14,00 kr - 174,00 kr
174,00 kr
14,00 kr

167 produkter

167 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom filosofi. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Unga vuxna

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Garkoks Dran: Viimeinen Yliherra osa 1, E-bok
  Garkoks Dran: Viimeinen Yliherra osa 1, E-bok
  E-bok
  45,21 kr
  Aikana, jonka nykyinen maailmamme on unohtanut, suuri sata vuotta tekeillä ollut sota on vihdoin ohi. Haltioiden armeija on surmannut kaksi sanoin kuvaamattoman voimakasta titaania, estäen pahaenteisen ennustuksen toteutumisen. Voimakkaat demonit on karkotettu takaisin valtakuntaansa ja kuolevaiset voivat vihdoin elää rauhassa. Taistelu on jättänyt yhteiskuntaan siunauksensa ja arpensa, mutta todellinen uhka odottaa edelleen horisontissa. Ennustuksen kekäleet kytevät edelleen. Nuori demonilapsi kantaa valtavaa vastuuta hartioillaan oppiessaan ja varttuessaan. Eristäytyneenä tornissaan yli vuosikymmenen ajan, muutamaa vilkaisua ulkomaailmasta lukuun ottamatta, vain hänen luotetuimmat avustajansa rinnallaan. Hänen tulevaisuutensa ollessa kiveen kirjoitettu ja suurten odotusten kohdistuessa häneen, nuoren demonin on vaikea löytää itseään. Mutta mitä muuta voisikaan Demonien Yliherran ja jumalattaren äpärälapsi odottaa? Ystäviä? Vapautta? Kaksi maailmaa, joista toinen haluaa tuhota hänet ja toinen johtaa sitä? Tästä alkaa historian mahtavimman pahiksen taival. Läs mer
 2. Balladen om Solomons Krök, E-bok
  Balladen om Solomons Krök, E-bok
  E-bok
  47,85 kr

  ”Måndagen då Fröken Samuelsson och kapten Jean Bouleau mördades började som vilken måndag som helst.” Så inleds Balladen om Solomons Krök, berättelsen om en by vars främsta kännetecken är
  guld, opium och dammiga gränder.Vem har rätt till marken? Ursprungsbefolkningen eller Teemu och
  hans folk? Hur bör ett samhälle styras? En bok som tar upp moraliska frågor i enskilda situationer, t.ex. kan jag döda den som räddat mig? Den handlar också lika mycket om oväntad vänskap, rasism,
  falskhet, kolonialism, kärlek, politiskt hyckleri.
  Fredrik Brounéus skriver för barn, ungdomar och vuxna. Romanen The Prince of Soul and The Lighthouse vann 2013 det nyzeeländska priset The Sir Julius Vogel Award för bästa ungdomsbok och har översatts till flera språk.

  “Jag uppskattar verkligen den lite skumma humorn som dyker upp ibland, det är inte som att den försöker vara rolig utan det bara dyker upp väldigt naturligt i replikerna och tankarna här och där. Det var verkligen bra gjort!
  Vargnatts Bokhylla

  Läs mer
 3. Slagsmål, E-bok
  Slagsmål, E-bok
  E-bok
  139,20 kr
  Det handlar bara om vem som är först. Ett slag kan vara den enda skillnaden som krävs. 

  Conny har hamnat i en våldsam spiral. Han behöver gemenskapen som Ibrahim och killarna erbjuder, men med den följer förväntan att ställa upp, oavsett vad. Trots att Conny brottas med sig själv blir valet enkelt. Han är beredd att utstå nästan vad som helst. Vad som helst som gör upp med ett förflutet som inte lämnar honom ifred.

  I Karl Modigs nya roman Slagsmål behandlar han tunga ämnen som kärlek, sorg, trauman, vänskap och våld. Men framförallt handlar den om mäns relationer till varandra. Deras raka, ärliga vänskap å ena sidan och å andra sidan deras svårighet att nå ut till varandra.
  Läs mer
 4. Twilight 4 - Så länge vi båda andas, E-bok
  Twilight 4 - Så länge vi båda andas, E-bok
  E-bok
  108,75 kr

  Så länge vi båda andas är den avslutande delen på Om jag kunde drömma, När jag hör din röst och Ljudet av ditt hjärta.

  "Var inte rädd", mumlade jag. "Vi hör ihop".

  Jag överväldigades plötsligt av sanningen i mina egna ord. Det här ögonblicket var så perfekt, så rätt. Det fanns inga tvivel.

  Han lade armarna om mig och höll mig intill sig... Det kändes som om varenda nervtråd i min kropp sprakade och glödde. 

  "För alltid", instämde han.

  Att vara oåterkalleligt förälskad i en vampyr är som en underbar fantasi och en mardrömsliknande verklighet.

  Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan.

  För sin kärleks skull tvingas hon välja mellan de odödligas mörka och förföriska värld eller att fortsätta vara varm, mänsklig och levande. Hennes val sätter igång en kedja av händelser som kommer att få oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade ...

  Detta är den hett efterlängtade avslutningen på Bellas och Edwards omöjliga kärlekshistoria - en romantisk saga som har förtrollat miljoner läsare världen över.

  Läs mer
 5. Twilight 3 - Ljudet av ditt hjärta, E-bok
  Twilight 3 - Ljudet av ditt hjärta, E-bok
  E-bok
  108,75 kr

  "Bella?"

  Edwards mjuka röst hördes bakom mig. Jag vände mig om och såg honom jogga uppför trappan, med vindrufsigt hår efter att ha sprungit. Han omfamnade mig genast, precis som på parkeringsplatsen, och kysste mig igen.

  Kyssen skrämde mig. Den var för laddad och hans läppar pressades alltför hårt och desperat mot mina - som om han var rädd att vår tid höll på att rinna ut.

  En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt efter hämnd - Bella befinner sig återigen i fara. 

  Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och vänskapen med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar.

  Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död. 

  Men vad är vad?

  Läs mer
 6. Eld, E-bok
  Eld, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

  Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.

  Eld är andra delen i Engelsforstrilogin.

  Den första boken, Cirkeln, blev en stor succé bland både kritiker och läsare i Sverige. Boken gick som första ungdomsbok någonsin in på DN:s kritikerlista.

  "Jag blev fullständigt fucking knockad." Jonas Thente, Dagens Nyheter

  Cirkeln nominerades till Augustpriset med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser."

  Trilogin är såld till ett tjugotal länder.

  Läs mer
 7. Ett litet hål i mörkret, E-bok
  Ett litet hål i mörkret, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Jag är på bron när mamma ringer. – Farmor ligger på akuten, säger hon. Jag stannar. Men allt annat fortsätter att röra sig.

  När Calles farmor hamnar på sjukhus stannar världen. Det är många år sedan hans pappa dog, men nu tvingar sig plötsligt sorgen och saknaden på igen. Då flyttar en tjej in i lägenheten bredvid hans. En tjej i stor, röd halsduk. Poetiskt, sårbart, ömsint och plågsamt äkta om stor tyst sorg och om ett möte som kan bli början till en förändring.

  2008 nominerades Ett litet hål i mörkret till Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok.

  Livsbejakande berättelse om sorg.
  DN

  Ingrid Olssons impressionistiska berättargrepp med korta rytmiska fraser gör denna bok om döden intensivt levande. Den känns äkta.
  SvD

  Läs! En mycket fin bok!
  Bokfreak
  Läs mer
 8. Förlorad ängel, E-bok
  Förlorad ängel, E-bok
  E-bok
  108,75 kr

  En svuren ed

  En fallen ängel

  Förbjuden kärlek

  Noras lycka med Patch som skyddsängel blir kortvarig. För hon misstänker snart att han vill henne illa och drar sig därför undan. Patch svarar med att genast börja dejta Marcie, Noras värsta fiende och verkliga plågoande.

  Det går så långt att Nora inte bara fruktar för sitt eget liv utan också börjar misstänka att det är Patch som ligger bakom mordet på hennes pappa.

  Kan Nora lita på sin skyddsängel? Är hans hemligheter farligare än hon någonsin kan föreställa sig?

  Förlorad ängel av Becca Fitzpatrick är den olidligt spännande uppföljaren till succéboken Fallen ängel.

  Läs mer
 9. Twilight 1 - Om jag kunde drömma, E-bok
  Twilight 1 - Om jag kunde drömma, E-bok
  E-bok
  108,75 kr
  Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning.

  Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edwards och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

  Om jag kunde drömma är den första boken i den intensivt sinnliga serien om Bellas och Edwards omöjliga kärlek.

  Läs mer
 10. Noras val, E-bok
  Noras val, E-bok
  E-bok
  108,75 kr

  En svuren ed

  En fallen ängel

  Förbjuden kärlek

  Nora vaknar upp på en kyrkogård utan att veta hur hon hamnat där. Hon minns inget av att ha varit kidnappad eller något av de senaste månaderna.

  Vad är det för svarta "hallucinationer" och minnesfragment Nora får och vad är det hennes familj och vänner försöker dölja när de uppmanar henne att inte gräva i det förflutna?

  Hennes sökande leder till en mäktig man som vill hämnas och inte drar sig för att utöva svartkonst. Nora ställs inför val som kommer förändra hennes liv för alltid...

  Noras val av Becca Fitzpatrick är den spännande tredje delen efter succéböckerna Fallen ängel och Förlorad ängel.

  Läs mer
 11. Rädda mig inte!, E-bok
  Rädda mig inte!, E-bok
  E-bok
  108,75 kr
  Jag kämpar för att fylla
  lungorna med syre.
  Jag kämpar för att hålla
  mina händer i styr.
  ”Är det verkligen möjligt”,
  viskar han, ”att du inte
  känner elden mellan oss?”

  Skrivet om första boken i serien, Rör mig inte!
  ”Jag kapitulerar helt inför den här berättelsen …
  Det är hårt, rått och sjukt sexigt utan att gå för långt.
  Det här är exakt den bok jag letat efter så länge,
  nämligen en helt utan moraliska pekpinnar.”

  Beroende av böcker

  Läs mer
 12. Fallen ängel, E-bok
  Fallen ängel, E-bok
  E-bok
  108,75 kr

  En svuren ed

  En fallen ängel

  Förbjuden kärlek

  Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet.

  Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande. Patch dyker upp överallt i Noras liv, och verkar dessutom veta mer om henne än hennes närmaste vänner. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...

  Becca Fitzpatrick skildrar här ett passionerat drama där kärleken är lika stark som den tycks omöjlig.

  En fallen ängel, lika sexig som han är skrämmande, förälskar sig i en ung kvinna och därmed hamnar de båda mitt i en uråldrig kamp mellan det onda och det goda.

  Läs mer
 13. En varm vinter, E-bok
  En varm vinter, E-bok
  E-bok
  94,25 kr

  Alex tillvaro står henne upp i halsen. Hennes föräldrar har just skilt sig, de beter sig som ansvarslösa barnungar och Alex står inte ut längre, hon vill bort, iväg. Så istället för att börja trean på gymnasiet tar hon sina sparade körkortspengar och köper en halvårsbiljett till andra sidan jordklotet, till Australien.

  Hon lägger en lapp på köksbordet, om hennes mamma händelsevis skulle bry sig: "Jag har åkt till Australien för att finna mig själv. Jag ska lära mig surfa. Vi kanske ses."

  Hon hamnar på en sockerplantage i Cooktown, en liten håla mitt ute i ingenstans, där hon stannar ett tag. Sen åker hon till Bali för att lära sig surfa. Och så tillbaka till Australien, till Sydney, där Ed, som hon var på plantagen med, pluggar. Ed, som hon ju också är rätt kär i. Så sakta känner Alex att hon faktiskt håller på att finna sig själv, även om gräset kanske faktiskt inte är så mycket grönare 1 600 mil hemifrån.

  Christina Wahldén har skrivit en ungdomsroman som till stora delar är ganska olik hennes tidigare, men det finns också likheter: Även här är huvudpersonen en ung kvinna med en vilja så stark att den kan försätta berg. En huvudperson som man som läsare lätt känner igen sig i - längtan efter frihet, att få vara sin egen och att utmana sina rädslor.

  Läs mer
 14. Aska och eld 1 - Askfödd, E-bok
  Aska och eld 1 - Askfödd, E-bok
  E-bok
  108,75 kr

  Sabaa Tahir jämförs med J.K. Rowling och George R.R. Martin och hennes debut har redan blivit ett fenomen, hyllad av både kritiker och läsare. I Askfödd skildrar hon en storslagen kamp för frihet och en kärlekshistoria som sliter hjärtat itu. Boken är den första av fyra och gick direkt upp till andraplatsen på New York Times bästsäljarlista.

  I Krigarnas imperium straffas olydnad med döden. Intellekt slås i bojor och skönhet blir till ruiner. Det som en gång var ett blomstrande rike är nu en värld av aska.

  Laias föräldrar är döda, och hennes bror sitter fängslad för landsförräderi. I ett desperat försök att rädda sin bror ber Laia motståndsrörelsen om hjälp och ingår ett ödesdigert avtal.

  Elias är den bäste studenten på militärskolan Blackcliff. Han är starkast, snabbast och kommer från en mäktig familj. Men i hemlighet vill han fly från skolan. Han vill inte ägna sitt liv åt att kriga för den brutala överbefälhavaren.

  När Laias och Elias vägar korsas inser de att de behöver varandra för att få det de mest av allt vill ha frihet. Deras öden är tätt sammanflätade och tillsammans kommer de att förändra framtiden för hela Imperiet.

  "Spänningen är med från början när hon berättar och beskriver med noggranna detaljer. Först växlar handlingen mellan karaktärerna, innan det snyggt flätas samman. Det nervpirrande slutet bäddar för en uppföljare. Tahir skriver om skrämmande saker, men får det att fungera; hon lyfter inte upp våldet. Hon belyser rasism och boken är filosofisk. Askfödd är en bra, välskriven bok ...

  BTJ-häftet nr 3, 2016.
  Lektör Anna-Karin Närkling

  Läs mer
 15. Boktjuven - När döden berättar en historia måste du lyssna, E-bok
  Boktjuven - När döden berättar en historia måste du lyssna, E-bok
  E-bok
  29,00 kr
  Det är Döden som vill att du följer med. Han vill att du lyssnar till berättelsen om den unga Liesel Meminger vars liv och öde han fascineras av.
  Och när döden ber dig lyssna är det svårt att låta bli!

  Tyskland 1939. Landet håller andan.
  Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början.
  Nioåriga Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid sin lillebrors grav.
  Det är Dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Med hjälp från sin fosterpappa lär hon sig läsa och snart har hon inlett en kärleksaffär med ord och böcker.
  Och böcker är den röda tråden i denna prisbelönta roman. Böckerna öppnar upp nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker finns att hitta.
  Hon delar böckerna med sina grannar när de sitter i skyddsrummen, och med den judiske man som gömmer sig i hennes källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne
  Läs mer
 16. Han kallar sig Esmeralda, E-bok
  Han kallar sig Esmeralda, E-bok
  E-bok
  108,75 kr

   Rädslan sköljde över henne som en svallvåg. Vad tänkte han göra med henne?
  – Hallå! ropade hon.
  Tungan var tjock i munnen, rösten kraxig och hes.
  – Hallå! försökte hon igen. Kan nån hjälpa mig?

  Selena är snygg och kommer från en välbärgad familj. Magne delar rum med sin lillebror i en hyrestrea och jobbar extra på McDonald’s. Selena och Magne går i samma klass men umgås i olika kretsar. Så en dag korsas plötsligt deras vägar, och en oväntad vänskap uppstår. Men det är inte okomplicerat att falla för någon som inte passar in i ens liv och som ens vänner föraktar. Och när en film på en strippande tjej börjar spridas på nätet, och det visar sig att tjejen är Selena, ställs allt på sin spets. Selena söker tröst hos den nya nätvännen Esmeralda, som verkligen ställer upp för henne när alla andra sviker.

  Samtidigt skakas Sverige av rubriker om flickor som försvunnit efter att ha chattat med främmande män, och för sent upptäcker Selena att allt inte är som det ser ut att vara.

  Läs mer
 17. Det oändliga havet, E-bok
  Det oändliga havet, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  Hur förgör man hela jordens befolkning? Man berövar människorna deras mänsklighet. I Den femte vågen kämpade Cassie för att hitta sin lillebror. Hon lyckades, men striden mot De andra är långt ifrån över. Cassie, Ben, Ringer och de andra måste fortsätta kämpa mot en osynlig fiende. Men en sak är säker: De andra kommer inte att ge upp förrän hela mänskligheten är utrotad. Läs mer
 18. Rör mig inte!, E-bok
  Rör mig inte!, E-bok
  E-bok
  108,75 kr

  Jag har aldrig läst något liknande - boken är förtrollande! Jag har läst om den flera gånger.

  Stephanie Georgii, Twilight Sweden

  Jag har en förbannelse.

  Jag har en gåva.

  Jag är ett monster.

  Jag är mer än människa.

  Min beröring är dödlig.

  Min beröring är makt.

  Jag är deras vapen.

  Jag tänker slå tillbaka.

  Läs mer
 19. Gul utanpå, E-bok
  Gul utanpå, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  Jag gillar att träffa nya människor, men får samtidigt en klump i halsen när jag ska presentera mig för någon. Var kommer du ifrån? är en vanlig inledningsfras.

  Malmö, svarar jag varpå följande scen brukar utspela sig:
  Okej, men från början?
  Sölvesborg i Blekinge.
  Nej, det gör du ju inte.
  Jo, jag lovar.
  Men du vet vad jag menar.
  Nej
  Spela inte dum, du förstår vad jag menar.
  Jaha. Jag adopterades till Sverige från Korea när jag var nio månader gammal.
  Nord- eller Sydkorea?
  Sydkorea.
  Vilken tur, för i Nordkorea är de ju kommunister.

  Jong Dae föddes i Korea 1983. När han var nio månader adopterades han till Sverige. Där fick han namnet Patrik Lundberg. Patrik växte upp i en vanlig dysfunktionell familj i Sölvesborg. Under uppväxten gjorde han allt för att höra till. Han blev clownen. Den som alla skrattade åt och den som inte tvekade inför att skämta om sin bakgrund och sitt annorlunda utseende.

  När Patrik under högskoletiden fick möjlighet att resa till Korea och studera ställdes allt på ända. I Korea tvingades han konfrontera de fördomar som andra har haft om honom. Och där blev han plötsligt the awesome guy, västerlänningen som alla tjejer ville ha. Han upptäckte också att han plötsligt kunde slå andra killar på käften eftersom han var av (koreansk) medellängd.

  Gul utanpå är en berättelse om utanförskap. Om hur det är att inte känna sig hemma någonstans. Det är också en livsomvälvande resa och ett sökande. Efter rötter. Efter ursprung och efter tillhörighet.

  Patrik Lundberg är journalist på Helsingborgs Dagblad och har gjort sig hörd i adoptionsdebatten.

  Läs mer
 20. Tårar i havet, E-bok
  Tårar i havet, E-bok
  E-bok
  108,75 kr

  Historiens största fartygskatastrof är nästan helt okänd, trots att den krävde över 9 000 liv och inträffade bara 15 mil från den svenska kusten. RUTA SEPETYS har ägnat tre år åt arbetet med att skildra denna katastrof. Resultatet är Tårar i havet - en gripande berättelse, skriven med stor omsorg om de historiska detaljerna.

  I januari 1945 är tusentals människor i Ostpreussen på flykt undan sovjetiska trupper. Bland flyktingarna finns ungdomarna Joana, Emilia och Florian. De har olika bakgrund och bär alla på hemligheter, men deras vägar korsas och de finner mod och styrka hos varandra. Tillsammans försöker de ta sig till Wilhelm Gustloff - ett fartyg som kan föra dem till tryggheten västerut över Östersjön. Men katastrofen inträffar precis när de tror sig ha friheten inom räckhåll och då spelar varken nationalitet eller klasstillhörighet någon roll. De 10 000 passagerarna kämpar alla för samma sak - sin överlevnad.

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida