bli när oss! - och stärk oss med ett levande hopp 7. Jesus, bli när oss! - och håll oss beredda till hans ankomst! Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. När dessa texter nu ges ut som ljudbok, sker det med förhoppningen att många lyssnare skall finna nåden i Guds hjärta. Carl Olof Rosenius levde 1816-1868 och är en av Sveriges största väckelsepredikanter genom tiderna och en av Sveriges mest lästa författare. Rosenius böcker är översatta till drygt 30 språk. Swen Bergling gör en utmärkt, inlevelsefull insats som uppläsare. Daniel Klang är ljudtekniker och redigerare. Läs mer
 7. Åtrå, Ljudbok
  Åtrå, Ljudbok
  Isbn: 9789186615055
  Ljudbok
  123,25 kr
  Efter succén med LUST är Clara Jonsson nu tillbaka med sin andra ljudbok - denna gång med åtrån i centrum.

  I Åtrå får vi följa med på elva olika erotiska äventyr.Vi möter personer som alla hör ihop. Trots att de flesta av dem inte känner varandra, flätas deras liv samman genom sexualiteten, oväntade möten och lustfyllda upplevelser. Gemensamt för dem alla är en bultande, värkande och tvingande åtrå som leder till oanade konsekvenser. Här ges fantasierna fritt spelrum, och sådant som är förbjudet blir plötsligt tillåtet. Kärlek, sex och hemliga drömmar - möjligheterna är obegränsade och den sexuella njutningen och utlevelsen står i centrum.

  Clara Jonssons noveller är nyskriven svensk erotik av högsta klass. Låt dig inspireras, förföras och eggas!

  CLARA JONSSON är pseudonym för en känd svensk författarinna.
  Läs mer
 8. En har dött för alla, Ljudbok
  En har dött för alla, Ljudbok
  Isbn: 9789175182636
  Ljudbok
  79,75 kr
  Del 3, i en serie av 7 ljudböcker, handlar om Kristi försoningsverk och har följande kapitelrubriker: 1. En har dött för alla - enligt Guds eviga frälsningsråd 2. En har dött för alla - som Herren lovade på fallets dag 3. En har dött för alla - hemligheten som Gud vill uppenbara 4. En har dött för alla - ett glädjebud för syndare 5. En har dött för alla - en blick på den korsfäste livet dig ger 6. En har dött för alla - den gode herden ger sitt liv för fåren 7. En har dött för alla - det ska vi sjunga om i evighet Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. Hemligheten ligger i att han fått inblick i Guds hjärta - och tagit emot hans nåd och trofasthet. Rosenius har lärt känna den underbare - levande Guden som kan förlåta synder. När dessa texter nu ges ut som ljudbok, sker det med förhoppningen att många lyssnare skall finna nåden i Guds hjärta. Carl Olof Rosenius levde 1816-1868 och är en av Sveriges största väckelsepredikanter genom tiderna och en av Sveriges mest lästa författare. Rosenius böcker är översatta till drygt 30 språk. Swen Bergling gör en utmärkt, inlevelsefull insats som uppläsare. Daniel Klang är ljudtekniker och redigerare. Läs mer
 9. Syndens dagliga plåga, Ljudbok
  Syndens dagliga plåga, Ljudbok
  Isbn: 9789175182582
  Ljudbok
  79,75 kr
  Del 2, i en serie av sju ljudböcker, handlar om syndens verklighet och har följande kapitelrubriker: 1. Syndens dagliga plåga - började på syndafallets dag 2. Syndens dagliga plåga - är större än vi tror 3. Syndens dagliga plåga - lär vi känna genom lagen 4. Syndens dagliga plåga - gör oss ofta förvirrade 5. Syndens dagliga plåga - kan ge tvivel på allt heligt 6. Syndens dagliga plåga - men samtidigt en daglig rättfärdighet Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. Hemligheten ligger i att han fått inblick i Guds hjärta - och tagit emot hans nåd och trofasthet. Rosenius har lärt känna den underbare - levande Guden som kan förlåta synder. När dessa texter nu ges ut som ljudbok, sker det med förhoppningen att många lyssnare skall finna nåden i Guds hjärta. Carl Olof Rosenius levde 1816-1868 och är en av Sveriges största väckelsepredikanter genom tiderna och en av Sveriges mest lästa författare. Rosenius böcker är översatta till drygt 30 språk. Swen Bergling gör en utmärkt, inlevelsefull insats som uppläsare. Daniel Klang är ljudtekniker och redigerare. Läs mer
 10. Clara Jonssons erotiska dagbok, Ljudbok
  Clara Jonssons erotiska dagbok, Ljudbok
  Isbn: 9789186615642
  Ljudbok
  137,75 kr
  Pseudonymen Clara Jonsson har etablerat sig som Sveriges mest populära och bäst säljande erotiska författare. Sinnligt, kvinnligt, ångande och alltid frispråkigt, skildrar hon den samtida människans sexualitet.

  Men hur står det till med Clara Jonssons eget sexliv? Vem är hon, denna gäckande gestalt som kastat ljus över svenskars erotiska förehavanden, som beskrivit sådant som andra ryggat tillbaka inför och som med skicklig formuleringskonst lyckats egga trötta sinnen?

  Nu kommer Clara Jonssons personliga erotiska dagbok, en efterlängtad volym som tagit flera år att skriva.

  I dagboken får vi följa författarinnan på hennes erotiska eskapader, se hur hennes sexuella identitet byggs upp genom sensuella experiment och laddade möten. Den moderna kvinnan är fri att leva sitt liv som hon vill och bejaka sin lust. Det gör Clara Jonsson och berättar om det på ett sätt som bara hon kan.
  Läs mer
 11. Rättfärdig i Jesus, Ljudbok
  Rättfärdig i Jesus, Ljudbok
  Isbn: 9789175182643
  Ljudbok
  79,75 kr
  Del 4, i en serie av 7 ljudböcker, handlar om människans möjlighet att få vara rättfärdig i Jesus trots all synd och brist. Kapitelrubriker: 1. Rättfärdig i Jesus - fri från lagen 2. Rättfärdig i Jesus - frikänd från all synd 3. Rättfärdig i Jesus - utan några egna meriter 4. Rättfärdig i Jesus - ständigt och trots all synd Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. Hemligheten ligger i att han fått inblick i Guds hjärta - och tagit emot hans nåd och trofasthet. Rosenius har fått smaka på vad dedt innebär att få vara rättfärdig i Jesus trots all synd och orenhet. När dessa texter nu ges ut som ljudbok, sker det med förhoppningen att många lyssnare skall finna nåden i Guds hjärta. Carl Olof Rosenius levde 1816-1868 och är en av Sveriges största väckelsepredikanter genom tiderna och en av Sveriges mest lästa författare. Rosenius böcker är översatta till drygt 30 språk. Swen Bergling gör en utmärkt, inlevelsefull insats som uppläsare. Daniel Klang är ljudtekniker och redigerare. Läs mer
 12. Till alla dem, Ljudbok
  Till alla dem, Ljudbok
  Isbn: 9789198207361
  Ljudbok
  145,00 kr

  Jane Stigsdotters första novellsamling innehåller åtta berättelser om nära relationer. Så som de kan se ut mellan mammor och döttrar, pappor och döttrar, systrar, vänner, men även mellan Döden och människan. Novellerna innehåller mycket sorg, rädsla, skam och ensamhet,  men i grunden bygger de på kärlek. Hur vi ser på oss själva. Hur vi ser på andra. Novellsamlingen - Till alla dem – handlar om oss.

  Varje novell avslutas med en dikt som anknyter till berättelsen.

  Jane Stigsdotter är född och uppvuxen i Stockholm, men bor sedan sommaren 2015 i Skåne. Hon är 61 år och har skrivit i hela sitt liv, men det var först 2013 som hon fick chansen att ägna sig åt denna form ”på riktigt”.  Så här blev det!   

  Läs mer
 13. Vardagsjuridik för unga, Ljudbok
  Vardagsjuridik för unga, Ljudbok
  Isbn: 9789177612728
  Ljudbok
  116,00 kr
  Med ett enkelt språk berättar Axel af Petersens om våra gemensamma rättigheter och skyldigheter, i kapitel som bland annat beskriver avtalsrätt, konsumenträtt, brott och straff, internet, polisen och allemansrätten. Vissa kapitel har ett specifikt ungdomsperspektiv, men är även intressant för andra som vill lära sig grundläggande juridik. Läs mer
 14. Kort kjol (lättläst), Ljudbok
  Kort kjol (lättläst), Ljudbok
  Isbn: 9789179871741
  Ljudbok
  87,00 kr
  Sommarlov - som de har längtat! Myran och hennes klasskamrater firar. Myrans bästis åker hem, medan Myran följer med två killkompisar på efterfest. Men festen urartar och de två killarna utsätter Myran för en våldtäkt. För Myran följer en fruktansvärd tid. Rädslan, polisförhören och rättegången. Hur ska hon kunna leva vidare? Och hur ska hon kunna komma tillbaka till skolan där alla vet vad som har hänt?

  Äntligen i lättläst bearbetning: 00-talets viktigaste bok! Christina Wahldéns debutbok Kort kjol kom ut 1999. Varken förr eller senare har något liknande getts ut i den svenska ungdomslitteraturen. Boken väckte stor uppståndelse med sitt angelägna tema, och fortsätter att beröra och skaka om läsare. Boken, som handlar om en gruppvåldtäkt, präglas trots det tunga ämnet ändå av en hoppfull ton. Det är en bladvändare som man läser i ett enda svep – och författaren svävar aldrig på målet när det gäller skuldfrågan.

  Lättlästa böcker från Nypon förlag är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat efter den tänkta läsarens ålder.
  Läs mer
 15. Och du ska kalla dig man, Ljudbok
  Och du ska kalla dig man, Ljudbok
  Isbn: 9788711778104
  Ljudbok
  97,15 kr

  Johan börjar inse att allt inte står rätt till med kvinnan han för­älskat sig i. Det som verkade så rätt förändras snart till något som sätter allt djupare spår i själen. Men han vill inte se och väljer att blunda för signalerna. Hur förgörande de än må vara.

  Och du ska kalla dig man är en inblick i en relation som präglas av kärlekens destruktiva krafter, där en person utsätter sin partner för en allt mer avancerad form av misshandel. Men också vad som får en människa att bli kvar där. Och göra våld på sig själv. I kärlekens namn.

  Johnny Martinsson är född 1970 och ­bosatt i Göteborg. Han är utbildad socionom/terapeut, vilket också präglar det han skriver. 

  Läs mer
 16. Bröders gemenskap, Ljudbok
  Bröders gemenskap, Ljudbok
  Isbn: 9789175182667
  Ljudbok
  79,75 kr
  Del 6, i en serie av 7 ljudböcker, handlar om den kristna syskongemenskapen. Trots stora olikheter finns en samsyn mellan Guds barn som har sin grund i tron på Kristus som syndares Frälsare. Kapitelrubriker: 1. Bröders gemenskap - gör oss till ett i "den sanna kyrkan" 2. Bröders gemenskap - vilar på syndernas förlåtelse 3. Bröders gemenskap - ska präglas av kärlek 4. Bröders gemenskap - ständigt och trots all synd 5. Bröders gemenskap - är en gemenskap av "präster" 6. Bröders gemenskap - trots all olikhet mellan Guds barn Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. När dessa texter nu ges ut som ljudbok, sker det med förhoppningen att många lyssnare skall finna nåden i Guds hjärta. Carl Olof Rosenius levde 1816-1868 och är en av Sveriges största väckelsepredikanter genom tiderna och en av Sveriges mest lästa författare. Rosenius böcker är översatta till drygt 30 språk. Swen Bergling gör en utmärkt, inlevelsefull insats som uppläsare. Daniel Klang är ljudtekniker och redigerare. Läs mer
 17. Den blomstertid nu kommer, Ljudbok
  Den blomstertid nu kommer, Ljudbok
  Isbn: 9789180000369
  Ljudbok
  130,50 kr

  "Den blomstertid nu kommer" av Maria Richardsson är en omtumlande bok om ungdomars känslor, fasader och hierarkier. Om att försöka hitta sig själv i en värld där de vuxna lyser med sin frånvaro.

  Det är 80-tal, och de fyra tonårstjejerna Linda, Anna, Sofi och Sussi kämpar med att få ordning på sina liv. De lever en vardag där status i klassen väger tungt och tonårskärleken blomstrar, en vardag där mobbning och dysfunktionella hem sätter sina spår.

  Richardsson har även skrivit uppföljaren ”Och allt blir återfött”, där vi får följa de fyra tjejerna i början av vuxenlivet.

  Läs mer
 18. Leo, Ljudbok
  Leo, Ljudbok
  Isbn: 9788711778081
  Ljudbok
  97,15 kr
  Joar förbereds för stamcellstransplantation. Han är fem år och svårt sjuk i leukemi. När familjemedlemmarna testas som potentiella donatorer uppdagas det att Leo inte är biologisk far till barnet. Det blir upptakten till en traumatisk tid för Leo då han måste försöka hantera flera omstörtande händelser samtidigt. Dag för dag minskar dessutom möjligheterna att rädda Joars liv. 

  Catharina Bergsten är frilansande skribent och kommunikatör med medicin och hälsa som specialområde. Hon har en son, en dotter, make och bonusdotter och bor i Göteborg

  "Stora, nästan förbjudna frågor lyfts fram (...) Mycket tänkvärd." 
  /Allas veckotidning 

  "Den gripande historien gör det svårt att lägga ifrån sig boken." ' 
  /Damernas Värld
  Läs mer
 19. Cykelreparatörskan, Ljudbok
  Cykelreparatörskan, Ljudbok
  Isbn: 9788711757017
  Ljudbok
  58,00 kr
  Det handlar om könsdelar, ett par strumpbyxor som själva går uppför trappan, några besökare från Jehovas Vittnen som i själva verket visar sig vara sexmonster. I den andra novellsamlingen med konstiga sagor för konstiga vuxna fortsätter Gunnar Blå att utforska sexualitetens skuggsidor med sin säregna blandning av humor, erotik och filosofi.

  Under pseudonymen Gunnar Blå har Carl-Michael Edenborg gett ut en rad romaner, novellsamlingar och ett seriealbum.

  ”I Blås noveller finns inget av tom självhävdelse, bara ren, skär och förtvivlad mänsklighet i dess fulaste och därmed mest ömkansvärda form. Det blir på ett bakvänt vis vackert och är dessutom roligt.” (Sara Gordan, DN) 

  ”Inte minst överraskar språket, som fått en sällsam pregnans och tyngd. Plötsligt känner man lidandet och tomheten, känslan av att vara ett kryp i ett isande kallt universum.” (Fabian Kastner, SvD) 

  ”Dödsdrift och estetisk konsekvens förenas i en grym vision som bekräftar min bild av Gun-nar Blå som en av den svenska prosans mer originella begåvningar.” (Dan Jönsson, DN)
  Läs mer
 20. Rurik - Lakeuden legenda, Ljudbok
  Rurik - Lakeuden legenda, Ljudbok
  Isbn: 9789178297344
  Ljudbok
  130,50 kr

  Rurik – lakeuden legenda on rikoskirjailija Christian Rönnbackan salattu esikoisromaani, jonka velmusta päähenkilöstä kehittyi myöhemmin Rönnbackan rikosromaanien toimintasankari Antti Hautalehto. Aikamiehen ikään ehtinyt Rurik muistelee nuoruutensa ratkiriemukkaita kepposia Pohjanmaan lakeuksilla. Kultainen 80-luku herää eloon hillittömissä ja räävittömissä nuoruuden kertomuksissa, joissa nokkelan ja suupaltin sankarin edessä joutuvat taipumaan niin virkavalta kuin paikalliset kylähullutkin. Tässä Häräntappoaseen häjymmässä versiossa nyrkit heiluvat ja tulipallot leimahtelevat. Rurikin veijaritarinalle naureskelevat salaa aikuisetkin kuuntelijat.

  Nautitaan Pohjanmaan kautta.

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida