14,00 kr - 145,00 kr
145,00 kr
14,00 kr

166 produkter

166 produkter

Här har vi samlat alla e-böcker inom filosofi. E-böcker du kan ta med överallt och läsa direkt i mobil & på surfplattan. Hitta din nästa läsupplevelse idag!

E-böcker - Unga vuxna

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Samlingen, E-bok
  Samlingen, E-bok
  Isbn: 9789129690118
  E-bok
  94,25 kr

  Ruben ser fram emot ett lugnt och behagligt sommarlov tillsammans med Miranda, tjejen han är kär i. Även om han saknar Skuggan är det väldigt skönt att inte längre vara inblandad i en tusenårig konflikt mellan två västafrikanska klaner som bekämpar varandra med voodoo.

  Skuggan är på väg hem när hon hör talas om en samling bizangokrigare som enligt rykten finns gömda någonstans på den franska landsbygden. Dessa statyer är fyllda med kraftfulla andar, och Skuggan inser att bizangokrigarna kan användas som ett magiskt vapen och vara helt avgörande för frihetskampen hemma i Västafrika.

  När människor börjar dö under mystiska omständigheter förstår Skuggan att även hennes ärkefiende Zouzou är på jakt efter samlingen. Ensam och desperat kontaktar hon Ruben och ber om hans hjälp. Han åker till Frankrike och blir återigen indragen i en kamp på liv och död.

  Samtidigt börjar Miranda att experimentera med voodoo hemma i Sverige, och upptäcker att det finns en mörk och ondskefull koppling mellan henne och Skuggan.

  Samlingen är den fristående fortsättningen på Skuggan och andra delen i serien The World of Voodoo . En bok om vänskap, kärlek, voodoo och svek.

  Läs mer
 2. Sätt mig i brand, E-bok
  Sätt mig i brand, E-bok
  Isbn: 9789132163630
  E-bok
  108,75 kr
  Juliette överlevde en pistolkula i bröstkorgen. När hon vaknar efter att ha svävat mellan liv och död vet hon varken om rebellerna är besegrade eller om Adam eller ens någon av hennes vänner fortfarande lever. Warner har räddat Juliettes liv. Warner, överbefälhavaren.

  Warner, som hon hatade, men som blev hennes älskare. Warner, Adams bror. Juliettes och Warners kärlek är förbjuden, men omöjlig att kämpa emot. Nu vill Warner slåss vid hennes sida mot Återetablissemanget, och krossa skräckväldet. Men är det verkligen det enda han vill med henne?

  Tahereh Mafi avslutar sin hyllade trilogi med att ge hopp om framtiden. Terrorn kommer att få ett slut. Men inte förrän en våldsam strid har utkämpats. Trilogin, som inleddes med Rör mig inte!, är en rasande vacker och chockerande berättelse, med ett unikt språk. Den handlar om elektrisk kärlek, berusande ondska och omöjliga val. Men också om en desperat längtan efter tillhörighet och att finna hopp, förtroende och självrespekt.
  Läs mer
 3. Lär dig mer på kortare tid, E-bok
  Lär dig mer på kortare tid, E-bok
  Isbn: 9789163937156
  E-bok
  59,45 kr
  En liten inspirerande bok som kortfattat, enkelt och tydligt presenterar lässtrategier, planeringsverktyg, enkla anteckningstips, en textmall och hur man behåller den viktiga förmågan att tänka under stress. Det är konkret och lätt att börja använda direkt. Varje kapitel betonar vikten av att tänka för att kunna minnas. Boken rekommenderas såväl till tonåringar som till vuxna, som vill lära sig mer på kortare tid. 45 sidor. Läs mer
 4. Tänk : studiestrategier för gymnasiet, E-bok
  Tänk : studiestrategier för gymnasiet, E-bok
  Isbn: 9789163959264
  E-bok
  76,85 kr
  Tänk -studiestrategier för gymnasiet är en bok om studieteknik och personlig utveckling, fylld med konkreta tips, reflektionsövningar, inspiration och metoder att få ihop skolarbetet med livet i övrigt - och samtidigt nå lyckat resultat. Fokus ligger på vad som motiverar, hur man sparar tid och energin som kommer av att uppleva framgångar. 

  Lär dig: 

  få kontroll, spara tid, sätta upp mål, planera smart, skapa motivation, hålla koncentrationen, minnas det du lärt dig, tänka strategiskt, förbättra din självbild, hantera stress, använda tiden effektivt, strukturera uppgifter, komma igång, ta ut det viktigaste, anteckna användbart, anpassa läsningen, skriva strukturerat och njuta av fritiden

  Författaren Anna Tebelius Bodin är pedagog på gymnasiet och har själv kompenserat för tidigare svårigheter i skolan innan hon tog examen i inlärningspsykologi vid Harvard University 2004.PinterestTwitter
  Läs mer
 5. Vad varje pedagog bör veta - om hjärnan, inlärning och motivation, E-bok
  Vad varje pedagog bör veta - om hjärnan, inlärning och motivation, E-bok
  Isbn: 9789163959257
  E-bok
  101,50 kr
  Vad varje pedagog bör veta om hjärnan, inlärning och motivation är den nedskrivna versionen av Anna Tebelius Bodins mest efterfrågade fortbildning. Det handlar om vår fyrtiotusenåriga hjärna och kommunikationen mellan den som leder lärande och den som lär. Idéerna sträcker sig från minne, hormoner och stresshantering till bemötande, motivationsfaktorer och detaljerna som gör skillnad. Det är vetenskaplig teori kopplad till konkreta råd som går att använda i arbetet och vardagen. Mycket av innehållet är tidlöst med utgångspunkt i våra biologiska förutsättningar. Tillämpningen av kunskapen är det som förändras med möjligheterna och utmaningarna i vår digitala samtid. 

  Anna Tebelius Bodin har en Master of Education från Harvard University i USA. Hon har varit verksam som pedagog i flera år. Nu föreläser hon i Sverige och utomlands om psykologin bakom hur vi lär.
  Läs mer
 6. 101 tips för framgångsrika studier, E-bok
  101 tips för framgångsrika studier, E-bok
  Isbn: 9789163959271
  E-bok
  44,95 kr
  101 tips för framgångsrika studier är en enkel handbok full av inspiration och praktiska idéer. Boken ger dig vägledning i att sätta upp mål, hitta din motivation, stärka din självbild och ge dig de verktyg du behöver för att lyckas med studierna.Författaren, Anna Tebelius Bodin, har stor erfarenhet av att övervinna hinder och nå högt satta mål. Hon har tagit examen vid Harvard University, startat företag och gett ut tre böcker. Idag föreläser hon om studiestrategier och motivation för elever och lärare över hela landet. Läs mer
 7. Någon att krama, E-bok
  Någon att krama, E-bok
  Isbn: 9788711761311
  E-bok
  37,70 kr
  Marit känner sig övergiven. Alla har någon att vara med, men inte hon. Hon vill bara ha någon att krama.

  Men det är inte lätt. Marit känner sig osäker. På sig själv och på andra.

  En dag händer något som förändrar allt. Och helt plötsligt är Marit inte så ensam längre ...

  Hans-Eric Hellberg (1927–2016) var en svensk författare och journalist som främst skrivit böcker för barn och ungdomar. Hans böcker var ofta vardagsrealistiska men innehöll med tiden ofta inslag av magisk realism och har översatts till flera språk. Hellberg väckte stor uppmärksamhet på 1970-talet när han skrev en rad böcker om ungdomar och sexualitet.
  Läs mer
 8. Luftsprång, E-bok
  Luftsprång, E-bok
  Isbn: 9789150115161
  E-bok
  91,35 kr

  När Linnea skadar foten på ett träningsläger för elitgymnaster bestämmer hon sig plötsligt för att dra från allt. Det är varmt och sommarlov och övriga familjen är på tre veckors semester i Italien. Utan någonstans att ta vägen hamnar hon av en slump i ett öde rivningsområde där hon övernattar. Men området är inte helt övergivet. Linnea uppfattar skuggor mellan de sönderfallande huskropparna och snart blir hon medveten om områdets mörka historia. Hon lär känna Isak, som är ambitiös och karismatisk, och på väg mot berömmelse, och David som gömmer sig som illegal flykting i en av husens källare. Och hon lär känna Ina och Kristoffer. Av olika anledningar har de hamnat i området där deras öden länkas samman av en fruktansvärd hemlighet - och av parkour, en filosofisk rörelse som går ut på att ta sig förbi alla hinder, oavsett om man är den som jagar eller är jagad.

  Luftsprång är en utvecklingsroman i suggestiv thrillerformat, om att fly från de prestationskrav omgivningen ställer på en ung människa. Det är en berättelse om identitet och rotlöshet, om att kämpa eller att släppa taget.

  Läs mer
 9. Att följa dina drömmar och förbättra världen, E-bok
  Att följa dina drömmar och förbättra världen, E-bok
  Isbn: 9789163734786
  E-bok
  94,25 kr
  Boken är en vägledande inspirationsbok skriven för personer i åldern 15-25 år. Den bygger på konkreta skrivövningar kring framtid, val, drömmar och förmåga att påverka i samhället. Genom att själv få reflektera och dra egna slutsatser får läsaren klarhet och stöd i att komma framåt. Hur ser jag på framtiden? Vad är viktigt för mig? Vad är mina drömmar och mål? 

  I bokens andra del om att förbättra världen får läsaren exempel på hur den enskilde individen kan vara med och påverka i samhället. Här finns också inspirerande intervjuer med unga som följer sina drömmar och förbättrar världen på olika sätt, t ex inom miljöorganisationer, entreprenörskap, socialt entreprenörskap och volontärarbete.

  Boken kan också läsas av tonårsföräldrar samt personer som arbetar med unga. Den kan användas i undervisning, t ex inom entreprenörskap och hållbar utveckling, inom studie- och yrkesvägledning och för arbetssökande ungdomar. 

  ”Boken är bra för att den både ger praktiska råd om hur du kan förverkliga dina intressen och uppmuntrar läsaren att utforska själv. Den inspirerar mig att ta första steget mot det som är viktigt för mig.” Giovanna Olmos, studerande

  ”Boken med alla dess övningar, inspirerande texter och olika intervjuer utgör en mycket fin plattform för personer att utvecklas med hjälp av. Jag ser fram emot att använda mig av den i min vägledning.” Alexandra S. Havik, Studie- och yrkesvägledare
  Läs mer
 10. I eldens onda öga, E-bok
  I eldens onda öga, E-bok
  Isbn: 9789178855797
  E-bok
  101,50 kr

  Alexander och Belicia hatar varandra redan från första stund. Han ger Sanna, Belicias bästa kompis, böter när hon försöker åka på barnbiljett på tåget där han gör sin samhällstjänst. Det leder till ett bråk mellan dem som kommer att förändra deras liv. När två svartklädda män tränger sig in i Alexanders hus och brutalt skadar hans alkoholiserade pappa, tar Belicias familj hand om honom. Han förstår snart att Belicia bär på en stor hemlighet, något som nästan ingen utanför hennes familj känner till. Men hennes mysterium är inte det enda som är oklart. 

  Hur är deras familjer egentligen kopplade till varandra? Vem bär på den verkliga ondskan? Vem är den lille killen som har bosatt sig på Centralstationen? Och det viktigaste av allt: Vem är mannen som dyker upp vid flera tillfällen och verkar känna till Belicias fördolda mörker?

  I eldens onda öga är en tänkvärd berättelse om att våga erkänna sina egna brister och acceptera varandras olikheter.

  Läs mer
 11. Vi ses i mörkret, E-bok
  Vi ses i mörkret, E-bok
  Isbn: 9789188281043
  E-bok
  108,75 kr

  Fristående uppföljare till kritikerrosade Dagboksanteckningar från ett källarhål

  Jag bara gråter och gråter. Han håller mig stenhårt i handen. Hans mamma vankar av och an på perrongen, är på väg att börja röka säkert tio gånger, men kommer på sig själv i sista stund. Lilla gumman, säger hon, men hon tittar inte på mig.

  Fram tills nu har jag inte förstått vad det är som ska hända. Nu kommer det över mig som en lavin: de ska ta honom ifrån mig. Han har just kommit till mig, efter livslång väntan, och nu ska han försvinna. Allt runtomkring mig blir otydligt. Jag skakar, försöker förgäves se det ur hans perspektiv, men jag är en encellig, bölande flickvän utan någon som helst förmåga till empati. Hulkar fram förlåt förlåt, men hör inte om han svarar. Det finns inget stopp i mig. När vi kysser varandra för sista gången känns det som jag ska kräkas.

  Linnea är ihop med Love, i det första riktiga förhållandet. När Love flyttar till Gävle för att gå tekniskt basår lämnas Linnea ensam med sin längtan. Vi ses i mörkret är en skildring av förhållandet som betyder allt, som man riskerar att tappa bort sig själv i och som omvärlden aldrig kan förstå.

  David Wiberg är författare, samt verksam inom scen- och bildkonst, arkitektur och illustration. Efter två kritikerrosade föreställningar om 16-åriga Linnea utkom 2013 hans debutroman Dagboksanteckningar från ett källarhål som även den fick strålande recensioner. I Vi ses i mörkret får vi åter träffa Linnea som nu hunnit bli 18 år.

  Läs mer
 12. Dagboksanteckningar från ett källarhål, E-bok
  Dagboksanteckningar från ett källarhål, E-bok
  Isbn: 9789187027994
  E-bok
  49,30 kr

  "Det här är 2013 års bästa svenska bok."
  Malin Persson Giolito, Amelia

  "Det är tonårig förnumstighet blandat med hjärtskärande sorg, galghumor och poesi. ... jag varken vill eller kan släppa Linnea riktigt än."
  Hanna Höglund, Expressen


  Det är 165 dagar kvar till Peace & Love.

  Alla pratar om att man har framtiden framför sig och att man ska uppleva så mycket fantastiska saker, men exakt vad vet dom om det? Jag tror uppriktigt sagt inte att det kommer att hända fantastiska saker i mitt liv.

  I Dagboksanteckningar från ett källarhål får vi kliva in i 16-åriga Linneas universum och ta del av hennes tankar, foton och serier. Det handlar om vänskapen med Janine. Om kärleken till Antony. Och om längtan till Peace and Love-festivalen då ALLT ska hända.Dagboksanteckningar från ett källarhål är en skildring av ensamhet, vänskap och obesvarad kärlek, fylld av svart humor och igenkänning.

  David Wiberg var med och grundade humorkollektivet Varanteatern och är verksam inom scen- och bildkonst. Föreställningarna där David själv gestaltar den 16-åriga Linnea, ”Svart Tulpan” och ”Dagboksanteckningar från ett källarhål”, har fått lysande recensioner. Nu har Linnea fått en egen bok.


  "Att läsa den är som att göra en hudlös resa rakt in i tonåringens universum."
  Jonna Fries, Smålandsposten

  "... en berättelse som träffar rätt i hjärtat. ... Ingenstans känns fiktionen. Det ÄR Linneas anteckningar."
  Annette Grandin, Vestmanlands Läns Tidning

  "... så otroligt bra. Kan vi hitta på något pris för Bästa gehör? David Wiberg får det för Linnea."
  Johanna Lindbäck, Bokhora

  "Det är så bra, nästan i nivå med JD Salingers "Räddaren i nöden". ... kan komma att bli en modern, svensk klassiker."
  Lisbeth Sommarström, Katrineholms-Kuriren

  Läs mer
 13. Vi måste sluta ses på det här sättet, E-bok
  Vi måste sluta ses på det här sättet, E-bok
  Isbn: 9789187457418
  E-bok
  36,25 kr
  "Vi måste sluta ses på det här sättet" är en feelgoodroman som blandar humor och romantik. Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck berättar en kärlekshistoria från två håll där perspektivet växlar mellan de båda huvudpersonerna, skildrade av en författare vardera.

  Hanna är arton och drömmer om att flytta till Paris. Jens är tjugofyra, nyseparerad och drömmer om en sovmorgon. När de möts vid en fullsmockad bardisk blir de nästan osams. När de träffas på tunnelbanan hem skrattar de, och när det är dags att skiljas kan Hanna tänka sig att ta en omväg. Hem till Jens. Nästa gång de ses ...

  ”Både Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck äger språket så till den grad att läsningen går lika fort som att kasta sig utför en nypistad backe.”
  – Svenska Dagbladet

  ”Relationen mellan Jens och Hanna följer ett både underhållande och dramatiskt mönster, lika fullt av förvecklingar som förföriska moment.”
  – Smålandsposten
  Läs mer
 14. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag, E-bok
  Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag, E-bok
  Isbn: 9789187457029
  E-bok
  33,35 kr

  "Jag inser att jag legat naken och tätt intill, varm och yrvaket glad. Och medan jag fnissat av hans kittlande andedräkt har han tänkt att han inte längre vill."

  Olivia är dumpad. John vill inte längre vara ihop och hon fattar inte hur hon ska kunna överleva ensam. Vem är hon utan John, utan det perfekta förhållandet? Är hon verkligen en sån som bara kysser den hon älskar? Eller är det så enkelt som Danijel säger att man ska skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt?

  JAG ÄR TYVÄRR DÖD OCH KAN INTE KOMMA TILL SKOLAN IDAG idag är en träffande, ifrågasättande, het ungdomsroman om att lyssna mer på sin kropp än på ryktena som sprids.

  "Debutanten Sara Ohlsson lägger sina snitt så skickligt att man inte känner hur djupt hon skär förrän efter en bra stund. Hon skriver som en ungdomlig Suzanne Brøgger, en "Fräls oss ifrån kärleken" fast utan att hålla någon lindrande intellektuell distans."
  Lotta Olsson, DN Söndag

  "Olivia lever. Det är ingen tvekan om att Sara Ohlsson gjort en mogen debut. Hon behärskar både språk och psykologi "
  Ying Toijer-Nilsson, SvD

  "På ett rakt, avskalat och ärligt sätt skildrar debutanten Sara Ohlsson en situation som många ungdomar kommer att känna igen sig i"
  Camilla Jönsson, Hallandsposten

  "Jag känner mig nödd och tvungen att börja den här med recensionen med: wow wow wow."
  Johanna Lindbäck, Bokhora.se

  "Olivias kamp för att hitta nya ben att stå på när de gamla går i kras blir inte bara fängslande läsning, utan även en sund provokation mot ingrodda könsroller och vedertagen uppfattning om moral och omoral. Missa inte den här debuten!"
  Katarina von Bredow, författare

  "En bok jag önskar hade funnits när jag växte upp. En ärlig, sårig skildring av att behöva tampas med sig själv i en snårskog där vänskap blir till lust, spänning till kärlek och där sex förvandlas till skam. Om hur det kan vara fel och fint på samma gång. En bok om en ung persons rätt
  att få känna."
  Lina Thomsgård, grundare av Rättviseförmedlingen

  "Jag har levt mig in så i boken att det kommer ta ett bra tag innan jag inser att det inte är jag som är Olivia. Jag satt klistrad från första till sista sidan!"
  Sofies bokblogg

  "Bered dig på sträckläsning! Det enda dåliga med den här boken är att den tog slut!"
  Bloggen Bokmalens tips

  "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag är helt klichébefriad. Istället har Sara Ohlssons bok ett språk och ett tilltal som får till och med den mest nydumpade på ettrigt livsnjutarhumör."
  Lena Kjersén Edman, litteraturkritiker

  Läs mer
 15. Gilla hata horan, E-bok
  Gilla hata horan, E-bok
  Isbn: 9789175239910
  E-bok
  108,75 kr
  Jonna och Gloria är 15 år och bästisar. De är inte särskilt populära, men inte heller mobbade. Men så hänger de med på en luciafest och får dansa med Robin, skolans snyggaste, coolaste kille. Han verkar tycka att de är helt okej, till och med söta. Det är nästan för bra för att vara sant. Det är det också. Det börjar skrivas elaka kommentarer på Glorias blogg och på Facebook bildas en Hata horan-grupp. Gloria mår så dåligt att hon börjar skära sig igen. Jonna måste göra något. Gloria får inte råka mer illa ut. Hon bestämmer sig för att ge igen med samma mynt, för på nätet kan vad som helst hända. Vem är hora nu då? 

  "Gilla hata horan" är en känslomässigt laddad ungdomsroman om nätmobbning. Om hur snabbt rykten kan startas och spridas. Om hur bödeln lätt kan bli offer och tvärtom.
  Läs mer
 16. Korpen flyger, E-bok
  Korpen flyger, E-bok
  Isbn: 9789178854080
  E-bok
  101,50 kr
  En dag upptäcker Aska en mystisk kristall. Hennes far har haft den i sin ägo i många år utan någons vetskap. Den verkar nästan levande och den utser henne till sin väktare. Men hon är ingen, så vad vill den henne? Nu måste hon skydda kristallen till varje pris. I fel händer kan den ställa till med stor skada. Men något är ute efter den. Något som gör vad som helst för att få tag på den. Läs mer
 17. Flykten från John Wilkins, E-bok
  Flykten från John Wilkins, E-bok
  Isbn: 9789178854349
  E-bok
  72,50 kr

  Två unga tjejer med trasigt förflutet träffas när de båda har det som jobbigast. Elisabeth har bott mer eller mindre hela sitt liv i en garderob och Carol hittades på gatan i centrala New York, ensam och traumatiserad. På en klinik för psykiskt sjuka börjar drömmar ta form och kanske finns en väg över till friheten på andra sidan Atlanten. Elisabeth och Carol kastas in i ett omtumlande äventyr där de enda de kan lita på är varandra.

  Flykten från John Wilkins är första delen i serien Underjordens systrar

  Läs mer
 18. Änglabarn, E-bok
  Änglabarn, E-bok
  Isbn: 9788711749517
  E-bok
  71,05 kr
  Tarja bor tillsammans med sin lilla dotter. De är en hård tid de lever i, men Tarja gör allt för att ordna ett så gott liv åt dem som möjligt. Men allt sätts på spel när hon blir dömd för häxeri ...

  Vettskrämd måste hon fly över land och rike för att komma undan den vansinniga lynchmobb som är henne på spåren.

  Men Tarja gör allt för att skydda sin dotter. Hon skulle till och med kunna döda ...

  Kjell Erling Genberg (född 1940) är en svensk författare som skrivit cirka 220 böcker, både deckare, vilda västernböcker och ungdomsromaner. Bland annat ligger han bakom bokserierna Ben Hogan, Rallarliv och Enheten. Genberg ligger även bakom pseudonymerna Christian Aage, Matt Jade, Shell Earlin, K. Earl Ginsburg och Bo Lagevi.
  Läs mer
 19. Vad ska det bli av Ebba, E-bok
  Vad ska det bli av Ebba, E-bok
  Isbn: 9788711783054
  E-bok
  71,05 kr
  När Ebba är liten slängs hon ut i världen. Andra världskriget härjar i Europa och ingen människa kan vara säker på att ha kvar sitt hem länge. Tillvaron är hård, men Ebba får lära sig många viktiga lärdomar som formar henne som människa. Resan från att ha varit en bortskämd unge i Stockholms innerstad till att bli en stark och självständig kvinna är lång och svår, men Ebba har bestämt sig för att hon ska klara det.

  Anna Sparre föddes år 1906 och dog år 1993. Hon var en svensk författare som debuterade år 1943 med 'N:o 14 Sparv anmäler sig'. Främst skrev hon historiska och självbiografiska romaner. Hennes sista bok 'Drottningens förtrogna' gavs ut året efter hennes död.
  Läs mer
 20. Röd som blod, E-bok
  Röd som blod, E-bok
  Isbn: 9789129696288
  E-bok
  108,75 kr
  Efter att tidigare ha varit mobbad har sjuttonåriga Lumikki Andersson bestämt sig för att hålla sig på sin kant och göra sin egen grej. Men allt ställs på ända när hon hittar tvättade sedlar i skolans mörkrum. Det visar sig att tre av skolans elever har kommit över plastpåsar fulla med blodiga sedlar och snart är Lumikki indragen i en härva av internationell narkotikasmuggling. Dessutom misstänker Elisa, en av de tre eleverna, att hennes pappa som är narkotikapolis är involverad i det hela. Lumikki tvingas med på en livsfarlig flykt undan ryska och estniska kriminella.

  Det är den kallaste vintern i mannaminne och gatorna i Tampere är inbäddade i ett gnistrande vitt täcke. Och inget är så rött som blod i snö.

  Första delen i en thrillertrilogi om Lumikki.
  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida